foto

Carole Bouquet

  • nar. 18.8.1957 (59 let)
    Neuilly-sur-Seine, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Francouzská herečka oceněná Césarem, režisérka a modelka, která se od roku 1977 objevila ve více než 40 filmech, se narodila v pařížské části Neuilly-sur-Seine, departementu Hauts-de-Seine.

Známou se stala díky roli Bond girl Meliny Havelockové v bondovce JEN PRO TVÉ OČI (1981). Kromě postavy Bondovy dívky hrála od 80. let v řadě známých evropských snímků. Nejdříve studovala filosofii na pařížské Sorboně, ale přešla na Státní konzervatoř dramatického umění, kde se věnovala oboru herectví u Antoina Viteze. Do povědomí se dostala hned svým prvním filmem. Světoznámý režisér Luis Buñuel jí obsadil do role služky Conchity v surrealistickém dramatu TAJEMNÝ PŘEDMĚT TOUHY (1977), společně se Španělkou Ángelou Molinovo (obě hrály jednu roli). Následovaly snímky francouzské produkce, kde se objevila po boku Gérarda Depardieu, a to v komedii STUDENÝ BUFET (1979) a dramatu PRAVÝ BŘEH, LEVÝ BŘEH (1984), kde byla za postavu Bebée Sanaquesové nominována na Césara v kategorii Nejlepší herečka ve vedlejší roli. V roce 1985 jí zemřel manžel, producent Jean-Pierre Rassam, se kterým má syna Dimitrije Rassama. Téhož roku hrála ve snímku PODIVNÁ POLICIE (1985) a o čtyři roky později ztvárnila roli princezny Soroyai v triptychu režírovaném třemi slavnými americkými režiséry POVÍDKY Z NEW YORKU (1989). Zahrála si také ve snímku TROP BELLE POUR TOI (1989, PŘÍLIŠ PĚKNÁ PRO TEBE), kterému se dostalo mezinárodního uznání. Za roli Florence Barthélémyové v něm získala Césara v kategorii Nejlepší herečka v hlavní roli.

V 90. letech ztvárnila postavy např. v komedii TANGO (1993) vedle Philippa Noireta nebo v dobrodružném filmu ČERVENÝ A ČERNÝ (1997). V tomto období také pracovala jako modelka a tvář firmy Chanel. Podruhé se provdala za Jacquese Liebowitche v roce 1992, manželství poté trvalo čtyři roky. V období 1997-2005 byl jejím životním partnerem herec Gérard Depardieu (2003-2005 zasnoubeni), který se stal opět i partnerem filmovým ve snímku MOST MEZI DVĚMA BŘEHY (1999, Un pont entre deux rives), který také spolurežíroval. Následně se objevila vedle Jeana Rena v akční komedii WASABI (2001). O dva roky později natočila dobrodružný snímek LÍBEJTE SE, S KÝM JE LIBO (2003) a v roce 2005 rodinné drama PEKLO, ve kterém hrála matku vedle Emmanuelle Béart. Jako režisérka natočila filmy LA LUMIERE DE DIEU (2000) a TANNA (2001).

Roku 1999 zasedla v porotě 4. mezinárodního filmového festivalu v Šanghaji. Podporuje organizaci Dětství a úděl, která má ve své náplni pomoc postiženým dětem.

+ "HAN.NIBAL" -

Herecká filmografie

2014 Dejte mi pokoj!
Rosemary's Baby (TV film)
2012 Les Hommes de l'ombre (TV seriál)
Mauvaise fille
2011 Grand restaurant II, Le (TV film)
Impardonnables
2010 Le mystère
Libre échange
Protéger et servir
2009 Je vais te manquer
L'Eloignement (TV film)
2008 Děti z Timpelbachu
Hauts murs, Les
2007 Si c'était lui...
2006 Aurore
Dokonalý přítel
2005 Peklo
Rekonstrukce
Severovýchod
Travaux
2004 Feux rouges
Les fautes d'orthographe
2003 Vítejte u Rozových
2002 Blanche - královna zbojníků
Líbejte se, s kým je libo
Ruy Blas (TV film)
2001 Madame de... (TV film)
Wasabi
2000 Diamantové náušnice (TV film)
1999 Le Pique-nique de Lulu Kreutz
Un pont entre deux rives
1998 Divokost v srdci
1997 Lucie Aubracová
Rouge et le noir, Le (TV film)
1994 Grosse fatigue
Obchodní záležitost
1993 Tango
1991 Contre l'oubli
Donne con le gonne
1989 Bunkr hotelu Palace
Povídky z New Yorku
Příliš krásná
1987 Jenatsch
1986 Coda del diavolo, La
Double messieurs
1985 Podivná policie
1984 Dobrý král Dagobert
Nemo
Pravý břeh, levý břeh
1983 Mystère
1982 Bingo Bongo
1981 Den idiotů
Jen pro tvé oči
1980 Blank Generation
1979 Cappotto di Astrakan, Il
L'oeil de la nuit (TV seriál)
Studený bufet
1977 Famille Cigale, La (TV seriál)
Rebelles, Les (TV film)
Ten tajemný předmět touhy

Dokumentární

2003 Claude Berri, le dernier nabab (TV film)
2002 Un jour dans la vie du cinéma français (TV film)
2000 A propósito de Buñuel

TV pořady

2013 Jusqu'ici tout va bien (TV pořad)
2009 C à vous (TV pořad)
2005 Café Picouly (TV pořad)
2004 Le grand journal de Canal+ (TV pořad)
2000 On ne peut pas plaire à tout le monde (TV pořad)
1998 Vivement dimanche prochain (TV pořad)
1996 Thé ou café (TV pořad)
1981 20 heures le journal (TV pořad)
1976 La nuit des Césars (TV pořad)

Režijní filmografie

2001 Tanna (TV film)
2000 Lumière de Dieu, La (TV film)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace