Reklama

Reklama

Nezkrotná Angelika

  • Československo Nezkrotná Angelika (více)
TV spot

Obsahy(1)

Angelika opouští dvůr a Francii, aby našla svého manžela, hraběte de Peyrac. U Středozemního moře vstupuje na palubu královské galéry, jíž velí u dvora oblíbený vévoda de Vivonne, bratr královy favoritky, Mme de Montespan. Poté, co je galéra napadena piráty, Angelika se vrhá přes palubu. Netuší, že velitel pirátské lodi – obávaný Rescator – je Jeoffrey de Peyrac, kterého hledá… Před utonutím ji zachrání až pirátská loď markýze d’Escrainville, opilce a zatracence, který nenávidí ženy. Svou touhu Angeliku zabít ovládne jen proto, aby ji výhodně prodal na trhu otroků v Candii (Kréta). Kdo ji jednou spatřil, nemůže na ni zapomenout. A to se stává Angelice znovu osudné. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (117)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Angelika tedy už ví, že hrabě de Peyrac opravdu žije a tak se rozhodne ho najít. Při cestě plného dobrodružství a všudypřítomného nebezpečí však okusí i druhou stránku života. Utrpení, bolest a naprostou bezmoc. Markýza nabízená na trhu jako otrokyně? I to je možné. Závěrečný příběh byl rozdělen do dvou částí, kdy ta druhá byla do kin uvedena až po roce. Romantické chvilky jsou omezeny na minimum a není divu. Na širém moři plném korzárů a pirátů se toho zase až tak moc romantického prožít nedá. Ba naopak. Výprava jak má být a děj hodný na dobrodružný žánr. Místy si to scénárista až moc okatě vypomáhal omšelými náhodami, ale dejme tomu. Proč to nezjednodušit. Čtvrté pokračování osudů Angeliky a Joffreye de Peyrac je atmosférou velmi vzdálen prvotním snímkům, ale není to na škodu. I to má svůj přirozený vývoj a tak se tvůrci vymanili alespoň stereotypu. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Angelika, genetika, kinetika, topiče i nelogika a zase Angelika. Angélique de Peyrac utekla od zlotřilého (bože, od koho vůbec?) nepřítele, ale já se bál. Proč? Protože jsem věděl, že za pár minut bude zase někým znásilňována. A to mě štvalo, poněvadž jsem jí vyšší level statečnosti opravdu přál, ale jelikož si u ní chlapi podávali dveře a zřejmě také použíté kondomy (!!!!!!!), nebylo zbytí a musel jsem to přežít. Příště ale raději Kinedril s sebou, to moře udělá svý.... ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Podle mě musí mít hrabě Peyrac mezi nohama věčně hladovou pumu. Jinak si nedovedu vysvětlit, že taková karikatura se zipem na ksichtu a chromou hnátou je jediným chlapem na moři, kterému Angelika věnuje kalhotky. Jedině, že by byla slepá; to by se pak k sobě konečně hodili. No nic, musím tě nechat plavat, krasavice, protože ani ty prachy na tebe nemám... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po jednotke najvydarenejší diel. Asi nebude náhoda, že tu má znova väčší priestor Peyrac. Holt, diely Angeliky bez Peyraca sú ako sólovky Buda Spencera a Terence Hilla. Jeden bez druhého to proste nie je ono. Pyerac je jediný chlap, ktorý dokázal Angeliku skrotiť bez toho, aby za to zaplatil životom. Naviac sa zdá, že prešiel liftingom. Tá jazva na líci už nevyzerá tak hnusne a tá nad okom mu zmizla úplne. Aj samotná Angelika tu nie je taká nesympatická mrcha ako v treťom diely, ale keďže si tu dosť vytrpí, tak sa dá s ňou oveľa ľahšie súcitiť. najväčším kladom tohoto dielu, okrem svižného tempa a krátkej stopáži, je dobrodružné pojatie. Dočkáme sa tu námorných bitiek, ktoré na svoj vek a romantický žáner vyzerajú dobre. Dostatočne veľkolepo a aj drsne. A ako bonus tu je malá ponorka, čo je pre mňa vždycky plus. Niekto má rád vláčiky a niekto zas ponorky. :-) Len tá scéna mučenia s mačkami bola riadne nepríjemná. Fuj mačky, fuj. Celkovo fakt vydarený diel so zaujímavým vývojom. dokonca tí drsní piráti využijú Angeliku a nestihnú za to v tomto diely nijak zaplatiť. No uvidíme, či ich to dostihne nabudúce. 7/10. ()

kacirek_ 

všechny recenze uživatele

Podle mého nejpovedenější díl - moře, piráti, Rescator a Angelika. Angelika je stále ve formě - prostě co chce to dostaneme, s chlapama je to ovšem slabší než v předchozích dílem, ale to bude asi tím, že se na obzoru neobjevil žádný, který by stál za hřích a ze kterýho by něco káplo:-). Chudák Joffrey, který před ní utekl až do Středozemního moře a ona ho stejně našla, potvůrka, páč nevypadalo, že by po ní nějak ukrutně truchlil (viď Jasmino), ale láska hory přenáší:-). Ovšem že mu kvůli ní podpálí loď a pak mu zase zmizne, to už je teda rána pod pás, ale on si s tím chlapec jistě poradí. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (7)

  • Během natáčení se stalo i několik kuriózních příhod. Když Michèle Mercier jezdila svým Mercedesem po tuniských silnicích, stavěli se vojáci i policisté do pozoru a salutovali. V celém Tunisku totiž existoval pouze jeden takový vůz, který vlastnil tehdejší prezident, a tak si vojáci mysleli, že zdraví jeho. (Cucina_Rc)
  • Štvrtý diel Neskrotná Angelika a piaty diel Angelika a sultán (1968) sú vlastne rozdelený jeden film, bol by inak príliš dlhý. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama