Reklama

Reklama

Film vypráví příběh gangsterů, dvojčat Reggieho a Rona Krayových, jedněch z nejznámějších neblaze proslulých zločinců v historii Velké Británie a jejich říše organizovaného zločinu, kterou v 60. letech dvacátého století vybudovali ve východní části Londýna. Hlavní dvojroli Rona a Reggieho ztvárnil Tom Hardy. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (552)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Po pravdě, nečekal jsem, že v něm bude tak veselo. Helgelandův typicky britský bar vyvedený v kouzelném retro stylu mě zkrátka překvapil. Jistě, spousta hostů ho bude brát jen jako další zaplivanou putyku, kterých jsou v East Endu desítky a je zbytečné jim to rozmlouvat. Já v něm našel šmrnc, nezaměnitelnou cockneyskou atmosféru i sentimentální náladu. Ta vůně bukového dřeva a cigaretového dýmu, cítíte ji? To, co so v něm děje, rozhodně není hodno obdivu, ale i to jen ten důvod, proč se do něj budu vždycky rád vracet. Sednu si k barovému pultu a dám si pití, de facto to jediné, co tam mají. Dvojitý hardy s trochou ledu a sodou. Hodně sody.. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Za hnusnou, špinavou, surovou a neseroucí se gangsterku s opravdu erkovým rejtyngem bych dal ledvinu. Ale při současné teplé frontě ve světové kinematografii zůstanou mé močové cesty evidentně plnohodnotné a mé divácké touhy neukojeny. Tady sympatický Tomáš Tvrdýy hraje kolotočářský gang londýnských Kočkových, od pohledu na dobové fotografie páreček odpudivých vypatlaných bezskrupulózních poloopic, a i když poměrně dobře, příliš se na to nehodí. Tedy vlastně hodí, neboť se jedná jen o další homopočin, který chtěl být strašně moc retro, pak ještě víc a ještě víc, až jsou ty skutečné trampoty škaredých bestiálních anglických pičusů, nalíčených zde do zářivě inteligentních charismatických nagelovaných džentlgejů, zase vyvoněné Šanelem a zabalené do růžového celofánu, ale hlavně že je Esmeraldina stodola vymazlená až po ruletovou kuličku z roku 1960. Já se, kurva, nechtěl dívat na prosluníčkovaný, vyumělkovaný a žužu vyleštěný Ístend a kůl dobové interiéry, naplněné změkčilými teplouši, pózujícími v dokonalých replikách kváder od Huntsmana, co si při tom sem tam způsobí anemickou záděru nebo klopýtnou v lodičkách a něžně si natlučou nosík. Ne, já chtěl vidět hnusnou, ponurou a zaplivanou chudinskou čtvrť, plnou masakrujících se brutálních zmrdů a jejich terorem trpícího obyvatelstva. Tak to máme Pink mass, Most Šifonů, Muž ze s.t.r.ý.c.e., Legendy rimmingu … Vole, Skorsísy vrať se, než ze vší té homoreality začneme mlsně pokukovat po pánských análech! ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Je množstvo životopisných gangsterských filmov, pri ktorých po pol roku namáham pamäť, či som ich videl alebo nie. Niet sa čoho zachytiť pri hľadaní niečoho, čím sa odlišujú od predchodcov a nasledovníkov. U Legiend zločinu je vhodným záchytným bodom herecky dobre zvládnutá dvojúloha, aj keď okrem nej už veľa ďalšieho na zapamätanie film neponúka. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Rodina je základ státu. Brian Helgeland byl vždycky docela zajímavý chlapík, když se mu to sejde, divák se může tetelit blahem. A Tom Hardy je zase dříč, který ze sebe v posledních letech vymačkal tolik, že si ho museli všimnout i diváci v Mongolsku. Jemu i jeho bráchovi leží (nejen) londýnské podsvětí u nohou. Jeden je typický charismatický kořen, inteligentní manažer, se slušným přehledem i solidní vyřídilkou. Tu má i jeho bratr, jenže ten je zároveň nevypočitatelný, agresivní podivín a představuje tak trochu neřízenou střelu. Oba hraje právě Hardy. A na oba je radost pohledět. Jenže samotný příběh není až tak atraktivní. Je to stylově natočené, je to absurdní i přitažlivé, ale poměrně rychle se to začne zajídat. Tvůrci se úplně nerozhodli, co vlastně chtějí divákovi nabídnout, krkolomně hledají, co by měli nabídnout: tu černý humor, tam divoká scéna, pak romantická sekvence, záhy drsný pěstní souboj. A nakonec nám to všechno nabobtnalo na předlouhých 133 minut, které nejsou zdaleka tak živelné a dynamické, jak bych si přál. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mám rád Helgelandové scenáre a kriminálky, mám rád Hardyho a jeho drsné pohľady, ale toto ma moc nenadchlo. Príbeh nebol zlý, ale brzdila ho zbytočne dlhá stopáž. Nemal by som nič proti, keby sa tu postupne niečo budovalo a potajme gradovalo, ale ničoho takého sa nedočkáme. Všetko sú to len drsné reči sem a drsný záber tam, ale že by príbeh naozaj niečim prekvapil alebo zaujal nemôžem povedať a tie vyše dve hodine mu tiež moc nepomáhajú. 70% - 3* ()

Galerie (54)

Zajímavosti (14)

  • Tom Hardy musel kvůli roli Ronalda Kraye nosit umělý nos. (Zdroj: dailymail.uk, twitter.com) (Petrasuvicka)
  • V čase 1:09:47 pri fotografovaní sa bratov Krayovcov s policajtom, tvorcovia odflákli animáciu hlavy a tváre jedného z bratov. Celá jeho hlava je neúmerne veľká a oranžová. (Mike24)
  • Vo Veľkej Británii sa stal film najnavštevovanejšou snímkou ​​s ratingom 18+. Prekonal aj Trainspotting (1996). (Lucasion)

Reklama

Reklama