Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Angelika je proti své vůli provdána za bohatého toulouského hraběte Joffreye de Peyrac, který je nejen o dvanáct let starší než ona, ale má také pověst čaroděje. Svým šarmem a inteligencí si brzy získá Angeličino srdce a zdá se, že jejich šťastný život nemůže nic ohrozit. Jednoho dne je ale Peyrac uvržen do Bastily a upálen na hranici za údajné čarodějnictví. Angelika se uchýlí s dětmi na Dvůr zázraků a s pomocí banditů plánuje pomstu všem, kteří změnili její pohádku ve zlý sen. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (190)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $991,000▐ tak toto bol teda veľmi nevydarený vtip, Francúzi úplne prestrelili, ako úplne vrcholové zlyhanie bolo obsadenie do úlohy Joffrey de Peyrac starého vyšumelého deda Gérarda Lanvina ??? vzťah z Angelikou úplne bez iskry, ostras, k tomu povrchne suchý dej, zlý strih,... a to na konci ešte je avizované ďalšie pokračovanie to by som rád videl kto by ho chcel zainvestovať /15%/ ()

danca044 

všechny recenze uživatele

Poměrně hezký film, na který jsem se opravdu těšila. Jenže, když jsem uviděla hraběte de Peyrac, chtělo se mi zvracet. Proč proboha museli do hlavní role obsadit tak ošklivého starého dědka? Při milostných scénách jsem musela znechuceně odvracet hlavu a držela jsem se, abych vydržela film dokoukat. Velké zklamání. A co se týče ostatních herců v hlavnějších rolích, taky katastrofa. Alespoň, že Angelika byla hezká. Dvě hvězdy dává jen proto, že mám Angeliku ráda. ()

Reklama

sallyann 

všechny recenze uživatele

Série filmů s Angelikou ze 60. let je již kultovní záležitost pro naše babicky, maminky a přiznejme si, že i pro některé z nás. I Škopková by mohla vyprávět! Ovšem to, co s tím teď udělali Frantíci,to by jeden brečel! Předně nechápu, proč dali do kin film s dabingem - Vašek Vydra? Za druhé Nicolas vypadal jako Angeličin, táta, Jofrey jako její děda! Není divu, když ho hrál herec ve věku 62 let! Za treti slavna scena s osmatavanim sochy byla nahrazena necim podradnym. Za ctvrte jsem chvilemi mela pocit, ze koukam na pornofilm - bohuzel nahy byl i Peyrac. Za pate hral tam Jirka Pomeje, ktereho predabovali. Nejlepsi tedy byly zabery na Pernstejn a bratranec Philippe de Plessis-Bellieres, jehoz potencial se snad rozvine ve 2. dile. ()

mo cuishle 

všechny recenze uživatele

Nehezcí nesympatičtí herci, kterým nelze věřit nic z toho co hrají. Celý film šedý tmavý depresivní. S původní Angelikou to nemá vůbec nic společného. A je i lepší to tak brát že se jedná o uplne jiný film. O výběru hlavních hrdinů se nebudu ani zmiňovat. I v původním příběhu bylo Angelice snad 15 a "Žofrému" cca 40 ale tady je to tedy opravdu velký rozdíl. Jako samostatne braný film za 3☆. Jako remake Angeliky pr*ser. Takže celkem 2☆ ať nejsem zlá. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Na novou Angeliku jsem se vůbec netěšil, ale taky jsem ji úplně nezavrhoval. Knihu jsem nečetl, původní verzi filmu jsem viděl a i když uznávám kvalitu prvního dílu, tak jsem z něj moc nadšený nebyl. Už od prvních minut nové Angeliky jsem ale měl pocit, že se mi bude líbit víc, než původní Markýza andělů. Natočeno je to skvěle. Prostředí, ve kterém se film odehrává jsem si vychutnával každou vteřinou a byl jsem jím naprosto pohlcen. Nevím jak to ve Francii v 17. století vypadalo, každopádně ve filmu jsem byl se zachycením doby spokojen. Děj filmu mi přišel dobrý a ani na chvíli jsem se u něj nenudil. Nevím, jesti jsem se místy nenudil jen díky té krásné krajině, ale i tak si podle mě s dějem filmu vyhráli pěkně. Většinu dialogů jsem jen hltal a za to rozhodně vděčím naprosto úžasným hercům ve filmu. Tolik charismatických herců v jednom filmu jsem sice párkrát viděl, ale rozhodně ne v hodně filmech. Představitelka Angeliky mi prvních pár minut nepřišla nic moc, ale jak děj postupoval a ona se snažila zachránit svého manžela a děti, tak hrála líp a líp. Představitel jejího manžela mi přišel ve filmu snad nejlepší. Charismatický se silnou osobností, ale hlavně mi byl strašně sympatický a v některých jeho názorech jsem se s ním ztotožnoval. Hudby jsem si ve filmu všiml pořádně jen málokdy, ale vždy mi přišla taková uklidnující. Nakonec dávám Angelice čtyři hvězdičky. Moc nechápu místní nízké hodnocení, ale chápu, že každý má jiný vkus. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Na českém dabingu se podílel i Vladimír Brabec, který daboval i ve filmech o Angelice o 50 let dříve. (M.B)
  • Sexuálna scéna medzi Norou Arnezeder (Angélique) a Gérardom Lanvinom (Joffrey de Peyrac) bola taká intenzívna, že jej natáčanie trvalo veľmi dlho a obaja trávili mimo natáčanie aj v súkromí veľmi veľa času, aby si na seba zvykli a spoločne ju zvládli. (Arsenal83)

Reklama

Reklama