Reklama

Reklama

Sedmá rota za úplňku

  • Francie La 7ème Compagnie au clair de lune (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tentokrát jsou Tassin, Pithivier a Chaudard v civilu a jejich dobrodružství začíná v roce 1942 na okupovaném území Francie. Tassin a Pithivier přijeli na návštěvu ke svému bývalému veliteli Chaudardovi. Plánují báječný společný odpočinek, který rozhodně nebude mít nic společného s válkou. Při první příležitosti se však zamotají do tajné akce a už jim nezbyde nic jiného, než se pro Francouze stát hrdiny odboje a pro fašisty nebezpečnými teroristy. Sedmá rota za úplňku je volné pokračování veleúspěšných francouzských válečných komedií Kam se poděla sedmá rota? a Návrat sedmé roty. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Trojka už se dějově posouvá o několik let dopředu, a nový děj už pro nikdy nebyl tolik zajímavý, jako u prvních dvou dílů, které jsou navzájem propojené. Vlastně už to ani není o Sedmé rotě jako takové...Fóry jsou sice vesměs stále dobré, či aspoň průměrné, ale už to nemá takovou tu správnou atmosféru a toho ducha, jako první dva díly. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Možná o chlup nejslabší, přesto pořád dobrá Sedmička slouží v odbojovém rozpoložení do roztrhání (cizího!) těla. Původní dabing z dílny Hlavní redakce pořadů ze zahraničí ČST Praha 1987 je určitě lepší volba než zbytečně vyráběný devadesátkový. Gérard Jugnot tu sice hraje jen malou roli, do party ke třem šikulům se ale docela hodí. ()

Reklama

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že jsem z jiné planety. Tenhle film má stejné hodnocení jako třeba Valmont Miloše Formana. Proboha, kde jsem se to ocitl. Tyhle slabomyslné fórky pro žáky základní školy, vtipné asi jako reklama na mixér. Tak možná na sobotní odpoledne v televizi, když venku prší, ale to je snad lepší hrát canastu. No nic proti gustu, ale do kina by mě na to nikdo nedostal. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Poslední z řady (ne)šťastných náhod ňoumovitého tria se vyznačuje především zacílenější réžií. Škála vtípků díl od dílu nezadržitelně klesá, ale na 3,5* plně dostačuje i tentokrát. Nicméně, kdybych měl možnost si pro příště vybrat jiný "Clair de Lune", než ten se Sedmou rotou natáčený ve dne, tak si raději zarelaxuji u Debussyho...:) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Filmová trilogie o sedmé rotě představovala v 70. letech ve francouzské kinematografii úspěšný pokus o příjemnou, ničím neurážející lidovou komedii o nepříliš vydařené etapě moderních francouzských dějin - tedy o bleskové ponižující porážce francouzské armády ve 2. světové válce a následné okupaci. K sedmé rotě se pravidelně po cca 10 letech vracím a na rozdíl od řady jiných tématicky a stylem blízkých titulů trilogie výrazněji nevyčpěla. Neodvažuju se tvrdit, že závěrečný díl je nejlepší, ale osobně ho mám nejraději. Přece jen, okruh postav se rozšířil, odbojáři vytvářejí k trojici lehkomyslných nešiků zajímavý kontrast a souhra náhod, které triu přisoudí autorství hrdinských činů, zase zajišťuje pro diváky spolehlivou zásobu gagů a úsměvných situací. K tomu si přidejte sympatické herecké obsazení v čele s Jeanem Lefebvrem. Celkový dojem: 70 %. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo převážně v okolí francouzského města Maule. (Terva)
  • Francouzká Milice byl vytvořena až 30. ledna 1943 a její činnost je pak omezena na svobodné pásmo. Proto není možné, aby měli milicionáři kancelář na Komandantuře v roce 1942. (Jan.Kanak)
  • Letoun, který přiletí vyzvednout agenty a následně ho hlavní hrdinové pošlou proti náklaďáku s vojáky, je typ Fairchild UC-61 Forwarder, v Anglii označovaný jako Argus. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama