Reklama

Reklama

Šéfkuchař Adam Jones (Bradley Cooper) měl všechno, co si jen mohl přát, bohužel svojí vinou o to všechno přišel. Se dvěma hvězdičkami od Michelina měl bývalý postrach pařížských restaurací pocit, že mu patří svět. Vždy dělal věci po svém a jediné co ho zajímalo, byla dokonalá exploze chutí na talíři. Nyní se o to musí pokusit znovu – otevřít si vlastní restauraci a získat nepolapitelnou třetí michelinskou hvězdu. Na to ale bude potřebovat získat na svoji stranu ten nejlepší tým. Dokonalý šéf je výjimečně vtipný a emotivní příběh o lásce k vaření a jídlu, o lásce mezi dvěma lidmi a o síle druhé šance. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (390)

Flego 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý vám ukradne zo života 100 minút a nič po ňom nezostane. Ani chuťové poháriky nedostanú svoje. Sterilný príbeh o návrate jedněho šéfkuchára na výslnie je dramatický jedine vo vulgarizmoch, ostatné motívy sú len akési okrajové a po komediálnej stránke mu už chýbalo všetko. Ľahko priemerno-podpriemerná záležitosť. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak trošku jsem se bál toho jídelního snobství. A jelikož žrádlo mám poměrně rád, byl jsem následně docela zklamán. Až na pár chodů jsem měl pocit, že nic z toho by nepolechtalo mé chuťové žlázy tak, jak bych si přál. A to se přitom Bradley Cooper, a nejen on, fakt docela snažil. Nezbývá tedy nic jiného, než naladit na podobnou notu s o rok mladším filmem Šéf, kde bych jim sežral všechno, na co se čočka kamery podívala. ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

NEUROTIK - ADAM JONES, je výborným šéfkuchárom, varil v špičkovej francúzskej reštike, ale závislosť na drogách mu podkopali cestu ku kulinárskym výšinám, zmenil pôsobisko, pobudol v Amerike, teraz sa na všetko vykašľal a mieri do Európy, do Londýna, kde si chce otvoriť - exkluzívnu reštauráciu s tým najlepším tímom, na ktorý poriadne nahúka, pokiaľ nebude - extrémne spokojný. Byť špičkovým kuchárom v reštaurácii, to je podľa mňa - „hotová pakáreň” , ten človek, ani nevie, či je... Stres, rýchlosť, pohotovosť, kmitať, stále to jedno a isté, toto povolanie by ma absolútne nebavilo, jestvujú ľudia, ktorí sú v tom viac než dobrí, potom si o sebe myslia, že sú králi sveta... To isté platí i z tejto reštaurácie, kde varí a dominuje - Adam Jones, pohľad do zákulisia, ako to funguje, čo musia ostatní všetko znášať, čo musia všetko stíhať, skrátka, ak nemáš v tíme - výborného kuchára, ak všetci nedržia spolu, tak to potom nemá význam: „Jeden za všetkých, všetci za jedného” , ... ja osobne si viac odnášam - štipľavo - šťavnatý scenár, na mysli mám tie nadávky, ktorými je film presýtený, šialené herectvo - akože všestranne - nadaného - B. Coopera, ktorý sa správa, ako totálny blázon, akože kvalitného režiséra - J. Wellsa, ktorého snímky, sú takmer nestráviteľné, bratov - Weinsteinovcov, ktorých neznášam, zaujímavého a preplneného hereckého obsadenia, ktorí aj tak nič nepredvádzajú, ... ako čokoľvek, čo sa vo filme - NAVARILO, jednoducho - zbytočnosť, ktorú na jedno pozretie - strávim, ale pritom nechcem sa príliš oddávať tomuto filmovému jedlu, ktoré môže po druhýkrát, spôsobiť nemalé žalúdočné ťažkosti. PS : Ale trošku nostalgie - neuškodí pri panoráme Londýna. ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Bradley Cooper hrá druhého Gordona Ramsayho a nehrá ho vôbec zle, Miller je sympatická a Brühl ma ešte nikdy nesklamal. Thompson a Uma Thurman už boli iba takou čerešničkou. Na filmy o varení sa pozerá vždy dobre, čo si budeme hovoriť, už len pre menšiu inšpiráciu. Burnt sa však snaží byť aj vzťahovou drámou a vôbec mu to nejde. Oveľa viac by ma potešilo trochu nadhľadu. Začínam mať pocit, že čím viac silných hereckých pilierov sa v nejakom snímku objaví, tým viac sa zabúda na scenár. A je to sakra cítiť. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Strojený a povrchní, jak jen top restaurace dokáže být (může mi někdo konečně vysvětlit, jak se hergot z takových porcí člověk pořádně nají?). Mluví se tu možná o food orgasmu, ale ten jako divák daleko snáz dostanete při sledování upřímnějšího Chef. Alicia zneužitá jen jako hezká tvářička, na plakátu i v rámci filmu. Na kriminál. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (13)

  • Snímku je možno nájsť aj pod označením Untitled John Wells Project, The Chef či Adam Jones. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama