Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak se vypořádají s nečekanou svobodou dvě dospívající děti, jejichž rodiče se vydali na plavbu jachtou po oceánu? Co udělá odloučení s dosud perfektně fungující rodinou? A co když do tohoto rodinného „testu" vstoupí další, nečekaně dramatická událost? (CinemArt)

Recenze (338)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Zatímco zpočátku to vypadá jako tradiční splácanina o tom, kterak sotva zletilí, nebo ještě nezletilí dcera a synek zůstali doma a zatímco rodiče (perfektní Roden + Hybnerová) se plácají kdesi na jachtě, děcka se musí naučit žít s nástrahami nabité volnosti (čti chlast,sex,disko). Naštěstí se ale v polovině film zlomí a rozběhne se citlivé rodinné drama o tom, že všichni máme ve skříni kostlivce, jenom někteří je mají větší a jiní menší. Vyprávěno pomalu a s rozvahou, ke konci utahující závity a mající hustší a hustší atmosféru. Nemám moc, co bych tomuto skromě působícímu filmu vytknul..........................moje hodnocení = 8,5 z 10. ()

jirijost 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké překvapení, nápad skvělý a moc dobře natočený. Jediné co mi chybělo byla nějaká výraznější hudba, kterou bych si zapamatoval. Pamatuji si akorát hroznou písničku která doprovázela závěrečné titulky. Jo a abych nezapomněl, pes je nejlepší přítel člověka a tady to platí dvojnásob. ()

klukluka odpad!

všechny recenze uživatele

Hvězdy? Za tohle?! To už snad nemá ani cenu rozvádět... Na český filmy prý nejsou prachy- to má být údajně jejich největší bolest a důvod, proč je to s nimi taková mizérie. Ale tady prachy zjevně byly a napadaly do strašidelnýho opálení Vandy Bojim Hybnerové. A do čokla, co se proháněl po plážích Karibiku. Prostě rodinný film- pro promile rodin v zemi, kde je X měsíční plavba jachtou ještě pořád absolutní sci-fi. O to raději bychom viděli kvalitní český film. Pro mě za mě, ať ho klidně natočí místo Honzy třeba Olmo, ale ať to stojí za to! Tohle si, Olmo, narvi kam chceš. A že ti za to někdo i zatleskal? Jsou to sráči, Olmo, nic jinýho za tím nehledej. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne nezdielam plusové body od ostatných užívateľov k tomuto filmu. Toto ma vážne minulo námorníckou míľou a nič na tom nemení ani Karel Roden, ani pokus o minimalistickú artovku, ani neviem čo..... Za podobné experimenty a oživenia našej kinematografie som vďačný, ale u diel, ktoré diváka uspávajú a nudia, sa inak nedá. ()

Janega 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý by sa dal skrátiť na tretinu a aj tak by to bola nuda. Radšej mohli natočiť film o tom stroskotanom psovi. Jeho dejová linka bolo to najlepšie, čo tento filmový žvást ponúkol. Aspoň za psíka dávam 1 hviezdu. ()

Tristaver 

všechny recenze uživatele

Tak jsem asi ještě větší barbar, než jsem doufal. To, že neumím dostatečně ocenit evropský filmový art, je fakt, se kterým jsem k RF přistupoval, nicméně netušil jsem, že zde půjde až o tak hluboký snímek. Bohužel jsem se nedokázal ztotožnit s jedinou z postav, vadily mi nevěrohodné herecké výkony obou dětí, šílený střih (paní Vlčková by mohla stříhat Expendables 4, na art to úplně není) a taky trochu zvláštní scénář, který je jednak plný nepochopitelných scén, a jednak celé dějové linky, která je zbytečná (psí survival na 15 minut - proč?). Na druhou stranu, Roden a Křenková super, hráli neskutečně čistě, bez přehrávání, a přitom věrohodně. Mých dlouhodobých předsudků k české tvorbě mě to nezbavilo, ale ani mne to v nich neutvrdilo. ()

dormouse 

všechny recenze uživatele

Nelíbilo se mi přesně to, co všichni tak opěvují. Nedořečenost, naznačenost, rozvleklost. Myslím, že by si film zasluhoval hodně ostré nůžky a krátit, krátit. Bloudění nejsympatičtější postavy filmu, Otty, bylo pro mne osobně velmi bolestivé, i když se dalo čekat, že to s ním dobře dopadne. A to bylo také jediné pozitivum filmu. ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Král je nahý! Ale jakobychom si to nedokázali přiznat. Oliviero Toscani, guru propagace, kdysi prohlásil reklama je navoněná mršina. Myslel tím obelhávání zákazníka vytvářením falešných pocitů, cílení na nejnižší pudy, citové vydírání. Andy Warhol šel ještě dál a točil filmy, které byly výsměchem intelektuálů a provokací. Když je něco jiné, často to diváka provokuje a v hodnocení si není jist sám sebou a svými pocity. Raději se přikloní k tomu, že dílo je výjimečné, aby se neschodil. Je to onen syndrom z Andersenovy pohádky Císařovy nové šaty, kde podvodník využije lsti, že opravdový génius vidí šaty, kdežto hlupák nevidí nic. Nebojme se říci, že hlupákem je v tomto případě autor. Rodinný film nepřináší nic z toho, co je zde vychvalováno. Forma - tím myslím v tomto případě barevná a kontrastní úprava je jen další bezobsažná jinakost. Herci jsou často zabíráni zdálky, chybí prostřihy, emoce, ostrost se nachází mimo atd. Je to jednoduché, každé postavení kamery ve filmové práci znamená peníze navíc. Čas jsou v tomto případě peníze. Celý příběh by se dal říci několika větami, ale to není hlavní nedostatek filmu. Mohla by to být i přednost. Bohužel mu chybí vše podstatné. Kvalita, řemeslo, nápad, kreativita, překvapení. ()

