Reklama

Reklama

Cowspiracy - Klíč k udržitelnosti

(festivalový název)
  • Česko Cowspiracy (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

Producenti Kip Andersen a Keegan Kuhn spojili svoje sily za účelom preskúmania problematiky s porovnateľnou mierou kontroverzie, akú v roku 2013 priniesol dokument Blackfish namierený proti zábavnému parku SeaWorld. Ukazujú, ako najväčšie svetové organizácie na ochranu životného prostredia ignorujú najvýznamnejšiu deštruktívnu silu dnešnej doby. Dokument predstavuje šokujúce, no napriek tomu úsmevné metódy s cieľom nájsť skutočné riešenie a fungujúcu cestu k udržateľnosti. Cowspiracy môže byť jeden z najvýznamnejších filmov slúžiacich na inšpiráciu a povzbudenie snáh o záchranu planéty. (ChArLeNe)

(více)

Recenze (57)

LordSnape 

všechny recenze uživatele

První hodina odkrývá nepříjemná fakta i způsoby přehlížení některých neziskovek a obrovitánskou aroganci ze strany Greenpeace, ale poslední půlhodina je už jen veganská a nadmíru trapná agitka za nepožírání masa. Velmi mě rozčiloval chlápek, který více jak 30 let farmařil a rozmohl v USA masný průmysl, aby mi pak v dokumentu za další léta později říkal, že ten kdo jí maso, nic pro planetu nedělá. Souhlasím s názorem, že je lepší být aktivní a uvědomělý všežravec, než jen laxní vegan/vegetarián, který jen poučuje a útočí, než aby něco skutečně dělal pro planetu. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Další z děsivých dokumentů o destrukci naší planety. Země je ústav pro choromyslné a my jsme jeho chovanci. Už jsem si myslel, že v dokumentu nezazní, že za vzrůst množství chovaného dobytka může stálý populační růst. Ale oceňuji tvůrce, že po hodině na to došlo. Mnozí odborníci říkají, že únosná kapacita počtu obyvatel Země již byla překročena a čeká se brzký nárůst o dalších 30 procent... ()

Reklama

runner85 

všechny recenze uživatele

Pár vecí som sa dozvedel, pár som vedel a o pár veciach pochybujem. Poviem to inak. Nie je to zlé. To, že je to jednostranné som čakal. Lenže aj tak mi tam chýbalo vyjadrenie opačnej strany ohľadne jedenia mäsa a mliečnych výrobkov. Proste jeden doktor povedal, že to nepotrebujeme tak to hned nepotrebujeme? ()

zette 

všechny recenze uživatele

Nevim, jak moc je dokument konspiracni, ale subjektivni je urcite. Ruzne udaje se tahaji jako kralici z klobouku. Osobne, pri pohledu na kravy na jesenickych pastvach, ci ovce na tech beskydskych, mi neprijde, ze by dobytek byl nejvetsi hrozbou pro lidstvo. Tou je lidstvo samotne a jedina cesta je, pomahat tretimu svetu maximalne v oboru vzdelavani. A ne je zasypat jidlem, zdravotni peci a svazenim do Evropy. Potom si kazdy pracujici, muze dat bez vycitek v nedeli k obedu kus hoveziho... ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Možno byť veganom nie je dostatočné riešenie, ale je to skutočne dobrý štart. Štatistiky sú štatistiky, niekoho možno presvedčia viac, ako emócie ako súcit a láska. Každopádne ak chceme pomáhať zvieratám a planéte v prvom rade musíme prestať vnímať ich telá, ako našu potravinu. Musíme ich začať brať ako živé bytosti, ktorých domovom je na ich nešťastie planéta, kde žijeme aj my. Musíme si uvedomiť, že nie je prirodzené to, ako s nimi zaobchádzame a ako ich vyhladzujeme. Zamyslime sa nad prácou organizácií ako Greenpeace, čoho všetkého už dosiahli a prečo to vlastne robia. Takéto dokumenty sú prospešné jedinému účelu, rozšíriť nám obzory a tak trochu nás nakopnúť v snahe urobiť svet lepším a zachovať ho ako bezpečný domov pre všetkých jeho obyvateľov, nie len pre ľudí. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama