Reklama

Reklama

Báječná Angelika

  • Francie Merveilleuse Angélique (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté co byl hrabě de Peyrac na základě králova příkazu zatčen za čarodějnictví a posledního lednového dne roku 1661 upálen na Place de Gréve, mladá vdova Angelika najde své místo mezi ostatními opovrženými, na slavném pařížském Dvoře Zázraků, který je útočištěm lupičů a žebráků. Zde potkává svého přítele z dětství v Poitou – Nicolase, který se stal vůdcem pařížských lupičů. Stává se královnou pařížské lůzy. Má mnoho nepřátel, jak u dvora, tak v podzemí. Ale Angelika se nevzdává, zachraňuje své dvě děti a naplňuje svůj odvážný plán. Chce zpátky svou čest, tituly, majetek i postavení u dvora. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (133)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dvojka je akčnejšia, dynamickejšia, neustále sa tam niečo deje, takže chápem, že chlapov zaujme viac. Angelika sa vydala na cestu pomsty a snaží sa stúpať v hierarchii vyššie a vyššie a ide na to jedinou zbraňou, ktorú žena vtedy mala. Cez postel. Strieda jedného chlapa za druhým, ktorý sa do nej bezhlavo zamilujú a nakoniec sa im to zakaždým vypomstí. Bol som rád, že tak rýchlo odišiel zo scény Nicholas, ktorý bol dosť otravný. Ale Angelika pôsobí príliš chladne a tak nejak som počas celého filmu nemal komu fandiť. To jak každého chlapa poblázni ma skôr sralo. Aspoň že to má fakt svižné tempo a je tu aj viac akcie. Bitky zaujmú tým, že sú dosť krvavé nielen na ženskú romantiku. Celkovo mierny nadpriemer, ktorý má svoje kvality, ale mňa už bavil menej. 6/10. ()

cherita 

všechny recenze uživatele

U první Angeliky jsem vyjádřila naději, že snad další díl bude lepší než ten předchozí. Chyba lávky. Tohle pokračování je sice jiné než původní film, to ale neznamená, že je lepší. Jestli byla hlavní hrdinka minule aspoň trochu sympatická, tady už je to jenom ctižádostivá kráva, která leze dobrovolně do situací, jež očividně zavánějí průšvihem a ještě se tomu pak chudinka diví. Tu svoji věrnost, kterou trochu ukvapeně Joffreymu slíbila, navíc demonstruje velmi svérázným způsobem. Množství chlapů, kteří se v její posteli vystřídali a které dozajista všechny upřímně milovala, je obdivuhodné. Naštěstí ale všichni tragicky zemřou, takže konečnému štěstí Angeliky a hraběte de Peyrac jistě nebude stát nic v cestě. Ale dodržím, co jsem slíbila. Jean Rochefort je stále naživu, hudba stále hraje, jdu do toho i příště ()

Reklama

andrii 

všechny recenze uživatele

....stále s anděly si tyká, po Joffreym si stýská, s taktikou se stýká. Ohnivé vlasy, kočičí oči, působivá piha na tváři, plný dekolt hedvábný, pohledem pro bohy vábí nespočet mužů. Komplimenty skládají, k jejím nohám, na lože padají, stejně jako ženy do náruče Jamesi Bondovi. Však ona, nezdolná, jen pro to, co jí patří, masku nasazuje, šaty odhazuje. Vstupuje do trnoví... ()

Joll 

všechny recenze uživatele

Z tohoto filmu dychá romantika a i když se na romantický filmy raději nedívám je tohle prostě klasika mého mládí a jeden z důvodů proč milovat francii, jedním slovem nádhera a francouzi prostě uměli bezpochyb nádherné historické filmy a taková dávka dobrodružství a romantiky dýcha z málo kterého z nich, možná j eto jen z nostalgie, ale ja si u tohoto filmu pamatuju snad všechny pasáže a nestydím se za to a to se cení! Alespoň u mne. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Počáteční euforie z "jedničky" krapet opadla... Ruku na srdce, ale tohle je brak jak zvon :o). Dialogy sou na úrovní herectví žáků v mateřské škole, kteří během týdne nacvičili své Vánoční vystoupení a to vše místo poobědového spánku na tajňačku :o). Angelika sice miluje jednoho borce za druhým (v tomto díle si hnedle vyzkoušela jaký to je spát s jedním, druhým a třetím krasavcem), ale na svoji opravdovou lásku stále čeká. Zatím ještě netuší, že je Prej-rak na živu, takže se může oddávat radovánkám s ostatními, ale vono jí to zanedlouho skončí... Ani nevím, jestli se někdy na plátnech objevila vypočítanější ženská, která si každýho chlapa omotá kolem krku, následně využije, poté zneužije, ale chraň pán Bů, ale při samotnímm aktu byla někdy nahoře. Mrška jedna. Každopádně tohle romantické a neskutečně naivní dobrodružství dokoukám do konce, ale chce to max.jednu dávku za tejden, kdybych to měl sledovat every day, tak by mi asi šlehlo. Takže Angeliko de Sán že Monte lu, řada je na Vás :o). Poroučím se ()

Galerie (83)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení filmu probíhalo od 20. dubna do 20. srpna 1964 především v ateliérech francouzské společnosti Studios de Boulogne a v okolí zámků Esclimont a Versailles. Ve studiích italské společnosti Cinnecita vznikaly scény odehrávající se na Novém mostě a na Dvoře zázraků. (Cucina_Rc)
  • Postava básnika prezývaného Špina (Jean-Louis Trintignant) bola reálnou postavou francúzskych dejín. Jeho skutočné meno bolo Claude Le Petit. (Raccoon.city)
  • Při rozhovoru Angeliky (Michèle Mercier) s Philippe de Plessis-Bellieresem (Claude Giraud) je možné všimnout si jeho ozdoby u límečku. V jednom záběru má postraní mašle černé a sotva se otočí, tak má mašle bílé. (Pepy)

Související novinky

Zemřel herec Jean-Louis Trintignant

Zemřel herec Jean-Louis Trintignant

17.06.2022

Francouzská i světová kinematografie v pátek přišla o další velkou filmovou hvězdu, ve věku jednadevadesáti let totiž ve francouzském městě Uzès zemřel držitel ceny César, Zlaté palmy z Cannes i… (více)

Reklama

Reklama