Reklama

Reklama

Odebrat z přátel

  • USA Unfriended (více)
Trailer 1

Laura Barns byla obyčejná středoškolačka, dokud se na internetu neobjevilo video, které do nechutných detailů prezentovalo, jak se sťala na jednom večírku. Dříve všemi obletovaná kráska veřejnou potupu neustála a spáchala sebevraždu. V den výročí její smrti se partička jejích spolužáků „sejde" na videochatu, kde řeší obvyklé teenagerovské problémy, dokud se do jejich skupiny nenabourá neznámý uživatel s přezdívkou Billie227. Kromě toho, že ho nejde ze soukromé diskuze vyhodit, je na tomto uživateli zvláštní i to, že ho velmi zajímá, kdo nahrál na internet ono nelichotivé video. A pak se do diskuze zapojí i jejich mrtvá spolužačka... Pocit, že jde o nechutný vtip, brzy vystřídá absolutní zděšení všech zúčastněných. Neznámý uživatel totiž nezůstává jen u slovních výhrůžek a za pravdou jde doslova přes jejich mrtvoly. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (440)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

V době cyberbullingu je tenhle film důležitý - v cool kabátu totiž ukazuje (nejen) mlaďochům, co rádi šikanují druhé na internetu, protože prostě můžou, že v životě se za chyby často platí. Parta teenagerů v Unfriended je složená z lidí, které byste za přátele asi nechtěli - jsou povrchní, blbě žvaní, ale jinak průměrní. A taky to nejsou dobří lidé. Vlastně nikdo z nich. Odplatu od napřirozené entity jim svým způsobem přejede. A ona entita je vlastně sama o sobě nejzajímavější postavou filmu - chápete její motivy a dokonce má osobitý a zlý smysl pro humor. No a dalším hrdinou je pak kurzor myši, protože celý film se odehrává na obrazovce počítače - a je to mnohem zajímavější, než by se mohlo zdát. Vadilo mi ovšem to, že film nevysvětlí, ani nenaznačí, jak to onen zlý duch všechno dělá, protože jeho schopnosti jsou až božské. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pecka sevřenou pěstí přímo do zubů. A pak že se už na poli hororu nedá nic vymyslet. Vždyť já měl pomalu strach jít k večeru zalít rajčata. V posledních letech už měly podobné amatérské kousky často mizernou úroveň...až do dneška. Člověk tak nějak cítí, že tohle dobře neskončí a že se jedná o buď hodně zdařilý kanadský žertík anebo .... Prostě nic neprozradím. Lidi užíjte si to. Nenadávejte na zpracování, atmosféra že by se dala krájet. 75% ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Dobrá práce, překvapivě. Prvních patnáct minut jsem si říkal, že takový námět to ustojí leda tak na krátkometrážním formátu, ale pak se nezávazná konverzačka naruší, vztahy se začnou hrotit a zlo začne fungovat i skrze maličká okýnka rozmazaného obrazu Skypu, takže vlastně pak už jenom čekáte, kdy se to podělá ve standardní žánrové vysvětlovače a ono… výborný závěr. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Klidně bych filmu dal vyšší hodnocení, protože chvílema to byl fakt nervák a celkově to na mě působilo i dobře jako satira na dnešní "best friends" záležitosti. Ale bohůžel atmosféricky ani scénáristicky to nijak extra nevybočovalo z průměru a bylo mi v celku jedno, která z postav umře a která ne. Jsem rád, že jsem film viděl, ale zřejmě už se na něj nikdy nepodívám a proto nad tři jít prostě nemůžu, ani kdybych si z prs(t)u vycucal mimozemského hada. P.S. Nikdy jsem neměl rád Skype. Moc. ()

Carol Pifková odpad!

všechny recenze uživatele

Ak vás neuveriteľne dokáže vystrašiť pohybujúci sa kurzor myši tak určite odporúčam! Normálny človek by totižto na to čo chce klinúť klikol hneď, kdežto hlavná hrdinka, poprípade ju môžeme označiť aj ako hlavná debilka, tam behá po ploche ako retard. 30 minút filmu tvoria zábery jej kurzora na monitore, pretože evidentne trpí sklerózou multiplex a trasú sa jej ruky. Alebo možno mala tak spotené ruky, že prsty sa jej nedostatočne kĺzali po touchpade. Ďalších 10 minút tvoria zábery toho ako hlavná debilka, nie je schopná sformulovať obyčajnú vetu. Film vám ponúkne skvelý zážitok z rôznych foriem vety typu: Čo chceš?, Kto si?... ale ak vás nepresvedčil tento fascinujúci zážitok a nemáte záujem si doplniť vedomosti zo synonymických slov, tak určite vás presvedčí neskonale nudná konverzácia medzi debilkou a jej debilom. Mitchie alebo teda Pitchie je totálny kus debila, ktorému zrejme mnoho veci dochádza veľmi neskoro. Hádam si nemyslel, že z tej fotky v posteli zreteľne vyplýva, že si rozprávali rozprávky na dobrú noc. No a už keď spomínam fotku. Okrem toho, že je zabrzdená hlavná debilka aj jej internet postráda rýchlosť. Resp. sťahuje si ako sa mu zapáči. Neopísateľný zážitok z toho ako sa minútu sťahuje obrázok. Samozrejme pre chvíľu napätia. Ten druhý bol stiahnutý za 2 sekundy. Zaujímavé. Hlavná debilka, však stále chce ponechať chvíľku napätia i v neskorších scénach, a preto miesto toho aby na odkaz klikla, behá opäť so strašne zábavným kurzorom po monitore. Neskutočne ma to vydesilo! No a tie strašidelné zábery boli tak trochu o hovne, pretože štvorčekový obraz dákeho tlsťocha čo si robí ľudský smoothie ma teda fakt nevydesí! No a ešte na záver, čakala som, že keď už teda vidíme plochu hlavnej debilky, čakala som sem tam dáky akože komentár. Stavím sa, že ani vy nie ste ticho ako hrob za vašimi počítačmi. Unfriended vám však ponúkne zaujímavý zážitok z toho ako v tichosti sledujete debilnú konverzáciu. A aby toho nebolo málo hlavná debilka je ešte aj dokonca spamerka, takže byť ten Pitchie tak ten notebook zaklapnem už dávno. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (14)

  • Všetky kontá na Facebooku použité vo filme skutočne existujú. (beso74)
  • Pôvodne mal byť film uvedený na MTV, avšak potom, čo bol vyrobený trailer, sa vďaka množstvu pozitívnych reakcii rozhodli tvorcovia pre jeho uvedenie v kinách. (beso74)
  • Na monitore patriacom Blaire si je možné všimnúť otvorenú stránku Teen Wolf. Herečka Shelley Hennig, hrajúca postavu Blaire, si zahrala práve v tomto seriáli. (beso74)

Reklama

Reklama