Píta 

všechny recenze uživatele

Netradiční snímek na poměry české kinematografie. Jako zajímavý se jeví fakt, že celá řada rozehraných scén prostě skončí a už se na ně nikdy nenaváže. Otázkou je, zda díky tomu trochu netrpí emoční stránka. Nastolený trend v závěru změní rodinný pes Otto a jeho strastiplný osud. ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Naposledy jsem byl takhle vyjevenej u bratří Hádků. Tohle je taky naprosto excelentní českej film - herecky i technicky. Pro mě osobně i scénáristicky, protože tu nevyřčenost podpříběhů a minimum vysvětlování mám rád. Naprosto výjimečnej ale je pro mě film hlavně ve skutečnosti, že ač mi z postav nebyla žádná lidská sympatická (Ano, dokonce ani Jenůfka! Psovi nicméně nešlo nefandit.) - všem jsem přál ňákej pořádnej hepyend. Nebo aspoň částečnej. 100% ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Rodiče na dovolené. děti doma - kdo prohraje flašku jede výtahem po baráku nahatej ( tak jo, nahá Eliška Křenková z tohoto dílka udělala něco víc zapamatovatelné ), místama to evokuje skromnější Příliš mladou noc, ale jen trochu. Pak je zádrhel na dovolené a vygraduje to pravdou, která měla být zamlčena. Průměrný film , který je kvalitně obsazen i natočen, ale nejlepší výkon podal ten čtyřnohý chlupáč - to opravdu klobouk dolů před cvičitelem. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Velká škoda nedotažených scén, či témat... Rodinný film toho chtěl říct mnoho, neřekl téměř nic. Téměř, protože alespoň jedno z mnoha témat smysl má, je jim samozřejmě trosečník Otta, zvířecí hrdina jehož příběh svou silou opravdu dostane. "Boj" s pro něj cizí přírodou byl úchvatně natočen a zahrán. Pes či psi zde jednoduše strčí do kapsy až překvapivě nevýrazné herce. Mám pocit, že jindy jména zaručující výborné výkony hrají na půl plynu, jakoby z nich to maximum Olmo Omerzu nemohl dostat. Za to se psy se mu či štábu povedlo nemožné, opravdu klobouk dolů. Výborná je také kamera Lukáše Miloty, což už jsem lehce zmínil. Ale na "seveřany" to ještě zdaleka nemá, každopádně co se českého filmu týče vítaná změna a snad krok k lepšímu. 55% ()

kuboj 

všechny recenze uživatele

Rodinný film má skvěle našlápnuto: tlumený emoce a absence introspekce umožňujou sympatizovat a prožívat film s kteroukoli z postav, včetně psa rodiny. Problém je, že aby to bylo skutečně možný, bylo by třeba 1. dotáhnout aspoň některý komplikace příběhu a konflikty mezi postavama o krok až dva dál tak, aby k tomu byla nějaká látka, 2. přitlačit s výrazností zobrazení: absence introspekce nemusí být sterilita. ()

Laku 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za vložený mini příběh opuštěného psa. Rodinný film se snaží vystoupit ze škatulky novodobých českých filmů tak vehementně, až se jím příznačně svému názvu stal. Mě prostě příběh nesympatické posh rodinky vyusťující v sadu absurdně se nabalujících problémů nepřipadal ani trochu zajímavý. Neměl bych s tím problém, kdyby se scénář nesnažil být autentický a civilní. Příběh byl předvídatelný bez jediného zlomu, bez sebemenšího dramatu (byť zápletka jím vlastně je, ale vše se odehrává sterilně bez emocí). Rozhodně bych snímek neoznačoval nálepkami jako alternativní, artový apod., jak tu někteří píší. Je to klasické české story zahleděné spíše do sebe než samotného příběhu. ()

bidja 

všechny recenze uživatele

Běžně bych to viděl za ***, ale postupně film gradoval a pak minimálně * zaslouží práce s tím psem, alegorie beznaděje, naděje, opuštění, vydědění, zklamání, pochopení, prostě to byl tmel, který to na konci vše slepil a dal tomu rámec. ()

Související novinky

Chcete vyhrát cestu na festival do Cannes?

Chcete vyhrát cestu na festival do Cannes?

06.03.2017

Program Kreativní Evropa MEDIA letos v lednu vyhlásil celoevropskou soutěž s názvem #euFilmContest, v níž si filmoví fanoušci mohou otestovat své znalosti současného evropského filmu. Deset… (více)

Nominace pro 24. ročník cen Český lev

Nominace pro 24. ročník cen Český lev

18.01.2017

České lvy letos budou velkým česko-britským duelem. Masaryka se 14 nominacemi totiž vyzve na souboj Anthropoid s 12 nominacemi, jimž v hlavní kategorii sekunduje Rodinný film, Hřebejkova Učitelka a… (více)

Tokijský mezinárodní filmový festival

Tokijský mezinárodní filmový festival

26.12.2016

Tento festival patří mezi 15 nejvýznamnějších filmových festivalu podle asociace FIAPF. Založený byl v roce 1985 a první čtyři ročníky se konaly co druhý rok. Od pátého ročníku až do současnosti se… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

14.07.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama