Reklama

Reklama

VOD (1)

Šéfkuchař Adam Jones (Bradley Cooper) měl všechno, co si jen mohl přát, bohužel svojí vinou o to všechno přišel. Se dvěma hvězdičkami od Michelina měl bývalý postrach pařížských restaurací pocit, že mu patří svět. Vždy dělal věci po svém a jediné co ho zajímalo, byla dokonalá exploze chutí na talíři. Nyní se o to musí pokusit znovu – otevřít si vlastní restauraci a získat nepolapitelnou třetí michelinskou hvězdu. Na to ale bude potřebovat získat na svoji stranu ten nejlepší tým. Dokonalý šéf je výjimečně vtipný a emotivní příběh o lásce k vaření a jídlu, o lásce mezi dvěma lidmi a o síle druhé šance. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (390)

honajz 

všechny recenze uživatele

Další ze série mnoha gastronomických filmů, jež se v posledních cca osmi letech točí jako houby po dešti, až na to dokonce vznikla produkční společnost. Tenhle snímek je příjemný ve svém závěru, ale doklopýtává se k němu značnou porcí předvídatelných klišé, nezajímavých výbuchů vzteku a velmi, ale skutečně velmi plochou charakterizací postav. Chtěl bych o Adamovi vědět víc, než jen že neměl otce a matka neměla zájem (nebo to bylo naopak?) a že nezvládl příliš brzké dosažení svých snů. Chtěl bych víc vědět o jeho nové kuchařce, než že se po pitkách a večírcích pak chtěla starat o dceru, ale manželovi se to nelíbilo.chtěl bych víc vědět o Tonym, jeho homosexualitě a jeho umírajícím tatínkovi. Jako, v tomhle psychologickém pojetí naprosto exceluje Bistro Ramen, kterému tento film nesahá ani po kotníky. Máme zde hlavně orgistické záběry přípravy skvěle vypadajících jídel, jeden dialog o tom, proč nepodceňovat jídla z fast foodu, a skutečně "rodinný" konec, kdy si konečně samotářský vlk uvědomí, že na všechno nestačí sám a že musí někomu věřit. Jo, a taky, jak jsem se dočetl v titulcích, se točilo v kuchyních restaurací Gordona Ramsayho, to mě rovněž potěšilo. Pak jsem málem nepoznal Emmu Thompson, která vypadá jak krabice, ani Umu Thruman, ta zas vypadá jak Joker nebo nějaký zlý, nájemný vrah. Celé je to hodně předvídatelné, v charakterech ploché, hvězdu navíc dávám za pozitivní konec. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Bylo to dobré, ovšem problém je, že v posledních letech vzniká filmů o vaření opravdu hodně a tenhle je jenom kopíruje. Navíc tady máme opravdu jenom hlavní příběh o snaze získat třetí Michelinsku hvězdu, a vedlejší dějová linka dá se říci chybí, takže si prostě od toho vaření neoddechneme ani na minutu. Bradley Cooper je výborný herec, ale tady hrál zrovna postavu, která mi vůbec nebyla sympatická. Potěšilo obsazení Omara Sy, jen škoda, že nedostal více prostoru. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Som osobne dosť sklamaný z filmu "Burnt." Nie je to podľa mňa dokopy nikde, kde som očakával, že by sa film mohol dostať do celkom iného levelu. Bradley Cooper je dobrý herec, no jeho postava absolútne nevychádza von a pôsobí na mňa veľmi nezaujímavo. A jednotlivé klišé, ktoré súčasné filmy potrebujú ako napríklad absolútne zbytočná láska medzi Adamom a Helenou. Nič to nepridáva, je to staré a tisíckrát prevarené a v tomto filme navyše ešte aj úplne zbytočné. Keby mám povedať svoju obľúbenú postavu tak by som si vybral asi Emmu Thompson. Ostatní sú okey, len slúžia strašne malej časti filmu na to, aby mohli byť zaujímaví. Myslím si, že lepší film mal Bradley Cooper tohto roku dokonca aj Aloha a to tvrdím napriek tomu, že ten film bol nenávidený ľuďmi aj kritikmi. Môj pocit. Som rád, že som film videl, určite sa k nemu nevrátim a štve ma, že som z neho ostal tak sklamaný.Hodnotenie: C ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Mohl to být krásný film o kuchařském umění nejvyšší třídy. Místo toho je to vykonstruovaný předvídatelný kousek, který se nevyvaruje klišé a divných scén (jdou na slavnostní večeři, on jí zdrhne kamsi do přístavu, ona ho celý večer hledá, až ho najde, on se jí ani neomluví a jí to nevadí, navíc mu dá pak pusu???). Já teda nechat dívku v krásných šatech v restauraci samotnou ještě nenajezenou a zdrhnout kamsi do přístavu rozjímat o životě, tak už jsem u ní skončil. Ale já nejsem Bradley Cooper, to je fakt. I přes pár takových vad se to ale dá zkousnoust, jen nečekejte nic Michelinského. 60% ....... Alicia Vikander se tam sice jen mihne, ale je kouzelná, ty jeji oči, do těch bych se mohl dívat od rána do večera. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Americký Zdeněk Pohlreich a jeho strastiplná cesta zpátky na výsluní. Film je sám o sobě ryzím průměrem, neboť dle mě nevyniká v žádném aspektu až na jeden a tím je fenomenální Bradley. Chopil se velmi charakterní role a onu cílevědomost i aroganci zahrál na výbornou. Sem tam zazní nějaký vtípek a cholerické výstupy v kuchyni jsou rovněž cool. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (13)

  • Vo filme sa mal objaviť herec Jamie Dornan ako ex - priateľ Heleny (Sienna Miller). Scéna bola aj natočená, ale do finálnej verzie sa nedostala. Režisér John Wells to pre americký magazín Entertainment Weekly odôvodnil tým, že príbeh nikam neposúvala, preto skončila v strižni. I napriek tomu ocenil Dornanov výkon a označil ho za fantastický. (Anetulicek)

Reklama

Reklama