Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Nakažení (S01E02)

(epizoda)
  • USA Infected
Z natáčení

VOD (1)

Obsahy(1)

Po útěku z karanténní zóny se Joel a Tess dohadují o Elliině osudu, zatímco si klestí cestu troskami dávno opuštěného Bostonu. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (168)

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako člověk, který nehrál hru, jsem oproštěna od nostalgických vzpomínek a mohu hodnotit seriál čistě filmově. Tento díl byl rozhodně slabší, než pilot a až na závěrečný plot-twist se tam skoro nic nestalo. Přímo se nabízí srovnání s The Walking Dead, který byl tedy na svém počátku o dost silnější. Jasně, neměl tak dobré dialogy, ale zato byl dějově pestřejší, kreativnější, akčnější a zábavnější. U The Last of Us mám problém s postavami, k nimž jsem si zatím nevytvořila vůbec žádný vztah, Ellie mi se svými projevy přijde otravná, Joel a Tess nemají žádné výrazné vlastnosti. Jsou to prostě tři průměrní, fádní lidé, kteří zjevně nemají na to přežít zombie apokalypsu, neboť neustále padají, zraňují se, neumí škrtnout zapalovačem, a když střílí, nedokážou zasáhnout cíl. Opravdu jsem se u scény v muzeu, kde se všichni tři chovají jako naprostí gramláci, musela smát. Nejzábavnější na celé epizodě bylo intro z Indonésie, které se snažilo ději dodat hloubku a vážnost, i když řešení "všechny vybombardujte", mi nepřijde příliš realistické. Co takhle najít nakažené a izolovat je? Nebo izolovat celé město? Copak u Covidu, když byl nový, někdo navrhoval bombardovat civilisty? 2*. ()

moviefan4 

všechny recenze uživatele

Čistá dokonalosť! Pre milujúceho fanúšika neskutočná spokojnosť s materiálom akým je The Last of Us je v tých správnych rukách, je doručený fan service s dávkou novoty pre každého z Nás! Píše sa história o prerušení kliatby videohrených adaptácii a som hrdý že sa to deje pri dokonalom diele ako je The Last of Us! ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice začínáme zase -20 let (v Jakartě o které se mluvilo minule), ale je to naprosto perfektní. Žádná nudná omáčka. Fenomenálních 10 minut. Bohužel jen 10… pak začne maraton protivného chování jogurtu. Sledování je snesitelné prakticky jen když mlčí, protože jogurt vede non-stop jen arogantní kecy. Sice ty kecy jsou vedeny ve fantastického vizuálu (neokoukané lokace), ale protože se žvaní doslova pořad, děj se vleče. Celou epizodu zachránila až scéna v muzeu. Dost mě taky ruší ta ruční kamera se kterou se pořad nějak hloupá, hýbe a otáčí (místo dynamičtějšího střihu). Je to přesně opačný extrém střihu 2x za vteřinu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Postapo atmosféra je skutočne vydarená, ale neprináša zase nič, čo by sme už nevideli. Každopádne prechádzka zdevastovaným mestom ma bavila oveľa viac ako akcia v prvej epizóde. Postavy mi stále neprirastajú k srdcu, predovšetkým teenagerka svojim neustálym fuckovaním lezie poriadne na nervy. Pascal sa tvári ako náhodný okoloidúci a opäť je tak najvýraznejšia Anna Torv. Veľa sa toho skutočne nestane a to, že nás v závere čaká nepríjemné prekvapenie neznamená, že seriál nabral vysoké tempo. Ale tentokrát mi tá atmosféra k relatívnej spokojnosti stačila. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl si vzal na starost ten nejpovolanější. Autor videohry Neil Druckmann odvedl na pozici režiséra skvělou práci. Jako fanoušek hry jsem nesmírně nadšený, že HBO dělá tuto adaptaci. V rukách Netflixu, Amazonu by to nedopadlo dobře. Druhá epizoda se dostala dějově ke Kapitolu, ale ještě předtím přišla ta atmosférická pasáž v muzeu s Clickerama. Ti jsou zpracovaní dokonale a jsou přesnou kopií z her, ať už přes vzhled a zvuk. Ve chvíli kdy postavy najdou mrtvého člověka, kterého zabilo něco horšího než runneři, jsem si řekl “hell yeah!“. Pasáž s Clickerama je zkrátka parádní. Pedro Pascal a Bella Ramsey mají mezi sebou skvělou chemii a já se bavím. Ano Bella prostě nevypadá jako Ellie v videohry, ale zatím mě svým hraním baví. Uvidíme jak zvládne zbytek. Co se týče kinematografie, tak to je pastva pro oči. No a musím zmínit tu scénu na střeše, jak se Ellie a Joel dívají na Kapitol. OH MY GOD!!! Úplně jako ve hře! Po dialogy, až po záběry. Díky Druckmanne. A konec epizody, ačkoliv mě jako hráče nemá co překvapit, tak jsem byl na měkko. V další epizodě nás čeká Bill a Frank a na tu se nejvíc těším jelikož nás čeká velký odklon od videohry a podíváme se na to, jak Bill a Frank přežívali. Ve hře je totiž pouze Bill a Franka jsme neviděly živého. Recenzenti tuhle epizodu nejvíce vyzdvihují a podle jejich slov nás čeká emocionální podívaná. Nemůžu se dočkat. P.S. Moje jediná výtka je, že je to krátký. Zaslouží si to větší stopáž. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • V úvodu epizody má divák možnost vidět ve scéně z Jakarty ceduly „Baťa“. (Punisher)
  • V prízemí hotela sa trojica prebrodí cez cca 3/4 metra hlboký bazén vody. Po výstupe po schodoch hotela majú suché nohavice aj topánky. (andrejba)
  • Když Ellie (Bella Ramsey) jí sendvič, je v průběhu střihů nakouslý vždy z jiné strany. (willy1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno