Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Willie a Marcus, dvojice trestanců, specialistů na vykrádání trezorů a bank, tráví vánoční čas tím, že objíždějí velká nákupní centra v převlečení za Santu a jeho elfa s motivací přepadnout všechny obchody po cestě a napakovat se na Štědrý den. Tento plán se však zkomplikuje, když potkají osmiletého chlapce, který se jim pokouší vysvětlit pravý smysl Vánoc... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (631)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Bad Santa nie je ani zďaleka taká blbosť, ako by sa na prvý pohľad zdalo. Nie je to ale ani žiadny nový komediálny kult, ako by sa zdalo na druhý pohľad. Niekoľko výborných fórov, vhodne obsadený Billy Bob, sexy Grahamka, ktorá si to rada rozdáva zo Santami a predvídateľný scenár s "morálnym" posolstvom, ktoré nijak zvlášť neruší. Poznám ľudí, ktorí boli z filmu znudení a zhnusení. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Představa santy, co kouří, pije, ojíždí tlusté ženské, machruje za cizím barem, buzeruje každýho blbě čumícího černocha, buzeruje svého malého kamaráda elfa a jeho otec, co ho v mládí mlátil, je docela krutá. Když k tomu přidáte dost tvrdý humor, jednoho liliputána, jednoho tlustého blbečka, starou babičku, "skoro" prázdný barák jednoho milionáře "co odjel na pracovní cestu" a nějakej ten supermarket s šéfem ostrahy, který pozná zloděje už jen podle čichu....Tenhle film je plný slov, které by byli na nově před 22:00 vypípovány cenzůrou avšak to by byla škoda. Velká škoda. Některé vtipy a hlášky mě způsobili záchvat smíchu... Jen škoda, že jich je tolik až někdy působí moc automaticky... Ale B.B.Thornton to je pan herec :)) ()

Reklama

sharky 

všechny recenze uživatele

65% tenhle film dokonale vystihl mojí náladu o Vánocích 2005, ale ruku na srdce, vystačí stále stejný fór - spousta sprostých slov, chlastání a píchání v kontrastu s Vánoci a malým klukem, na 90 minut dlouhý film? Ne, ale i přesto jde o jednu z mála věcí, ve které jsou namočení bratři Coenové, a docela se mi líbila. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Boží Billy Bob Thornton (tuhle jeho věčně fuckující, chlastající a souložící postavičku jsem si fakt zamiloval) v nářezové černé komedii roku! Zásluhou nápaditého a neotřelého scénáře (kontrast ožralý loser vs. nadšená naivní dětská přání je kouzelný a geniální) a zručné režie stále zajímavějšího Terryho Zwigoffa (Přízračný svět) vznikla pro milovníky tohoto žánru skutečně labužnická záležitost, která dává většině ostatních uslzených a přeslazených vánočních filmů pořádně na p#del! Konec mi přišel (navzdory očekávání) hodně v pohodě. 80 % ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Myslím, že věčně v lihu naložený "Santa" v neodolatelném podání Billyho Boba Thorntona nemohl narazit na důstojnějšího soupeře, než jakým je dokonalý barokní andílek z 21. století, který absolutně nehne brvou, děj se co děj. Zkrátka velmi dobrá komedie, jež se obejde bez patosu a v níž ani neustálé vulgarismy neomrzí. Produkovali ji bratři Coeni - není divu. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (21)

  • Ve scéně, kdy Santu (Billy Bob Thornton) probudí budík, jsou vedle budíku vidět láhve. Etikety na nich jsou otočeny chvílemi dopředu, chvílemi zase vlevo. (Mr.Hudson)
  • Necenzurovaná verze filmu se stala rekordmanem v počtu sprostých slov ve vánočním filmu. 170x v ní zazní slovo "fuck", 74x slovo "shit", 31x slovo "ass", 10x slovo "bitch" a 1x slovo "bastard". (imro)
  • Když přijde Thurman (Brett Kelly) za Williem (Billy Bob Thornton) s adventním kalendářem a lehne si k němu do postele, Willie má v jednotlivých záběrech střídavě zcela oblečený župan a odhalené rameno. (Patrik256)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Zemřel Bernie Mac

Zemřel Bernie Mac

11.08.2008

Letošní rok si dost možná udrží ošklivé privilegium v tom, že během něj zemřelo nejvíce filmových hvězd. To, že se na konci ledna Heath Ledger omylem předávkoval léky a nemůže si tak bohužel užívat… (více)

Jim Carrey a jeho „prison break“

Jim Carrey a jeho „prison break“

06.06.2007

Všichni ještě pamatujeme časy, kdy Jim Carrey bral 20 miliónů za jednu roli. Dnes hraje ve filmech, jejichž celý rozpočet jen tak-tak dosahuje tuto částku. Jim má buď dobročinné sklony a touží hrát v… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno