Reklama

Reklama

Odebrat z přátel

  • USA Unfriended (více)
Trailer 3

Laura Barns byla obyčejná středoškolačka, dokud se na internetu neobjevilo video, které do nechutných detailů prezentovalo, jak se sťala na jednom večírku. Dříve všemi obletovaná kráska veřejnou potupu neustála a spáchala sebevraždu. V den výročí její smrti se partička jejích spolužáků „sejde" na videochatu, kde řeší obvyklé teenagerovské problémy, dokud se do jejich skupiny nenabourá neznámý uživatel s přezdívkou Billie227. Kromě toho, že ho nejde ze soukromé diskuze vyhodit, je na tomto uživateli zvláštní i to, že ho velmi zajímá, kdo nahrál na internet ono nelichotivé video. A pak se do diskuze zapojí i jejich mrtvá spolužačka... Pocit, že jde o nechutný vtip, brzy vystřídá absolutní zděšení všech zúčastněných. Neznámý uživatel totiž nezůstává jen u slovních výhrůžek a za pravdou jde doslova přes jejich mrtvoly. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (440)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Slabší čtyřku tomu dám s klidným svědomím. Není to zrovna horor, u kterého by si člověk rval vlasy hrůzou, odvracel oči nebo si po projekci musel rozsvítit, ale oceňuju hravý a zábavný způsob, kterým zdejší pomstychtivý duch s ústředními skajpisty vyjebává, a především originální koncept, respektive jeho dodržení po celou dobu stopáže a uvěřitelnost jeho provedení. Není to sice úplné zjevení, podobná forma zpracování byla použita již minimálně ve filmech The Den nebo Open Windows, nicméně v prvním zmíněném se zhruba po polovině začalo přeskakovat i na jiné kamery / plochy, u druhého zmíněného kamera po ploše laptopu aktivně klouzala a nakonec doklouzala bůhví kam, protože se film koncepčně naprosto rozpliznul. Unfriended jako první (alespoň podle mé znalosti) film tento zvolený koncept přísně dodržuje, působí reálně (nejen technologicky, ale kupodivu i co se chování postav týče, včetně hereckého projevu) a navíc se odehrává v reálném čase. Pro mě dostatek důvodů pro nadprůměrné hodnocení. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak podobný snímek bych bez větších příprav a téměř zadarmo dovedl natočit během jednoho až dvou odpoledne taky. Rozhodně by byl lepší, protože jsem frajer. Netuším, kolik času tahle taškařice zabrala tvůrcům snímku, ale zcela skromně odhaduji, že se do dvou odpoledne nevešli a jsem prostě lepší. S podobnými snímky se poslední dobou, jako by roztrhl šourek. Je nám jich servírováno více a více a všechny jsou bohužel téměř stejné a všechny jsou bohužel i poměrně nezáživné. Možná bych to celé bral dost jinak, kdyby mi byl alespoň některý z členů konferenčního video hovoru sympatický. Co si budeme povídat, retard vedle retarda. Všem jsem přál pomalou a bolestivou smrt, protože natáčet posranou spolužačku a potom to ještě publikovat, no fujky, to se prostě nedělá. To se občas stane každému z nás. Příběh je totální tuctovinka. Pár nevychovaných dětí ušikanuje k sebevraždě nějakou tu svoji mentálně labilní spolužačku. Poté jsou dva možné scénáře, jak to celé může pokračovat, abych nespoileroval tak záměrně nevyzradím, jestli se bude mstít spolužačka ze záhrabí, nebo tuhle roli převezme nějaký jiný ctnostný dobrodinec za ni. Konkrétně v tomhle snímku bych rozhodně zkrátil úvodní kecání o hovnech, které mělo minimálně 25 minut. Jakmile se věci trošku hnou, tak je snímek s přivřeným okem snesitelný. Pár těch online vraždiček je ale výsostně trapných a facepalmu se nevyhnete, ani kdybyste si ruce odřezali. Finální rozuzlení je potom super sráčské a nehodlám pro něj plýtvat slovy. Do budoucna bych poprosil, aby podobné snímky přestaly být označovány jako horory, je to opravdu matoucí. Jestli u tohoto snímku někdo pociťoval něco jako strach, tak by se měl vážně nechat vyšetřit nějakým odborníkem. Odpad nedávám snad pouze proto, že snímek, dle mého názoru, celkem přesně zachycuje nezanedbatelné procento dnešní mládeže, což shledávám jako smutné. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

No bóže, tak se ožrala, poblila a posrala. Pamětníci asi budou souhlasit, že stát se toto před nějakými dvaceti lety, nebylo by z toho takové haló, nicméně v nynější virální době aby se člověk pořád kontroloval.. Což o to, striktně dodržovaný koncept jedné obrazovky notebooku v reálném čase je odvážný, ale sledovat v tomto formátu hysterické uživatele sociálních webových systémů, jak se hroutí pod tíhou okolností, není i přes voyeurismus v každém z nás to pravé, co od filmového média očekávám. Při hodnocení mohla přinést shovívavost kritika sociálních sítí, jenž některé lidi u monitorů natolik sblíží, až jsou v úplné izolaci, nicméně vše se ubíralo prostou cestou záhrobního cyberteroru a já se mohl už jen modlit k vybité baterii či alespoň aby došla matka jednoho z trojčících klientů Zuckerbergovy banky a pověřila jej nadlidským úkolem vynést smetí.. Pokud nám vzniká nový hororový subžánr, preventivně ho odstraňuji do Koše mého interestu. Dislike.. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

70 %. Jděte do toho. Jo, je to občas otravné, uřvané, ale přesně takový je koncept a musí to tak být. Mladí herci naprosto přirození a celkově je to velice funkční horor. Scénu s tlouštíkem řadím mezi top3 shocking moments z poslední doby hned vedle sekačky ze Sinisteru a zveřejněné fotky Megan z Megan is Missing. Škoda, že to bylo jediné místo, kde se dostavil mráz po zádech. ()

luka4615 odpad!

všechny recenze uživatele

Začínám čím dál tím častěji pozorovat, že standardy moderního hororu velmi markantně upadají. Unfriended je totiž jenom nudnou záležitostí bez kapky atmosféry, kde neustále zní vyzvánění Skypu a šest hysterických teenagerů. Upřímně nechápu některé uživatele, kteří tomuto "hororu" dali více jak dvě hvězdy. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (14)

  • Všetky kontá na Facebooku použité vo filme skutočne existujú. (beso74)
  • Celý film bol natočený v jednom dome, pričom jednotliví herci boli umiestnení v rôznych izbách. (beso74)
  • Filmári vytvorili pre film falošné rozhranie Skype, aby sa predišlo technickým problémom a lagom. (Game90)

Reklama

Reklama