Reklama

Reklama

Papírová města

  • USA Paper Towns (více)
Trailer 1

Hrdinou příběhu je Quentin Jacobsen (Nat Wolff), normální, trochu bojácný kluk, který má od dětství rád nespoutanou sousedku se jménem dlouhým jako její nohy: Margo Rothovou Spiegelmanovou (Cara Delevingne). Spíše než by byli kamarády, je ale Quentin pravidelným svědkem jejích neuvěřitelných dobrodružství a také jejím tajným ctitelem. A to až do jedné noci, kdy mu Margo nečekaně zaklepe na okno jeho pokoje a vytáhne jej na podivuhodnou trestnou výpravu namířenou proti jejímu bývalému příteli spojenou s vtipnou a několikanásobnou pomstou. Díky této noční výpravě se Quentinovi nejen splní sen o sblížení s tajnou láskou, ale prožije i dobrodružství, kterým se zatím spíše vyhýbal. Jenže druhý den ráno jejich společné dobrodružství skončí a nastane nový den. Margo ve škole chybí. I další dny. Quentin začne pátrat a brzy si uvědomí, že Margo miluje záhady a také, že pro něj zanechala určité stopy a zašifrované vzkazy. Jak moc ji vlastně zná? A co jsou to ta papírová města, o kterých Margo mluvila? A tak jej díky Margo čeká další dobrodružná výprava, na které jej tentokráte doprovází jeho nejlepší kamarádi. Ale už to není výprava za pomstou, ale cesta za záhadou jménem Margo Roth Spiegelmanová a možná také za velkou láskou. (Cinemart)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (335)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Tady není moc o čem, John Green je oblíbený autor knih pro mládež a jako takový je velmi dobrý. Bohužel v dnešní době prakticky zanikl žánr rodinné zábavy, takže množina děl určených dětem až mládeži je natolik specifická, že se líbí opravdu jen té cílovce, které je určena. Takže mladší děti v tomto případě nemají šanci a dospěláci taky ne. Magický svět dospívání je svět sám pro sebe. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Teen indie romantika pre divákov vo veku hlavných predstavitelov. Na tom samozrejme nie je nič zlé, očakával som však niečo viac. Problémy dospievania podané mierne pateticky, ale v konečnom dôsledku ide o to, že postavy prejdú solídnym vývojom, trochu dospejú, čo to pochopia a stretnú sa všetci na záverečnom plese (kto to považuje za spoiler, nikdy nevidel podobný typ filmu, alebo ani Carrie :)). Margo mi ako miestna tajomná múza prišla príliš obyčajná, ale tak ak ste ako teenager zamilovaný, nedostatky nevidíte a ste schopný všetkého, napríklad nezmyselnej cesty cez polovicu štátov. ()

