Reklama

Reklama

Šéfkuchař Adam Jones (Bradley Cooper) měl všechno, co si jen mohl přát, bohužel svojí vinou o to všechno přišel. Se dvěma hvězdičkami od Michelina měl bývalý postrach pařížských restaurací pocit, že mu patří svět. Vždy dělal věci po svém a jediné co ho zajímalo, byla dokonalá exploze chutí na talíři. Nyní se o to musí pokusit znovu – otevřít si vlastní restauraci a získat nepolapitelnou třetí michelinskou hvězdu. Na to ale bude potřebovat získat na svoji stranu ten nejlepší tým. Dokonalý šéf je výjimečně vtipný a emotivní příběh o lásce k vaření a jídlu, o lásce mezi dvěma lidmi a o síle druhé šance. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (390)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Predstavte si Pohlreicha s vlasmi a žiarivými očami jak Superman a máte tu Adama Jonesa. Ale na rozdiel od Zdeňka ma za tu hodinku a pol nejako nepresvedčil, prečo má byť takým skvelým kuchárom. Polovicu z deja sa správa jak totálny despota a to k ľuďom, ktorí nie sú žiadni nováčikovia, ale tiež vynikajúci kuchári a sú v jeho tíme. Herecky ale Cooper dobre, on si vždy vie poradiť, najviac sa mi ale páčil Daniel Brühl. Siena Miller podala dobrý výkon, otázka ale je, čo na nej toľko ľudí vidí, mne nepripadá ako nejaký horúci produkt. A inak, na čo tam šla Alicia Vikander? Kvôli dvom záberom? Film v celku dosahuje takú priemernú úroveň, kde si ale neodpustíte otázku. Prečo niekto za pár gramov zeleniny poliatej nejakým nezmyslom a možno troškou mäsa zaplatí 500 dolárov a ešte sa tvári, že je sýty? ()

Baronne 

všechny recenze uživatele

Paráda. Takový kuchařský orgasmus. Má to skvělý a rychlý spád, 100 minut uteklo neskutečně rychle. Film je plný nečekaných vyústění a vtipných situací. Bruhl exceluje stejně jako Cooper. Jediná velká nevýhoda, co jsem pocítil je, že po 40 minutách jsem měl hlad.. A nepomohl popcorn ani kokýna. Jinak ale vřele doporučuji, i přesto, že na 5tou Michelinskou tomu ještě chybí špetka oregana. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Další ze série mnoha gastronomických filmů, jež se v posledních cca osmi letech točí jako houby po dešti, až na to dokonce vznikla produkční společnost. Tenhle snímek je příjemný ve svém závěru, ale doklopýtává se k němu značnou porcí předvídatelných klišé, nezajímavých výbuchů vzteku a velmi, ale skutečně velmi plochou charakterizací postav. Chtěl bych o Adamovi vědět víc, než jen že neměl otce a matka neměla zájem (nebo to bylo naopak?) a že nezvládl příliš brzké dosažení svých snů. Chtěl bych víc vědět o jeho nové kuchařce, než že se po pitkách a večírcích pak chtěla starat o dceru, ale manželovi se to nelíbilo.chtěl bych víc vědět o Tonym, jeho homosexualitě a jeho umírajícím tatínkovi. Jako, v tomhle psychologickém pojetí naprosto exceluje Bistro Ramen, kterému tento film nesahá ani po kotníky. Máme zde hlavně orgistické záběry přípravy skvěle vypadajících jídel, jeden dialog o tom, proč nepodceňovat jídla z fast foodu, a skutečně "rodinný" konec, kdy si konečně samotářský vlk uvědomí, že na všechno nestačí sám a že musí někomu věřit. Jo, a taky, jak jsem se dočetl v titulcích, se točilo v kuchyních restaurací Gordona Ramsayho, to mě rovněž potěšilo. Pak jsem málem nepoznal Emmu Thompson, která vypadá jak krabice, ani Umu Thruman, ta zas vypadá jak Joker nebo nějaký zlý, nájemný vrah. Celé je to hodně předvídatelné, v charakterech ploché, hvězdu navíc dávám za pozitivní konec. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Šéfkuchař v podání Bradleyho Coopera se po většinu času choval jako debil a nebyl to ten debil z ranku sympaťáků, takže se mu příliš fandit nedalo. Moje sympatie si nezískala ani Sienna Miller, která tady byla taková nijaká. Zbytek vedlejších postav na čele s Brühlem byl v pohodě, ale pokud nesedí ústřední dvojice, musí film nabídnout něco extra, aby zaujal. A to se nestalo. Jo, mělo to tempo, vaření bylo občas podáno jako adrenalinová záležitost a sem tam se najde pár úsměvných momentů, ale víceméně mě film nechával chladným a sliny se mi také moc nesbíhaly. Pro mě průměr. 50% ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý vám ukradne zo života 100 minút a nič po ňom nezostane. Ani chuťové poháriky nedostanú svoje. Sterilný príbeh o návrate jedněho šéfkuchára na výslnie je dramatický jedine vo vulgarizmoch, ostatné motívy sú len akési okrajové a po komediálnej stránke mu už chýbalo všetko. Ľahko priemerno-podpriemerná záležitosť. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (13)

  • Snímku je možno nájsť aj pod označením Untitled John Wells Project, The Chef či Adam Jones. (MikaelSVK)
  • Původně se film měl jmenovat Chef, ale tento název už použil Jon Favreau pro svůj film Chef (2014). (JORDY)

Reklama

Reklama