Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Středověká legenda praví, že když se drak podělí o své srdce se smrtelníkem, stane se onen člověk všemocným válečníkem. Jenže draci už jsou na pokraji vyhynutí a ten možná úplně poslední, pojmenovaný prostě Drak, žije ukryt před lovci za zdmi kláštera v péči mnicha Petera. Když ho objeví chudý osiřelý čeledín Geoff, rychle se s ním spřátelí. Mladík sní o tom, že se stane rytířem a bude konat hrdinské skutky, stejně jako jeho idol, Sir Osric. Ten však zdaleka není takový, za jakého ho bláhový Geoff považuje. Když jednou vezme Draka, aby se s ním proletěl kolem nádvoří, přitáhne na sebe pozornost nejen Osrica, který už dlouho ví, že drak by mu mohl pomoci k tomu, aby se stal nepřemožitelným vládcem, ale také orientálního kouzelníka Kwana s princeznou Lian, kteří doufají, že se jim podaří zabránit, aby Osric draka zneužil ke svým mocenským plánům. Osric totiž objevil dávné kouzlo, které ho učiní nepřemožitelným, a ze všech přísad už mu chybí jen jediná - dračí srdce. (TV Nova)

(více)

Recenze (67)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 9/10 Efekty 7/10/// +hudba, postavy -některé bohužel nevyužité/// První dračí srdce byl překrásný film, přesně takový jaký má fantasy pohádka být. Pokračování příběhem navazuje tam kde jednička skončila a všeobecně působí levněji a tváří se jako menší film. Říka se, že 2x nevstoupíš do téže řeky, ale já jsem vstoupil rád. Skutečně, téměř vše kopíruje jedničku. Má to i výhody, nádherná hudba zůstala, příběh ústí celkem logicky, postav je hodně a mají zajímavý charakter...ovšem tady snad zamrzí nejvíc, že jejich potencíal nebyl využit uplně naplno. Ale i tak se jedná o pěknou fantasy, klidně si to dám potřetí, jen trošku velkolepěji.///Celkem 72%/// ()

Drakon 

všechny recenze uživatele

Opravdu výrazně slabší pokračování předešlého výborného fantasy filmu. Je to strašná škoda, ale nechápu proč je druhý díl tak laciný a nízkorozpočtový v porovnání s tím prvním. Špatní herci, dementní příběh a drak je mnohem ošklivější a jaksi počítačovější než v prvním dílu. Navíc oproti jedničce citelně chybí charismatický hlavní hrdina. Fuj hanba studiu! ()

Reklama

Ravi 

všechny recenze uživatele

Čím déle jsem na to koukal, tím více jsem byl zklamaný - subjektivně proto, že s prvním filmem to nemá skoro nic společného, jen extrakci jeho nápadů a prostředí. Bylo sice pěkné, jak se autoři vypořádali s náplastí východní kultury, ale proč někdo zaplácává minuty fantasy filmu vysvětlováním a vysvětlováním, to teda nevím. Příklon k pohádkovosti a interiérům mi také nesedl. 40% = 2/5 ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Prvý film bol veľmi sympatický a zábavný film, čo je viac, ako by som mohol povedať o tomto pokračovaní, ktoré ma veľmi sklamalo.Toto je nevýrazné a nízkorozpočtové pokračovanie vytvorené priamo pre TV. Pokračovanie má veľmi podobnú zápletku, aj tu je posledný drak a mladý rytier, ktorý sníva o tom, že sa stane statočným rytierom v lesklej zbroji, a obidva inšpirujú ľudí k boju za svoju slobodu a k boju proti tyranskému darebákovi. Celkovo je to neohrabané a veľmi slabé oproti originálu. 4/10 ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

První díl měl v sobě jistou snahu o vážnost. Drak působil impozantně a celý příběh ač pohádkový měl svoji hloubku. I rozpracovaný příběh a motivy postav byly mnohem propracovanější. Druhý díl je brak, který nemá s prvním dílem nic společného. Z žánru fantasy to sklouzlo k "nejbřečkovatějšímu pohodkovo rodinnému" žánru, který opravdu nemá čím nadchnout. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Drake je jediný filmový drak chrliaci ľad. (H4ku11)
  • Bolo natáčané na Oravskom podzámku na Orave. (andykovac)

Reklama

Reklama