Reklama

Vxxx 

všechny recenze uživatele

"Isn't there something that could make you happy right now?" Obsahuje spoilery...asi. Myslím, že kdybych nečetla knihu, film by mi toho moc neřekl. Je to sice příjemný a odpočinkový film, ale vlastně... o co tam jde? Nechci tu psát o tom, co jsem si představovala a nepředstavovala jinak, když jsem knihu četla. Tisíc lidí - tisíc představ. Chci se jen pozastavit nad tím, že tvůrci opomněli zapracovat do filmu hlavní myšlenku knihy. Nitky. Když malá Margo najde mrtvého pána, mluví o tom, že se mu asi zpřetrhaly všechny nitky. (To vám titulky v kině neřeknou. V titulcích se "v něm něco zlomilo"). V knize později té noci, kdy prožívají honbu za pomstou, Margot řekne, že se jí v Orlandu pomalu trhají nitky. Proto, když zmizí, Q má v určitém období strach, že se všechny nitky zpřetrhaly a že ji najde někde pod stromem, s kulkou v těle. Celé to hledání není o ohledání lásky, ale o hledání života. Převážně se potřebuje ujistit, že je Margot stále naživu. A to se mi v té knize líbilo. Na rozdíl od jiných hlavní postav Johna Greena, byla postava Q velmi nesobecká. Vlastně ani ta kniha nebyla tak dobrá, ale myslím že z ní, minimálně emočně, mohli vytřískat mnohem víc. Chvíle, kdy to chtěl Q vzdát, protože uvěřil tomu, že Margot chce jen pozornost a že jí nikdy na ničem nezáleželo. Zabralo by to dvě minutky :( Chybělo mi tam jakékoli drama. To tomu filmu nemůžu odpustit. A jedna jediná další věc je, že zbytečně vypustili nejkomičtější prvek z knihy. A to ten, že na celý ten roadtrip za Margot odjíždí těsně před plesem v těch hábitech pod kterými nemají jiné oblečení! (Pak už ta trička u benzínky dávají smysl, no ne?). Obecně celý ten road trip vyprávěný po hodinách je jedna z nejvtipnějších pasáží ze všech knih Johna Greena, ale co. Z kina jsem odcházela maličko zklamaná. Fault in Our Stars dopadlo teda rozhodně lépe. Ale tam i ta kniha měla děj. Paper Towns nepatří k těm nejlepším knihám a asi to nebude ani filmový hit. Ale peněz za kino nelituji a to je hlavní :) Mimochodem představitelka Margo byla úplně skvělá. Velmi přirozená. Nejdřív jsem si říkala, že mi do té role nesedí a během minutky jsem si na ní zvykla a neumím si v té roli představit nikoho jiného. 3* - silnější průměr ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Někdo měl doma na záchodě rozečtený román Johna Greena, v němž bázlivý Ošklivák hledá průbojnou Krásku, a rozhodl se jej zfilmovat. Produkce si usmyslela, že se z přehlídkových mol povolá Cara Delevingne. Na tu mládež přece slyší, ta určitě naláká nevybouřené mladíky, kteří by jinak o film svými pyji ani nezavadili. A přihodí se neotřelá ˝storka˝ o tom, kterak na mapách existují města, co mají svůj skrytý význam. Cara Delevingne je ale ve filmu jen na začátku a na konci. Po trestné výpravě zaměřené proti jejímu nabíječi náhle vyklidí pole. Pak už se o ní jen mluví, případně po sobě zanechává různé indície. Jakkoliv můžeme kritizovat její herectví, tenhle film táhla, bez ní už to tak svižné nebylo, film se mnohdy i vlekl. Stopáž byla fakt nepřítelem. Ovšem citlivé dušičky nevyjebaných mladých dívek můžou plesat pod nánosem inteligentních dialogů, v nichž omladina nemyslí na prcání, chová se velmi důstojně a opičáka Nata Wolffa při cestě za tajemnou kráskou podporuje, ani trochu mu nezávidí a do buchet na cestu mu nenaplili. No škoda, že film po hodině působil ˝vyflusle˝, postupně se ze všeho zajímavého vydal. Už jen v podstatě záleželo na tom, zda se ti dva spolu shledají a ze sex rulety si hrdina vylosuje bloudžobík, rimdžobík nebo hendžobík. Jen jsem mu přál, aby mu Cara ještě stála za to. A tak končí téměř pohádkový příběh, v němž je sex vyprávěn formou metafor a ovulující dívky po zhlédnutí drasticky žiletkou pracně seškrabávají ve svých růžových pokojíčcích Justýnky Bíbrovic, protože takový floutek, který se jim ani mezi kozy nepodepíše a nikam za nimi necestuje, ten si nezaslouží sdílet s nimi jejich růžovoučký svět. 6/10 ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Nejsem, co se domníváš, ale něco docela jiného. Něco na té Margo Rothové Spiegelmanové je. Mladí a neklidní na hořkosladké cestě za jedním mýtem, pochopením sebe sama a dospělostí. Odklon od předlohy v druhé polovině příběhu prospěl - výsledek je tak sice přímočařejší, ale mnohem čistší, než pubertálními hormony poháněná předloha. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (11)

  • „Papírové“ město Agloe skutečně na mapách existuje. Jako papírové město (paper town, copyright trap) jej najdeme na mapách Google. Z papírových map již bylo odstraněno. (rakovnik)

Související novinky

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (více)

Reklama

Reklama