Reklama

Reklama

Dejte mi pokoj!

  • Francie Une heure de tranquillité (více)
Trailer

Michela Leprouxe, vášnivého milovníka hudby, potkalo nečekané štěstí. Na bleším trhu objevil vzácnou gramodesku – první album muzikanta Niela Youarta, které se jmenuje „Me, myself and I". A od té chvíle touží Michel po jediném: v naprostém tichu, klidu, samotě a domácí pohodě si vychutnat tento hudební klenot. Jenže, v tom okamžiku, kdy už pomalu zasouvá jehlu gramofonu do drážky této vzácné gramodesky, se celý svět a snad i všichni jeho obyvatelé proti němu spiknou. Ať už se jedná o nečekanou návštěvu syna, kutilské bušení souseda, lomození uklízečky, urputné vyzvánění telefonu nebo poněkud dramatičtější obvinění z nevěry ze strany manželky či příchod jeho milenky. A jako třešnička na dortu se v domě koná tradiční oslava nazvaná Sousedský den. Michel musí nasadit do boje všechnu svou energii, lstivost i mazanost. Jen proto, aby získal svou vytouženou hodinku klidu. Dokáže to? Nebo se jeho tak nadějně započatý den změní v noční můru? (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

bloodline 

všechny recenze uživatele

Pre životom zdecimovaného človiečika so symptómom zlomyseľnosti, ideálny typ na relax po sizyfovskej demolácii zronených duší. Inak námetovo obohraná mustra (pol) storočného vinylu hoc ide o akýkoľvek blahoslavený klenot. Úsmev prichádzal a odchádzal rýchlosťou marcového snehu a Huróni nechali bránicu učebnicovo ležať ľadom. Žiaľ ani herecké umenie sa nepľaslo po vačku, čo malo za následok bublajúce vírenie odpadových vôd v pozlátenej vani. 2 a 1/2* ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad typická francúzska komédia v ktorej sa donekonečna kecá, ale príliš to nefunguje. Námet je jednoduchý. Chlapík si kúpi svoju vysnívanú platňu a chce si ju konečne vypočuť. Ale celý deň ho niekto otravuje, chce po ňom niečo, zrazu chcú všetci odhaliť dlhoročné tajomstvá, prípadne si vyčistiť vzťahy. Ale celé je to také nezaujímavé a humor dvakrát dobre nefunguje. Aspoň, že to je krátke, tak raz sa to dalo vydržať. 4/10 ()

Reklama

leila22 

všechny recenze uživatele

Niekedy pre seba potrebujeme krátku chvíľku ako soľ. Bez prítomnosti kohokoľvek iného, úplne vypnúť a len tak byť. Keď Michel na blšom trhu objaví platňu, ktorú zháňa už dlhé roky, okamžite sa ponáhľa domov, aby si ju čím skôr vypočul a naplno vychutnal. Svoj plán však nie je schopný naplniť, pretože mu neustále zvoní mobil, na dvere vyklopkáva otravný sused, vo vedľajšej izbe vykonáva demolácie robotník, ktorý sa tvári, že je Poliak, pričom je z Portugalska. A navyše sa Michelova manželka práve dnes rozhodla, že mu oznámi tajomstvo, ktoré ju už dlhé roky ťaží. Michel ale na problémy týchto ľudí nemá čas, jediné po čom túži je, vypočuť si konečne svoju novú platňu. A tak sa jeho hnev stupňuje a jeho vnútro kričí...DAJTE MI POKOJ! ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Francouzská konverzační komedie o typovi, který si koupí vinylovou desku, aby si ji v klidu domova přehrál, ale jako just na potvoru mu to díky sledu střeštěných událostí není dopřáno. Je to hrozně prostý film odehrávající se v jednom bytě, takže to dost potvrzuje divadelní předlohu i způsobem hereckého projevu. Veškerý úspěch/neúspěch stojí na hlavním hrdinovi Christianu Clavierovi, kterého já mám rád, takže jsem se pobavil, ale podruhé to nedám. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Když tak o tom přemýšlím, tak nebýt zápletky s milovaným vinylovým LP, souseda Poláka a instalatéra "Poláka", byl by to dost propadák. Ale jako sběratel desek jsem se do pocitů hlavního hrdiny alespoň trochu dokázal vcítit, takže jsem jeho zoufalství z nedostatku klidu na poslech oblíbeného kusu a zneuznání ze strany okolí tak nějak chápal. Třeskuté výbuchy smíchu se však po celu délku filmu nedostavovaly a i celé kino se spíš chvílemi uchechtlo, než aby se válelo smíchy po zemi. Takže spíš taková průměrná jednohubka, než výrazná pecka. Ale vzhledem k tomu, že je anoncováno jako komedie, při níž se zas tolik nenasmějete, musím dát dvě hvězdy... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Na obalu fiktivní LP desky "Me, Myself and I" fiktivního Niela Youarta, jsou jako spoluhráči napsáni i Salomon Pickett a Wilson Burke. Jejich jména jsou přesmyčkou skutečných soulových zpěváků, jimiž byli Solomon Burke a Wilson Pickett. (Previt)

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama