Reklama

Reklama

Odebrat z přátel

  • USA Unfriended (více)
Trailer 1

Laura Barns byla obyčejná středoškolačka, dokud se na internetu neobjevilo video, které do nechutných detailů prezentovalo, jak se sťala na jednom večírku. Dříve všemi obletovaná kráska veřejnou potupu neustála a spáchala sebevraždu. V den výročí její smrti se partička jejích spolužáků „sejde" na videochatu, kde řeší obvyklé teenagerovské problémy, dokud se do jejich skupiny nenabourá neznámý uživatel s přezdívkou Billie227. Kromě toho, že ho nejde ze soukromé diskuze vyhodit, je na tomto uživateli zvláštní i to, že ho velmi zajímá, kdo nahrál na internet ono nelichotivé video. A pak se do diskuze zapojí i jejich mrtvá spolužačka... Pocit, že jde o nechutný vtip, brzy vystřídá absolutní zděšení všech zúčastněných. Neznámý uživatel totiž nezůstává jen u slovních výhrůžek a za pravdou jde doslova přes jejich mrtvoly. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (440)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Palec nahoru za způsob, jakým se Unfriended představuje. Divák až s voyeurovskou přesností sleduje v reálném čase (!) partičku teenagerů, kteří na sociálních sítích na sebe vzájemně práší nehezkou špínu, a navíc zjišťují, že jejich rok mrtvá spolužačka možná nebude úplně tak mrtvá. Tvůrci nejen, že zvolili zajímavý způsob samotného natáčení, ale nezapomněli ani na důležitou internetovou propagandu (stačí, když mrknete do ksichtbooku na Lauru Barnsovou). Horší už je to s hororovou stránkou, která se proměňuje spíše do hi-tech thrilleru; atmosféry a lekaček minimum, ale buďme rádi, že alespoň to napětí funguje v klíčových momentech. Pokud však čekáte závěrečnou satisfakci, nedočkáte se. Spíš vás to nasere. (50%) ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Odebrat z přátel je na první pohled horor pro adolescenty, jehož provedení se dá velice snadno odsoudit. Představené postavy jsou bandou nezajímavých a zhola průměrných dospívajících, odkojených facebookem, skypem a bezuzdným párty životem. Případné průšvihy z něj spontánně unikají do virtuálního prostoru v podobě fotek a videí. Kdo by to neznal... Největší odměnou divákovi je drsná reflexe a nikoliv varovný, ale vyloženě výhružně zdvižený a nekompromisně ukazující prst. Film se nesnaží svoje oběti očistit, stmelit, přivést na lepší cestu nebo je dokonce jakkoliv glorifikovat. On se je jednoduše snaží zdeptat a zničit, přičemž k tomu používá jejich nejoblíbenější prostředek. ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Duchařská verze The Den a Cyberbully, která nabídne jen schizofrenní screen obrazovky jedné krávy, u něhož nepřehlednost nabírá zcela nový rozměr. V pokračování by se ta pizda mohla naučit používat Alt+Tab, protože jen ta práce s myší zabrala 1/5 stopáže, 2/5 zabralo pročítání e-mailů, nahlašování účtu na FB a vybírání si z playlistu, 3/5 psaní si s boyfriendem o hovně, 4/5 polemizování s bandou kreténů ve videokonferenci o ještě větším hovně a poslední 1/5 naprosto sterilní pokus o napínavou akci ve formě hry na pravdu. Lekačka ani jedna, umírání postav, které zabralo tři vteřiny, mnohdy ani to ne... Do prdele! To mě mělo bavit a snad i napínavě postrašit? Chápu, že tohle je perfektní způsob jak za naprostý hovno natočit ještě větší hovno a pak to poslat do kinodistribuce s nálepkou "duchařský horor pro teenagery", ale na tenhle šetřivej filmařskej alibismus, kde scénárista začne makat v poslední pětině filmu, postprodukce končí u přidání závěrečných titulků a dialogy píše mentálně zaostalý šimpanz, který zná jen kůl internetový zkratky, na ten zvysoka seru! Mimochodem, ten pseudofilm sledujte zásadně s dalekohledem, pokud si budete chtít dovolit ten luxus a vidět všechny detaily. Pokud byste totiž na vlastní monitor čuměli z pěti metrů jako na běžný film, uvidíte hovno. Fakt, že to hovno vidíte i když čumíte v televizi na záznam cizího monitoru, je asi ta největší "záhada", kterou si odnesete. 20% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

No bóže, tak se ožrala, poblila a posrala. Pamětníci asi budou souhlasit, že stát se toto před nějakými dvaceti lety, nebylo by z toho takové haló, nicméně v nynější virální době aby se člověk pořád kontroloval.. Což o to, striktně dodržovaný koncept jedné obrazovky notebooku v reálném čase je odvážný, ale sledovat v tomto formátu hysterické uživatele sociálních webových systémů, jak se hroutí pod tíhou okolností, není i přes voyeurismus v každém z nás to pravé, co od filmového média očekávám. Při hodnocení mohla přinést shovívavost kritika sociálních sítí, jenž některé lidi u monitorů natolik sblíží, až jsou v úplné izolaci, nicméně vše se ubíralo prostou cestou záhrobního cyberteroru a já se mohl už jen modlit k vybité baterii či alespoň aby došla matka jednoho z trojčících klientů Zuckerbergovy banky a pověřila jej nadlidským úkolem vynést smetí.. Pokud nám vzniká nový hororový subžánr, preventivně ho odstraňuji do Koše mého interestu. Dislike.. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Už to bol nejaký čas, čo sa objavil vynikajúci horor. Tento film som chcel vidieť na filmovom plátne, no žiaľ sa mi to krížilo s Artfilmom a tak som musel ešte nejaký čas počkať, kým sa bude dať zhliadnuť inou cestou. A priznávam, že ma mrzí, že som ho nemal možnosť vidieť na filmovom plátne. Je to niečo nové, je to podľa mňa dosť creepy a je tu veľmi dobre vyformovaná atmosféra a pôsobí to uveriteľne. Jediné čoho sa trošku bojím je, že z toho urobia sériu a potom to pôjde dole vodou. Ale dúfam, že ma tvorcovia prekvapia. Unfriended ma nesklamalo. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (14)

  • Všetky kontá na Facebooku použité vo filme skutočne existujú. (beso74)
  • Film se odehrává na notebooku Blaire (Shelley Hennig), proto by její webová kamera nikdy neměla vyrovnávat chvění na své vlastní obrazovce – to se však děje v celém filmu. (LUKICKK)
  • Celý film bol natočený v jednom dome, pričom jednotliví herci boli umiestnení v rôznych izbách. (beso74)

Reklama

Reklama