Reklama

Reklama

Další pokračování úspěšné filmové série Underworld, tentokrát s podtitulem Krvavé války, sleduje osudy upíří smrtonošky Selene (Kate Beckinsale), která se brání nemilosrdným útokům jak ze strany lykanů, tak i upířího rodu, který ji zradil. Za pomoci svých jediných spojenců Davida (Theo James) a jeho otce Thomase (Charles Dance) musí zastavit odvěkou válku mezi lykany a upíry i za cenu, že bude nucena za mír položit tu nejvyšší oběť. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (333)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Poslední část je co do scénáře asi tím nejnešťastnějším střípkem celé ságy.  Spousta věcí zkrátka nedává smysl a nebo je těch motivů naopak tolik, že se nedaří  pořádně ani jeden. Ať už je to opět zakázaná láska mezi upírem a lykanem, ztracená hybridní dcera,  upírská zrada,  upíři a la Vikingové, Posvátný svět za oponou smrti a spousta dalších načrtnutých linek a variant, které bez  ladu a skladu víří  celým příběhem a jsou  nakonec jen nevýznamnými ozdobami na přeplácaném vánočním stromečku. Nebýt opět čarokrásné a latexové Selene a Hulkodlaka přivřel bych jen dvě oči, ale nakonec mhouřím i to třetí na čele. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Ježiš, to je tak blbý, až to člověka uráží. Twillight pro odrostlejší mládež opět selhal na plné čáře, takže krom pitomého děje, bravíčkového obsazení (+kupa českých jmen), efektů jak z počítačové hry a nesmírně impotentních dialogů, tu vlastnění není nic, co by stálo za řeč. Kdo jim tohle může ještě baštit??? ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Série Underworld je známá tím, že při každém zhlédnutí nového dílu si nepamatujete žádný předchozí díl a to platí i zde, byť předchozí díl považuji za nejlepší. Celá série je příběhově hodně spletitá a nezajímavá, neustále někdo umírá, oživuje se, postav je hromada a jejich jména si nepamatujete, ale na druhou stranu Akce je solidně krvavá, přehledně natočená a má šmrnc. Novodobě větší řežba mezi Lycany a upíry neexistuje takže já si tuhle Guilty Pleasure docela užíval. Plusem je i opět sexy Kate Beckinsale v latexu či prostředí Prahy. Zábavné a krvavé do sytosti a to já mohu.Nic víc netřeba. 75% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ne, že by celá upíro-vlkodlačí série, byla nějakým mistrovským dílem, ale skoro v každém díle jsem si něco našel, jen toho bylo někdy více, jindy méně. Tento závěrečný (aspoň doufám) díl je tím zdaleka nejhorším dílem a dostal se prakticky na stejnou úroveň jako poslední cca 3 díly Resident Evil. Zde už jsem nenašel vůbec nic, čím by mě film zaujal, nebo jakkoliv pobavil. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Chaos a bordel se stále stejně atraktivní Kate Beckinsale, která bohužel nemá co hrát, takže pouze dobře vypadá. Lokality Prahy potěší každého domorodce, ale nic moc z toho tvůrci kromě samoúčelného zabírání panoramat města a Hluboké nevytěžili. O atmosféře a gradaci děje nemůže být příliš řeč a celé je to značně nudné a opakující se ve stále stejných vzorcích intrik a zvratů. Pevně doufám, že je to poslední díl série, protože stále marně hledám tu originální a tak trochu matrixovskou stylizaci z jedničky. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Severoamerické tržby filmu dosáhly 30,4 milionu amerických dolarů, celosvětové 81,1 mil. (NIRO)
  • Původně se mělo za to, že půjde o poslední film s Kate Beckinsale v roli Selene, ale Len Wiseman potvrdil, že šestý díl bude, a že s Beckinsale stále počítá. (MessiM)
  • Po většinu bitev mezi lykany a upíry mají oba tábory převážně české/československé zbraně. V táboru lykanů se vyskytují československé Sa vz.58 a Sa vz.61 Scorpion, v táboře upírů to jsou pak nejmodernější české CZ 805 BREN a CZ SCORPION EVO 3 A1. (SsgtJira)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama