Reklama

Reklama

Plukovnice britské armády Katherine Powell (držitelka Ceny Akademie® Helen Mirren) velí mezinárodní misi s cílem zajmout v Keni nebezpečné teroristy. Když však zjistí, že teroristé plánují sebevražedný útok, účel mise se rázem změní ze „zajmout" na „zabít". Na místo jsou povoláni američtí piloti s drony, ale ve chvíli, kdy se na bitevním poli objeví devítiletá dívka, se u pilota Steva Wattse (Aaron Paul, Perníkový táta) dostaví krize svědomí, která má za následek mezinárodní roztržku. (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (270)

malylada 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je neskutečné špionážní válečné drama a pecka, která dokáže strhnout bez skoro jediného výstřelu a akce. Perfektní herci, skvěle napsané postavy, dialogy a scénář nemá chybu. Ve filmu se jedná o likvidaci teroristů, kteří jsou sledování v budově a akce si jedná rychle řešení. Do celé zápletky jsou zainteresované politické špičky, pozorovatelé, armádní činitelé, agenti a piloti Dronů. Ti všichni musí učinit rozhodnutí, když v průběhu akce nastávají nečekané situace a všechny postavy řeší dilema, jak najít shodu. Po dramatické stránce je film vyloženě kule rvoucí, nenechá vydechnout a a je napínavý i v místech, kde by to člověk nečekal. Je to ukázka, jak válka může na každého dopadat z jiného úhlu pohledu a člověk vlastně neví, ke komu se přiklonit, neboť jednání všech dotyčných chápe. Gavin Hood po Enderově hře odvedl další perfektní práci.......9/10 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Babo, raď... Krásně to dodržuje jednotu místa, času a děje, zpočátku panuje i určité napětí (SPOILER především, kdy ta holčička zhebne, neb je tak okázale filmařsky prezentovaná, až je každému tupci po pár minutách jasné, že právě ona bude nevinnou - a zde i výkupnou - obětí KONEC SPOILERU). Ale jakmile voják odmítne příkaz, což je totální nesmysl, tak se to celé hroutí jako domeček z karet. Beru, že spoustu akcí a operací se musí nesmyslně schvalovat a protokolárně podchycovat a kdesi cosi. Jenže tohle bylo nějaké odmítnutí vojenského příkazu ze soucitu, a na to voják prostě nemá nárok, vojna není demokratické hlasování. A navíc ten americký ministr to řekne jasně - co řešíte? Máte tam teroristickou dvojku, čtyřku a pětku, a pokud někteří z nich byli občany USA nebo Británie, tak tím, že se přidali k nepříteli, už nejsou. Takže následuje polovina filmu, která je o tom, jestli holka prodá chleba, i kdyby to mělo stát život jednoho agenta a případně životy dalších lidí při odpálených výbušninách v nějakém obchodním centru. Začátek fajn, konec nuda. A smutné poznání, že šlo o poslední roli Alana Rickmana. ()

Reklama

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Měl jsem nervy a obrovskou chuť ty politiky seřezat na ,,valnou,, hromadu. Můžeme zabít holčičku a nebo oni můžou zabít 80 lidí, včetně holčiček, je jednoduchá rovnice. Jestli to nějaký politik, nebo právník nedokáže pochopit, nebo se bojí o ohrožení kariéry, není o moc lepší než ti co ty zvěrstva dělají. Rozhodli zastupovat občany a tímhle přístupem občany ohrožují. Druhou věcí ovšem je, to neustálé montování se do problémů těhle muslimských zemí. Čím větší vojenská angažovanost, tím je to horší. P.S 1 Hezké záběry dronů a z dronů. (spoliler ) P.S 2 Ani náhodou by střela Hellfire nezničila vedlejším účinkem betonovou 40 cm silnou zeď, vzdálenou řadu metrů od domu. http://www.military.cz/usa/air/in_service/weapons/ag_missiles/agm_114/agm_114.htm ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Britská ironie ve své vrcholné formě. 1) Spoiler. Celá obrovská mašinerie sledování a zásahu, zahrnující britské, americké a keňské jednotky, somálské dobrovolníky a nejrůznější světové vrcholné politiky se zastaví kvůli holčičce prodávající chléb, která se náhodou vyskytuje na místě úderu. Nechci působit cynicky, ale absurdita celé věci je vskutku hodná britské jízlivosti._____ 2) Spoiler. Komu tedy v tomto nevěrohodném filmu jde o tu holčičku? Možná jen americký střelec, který má odpálit dálkovou střelu, si nechce umazat ruce resp. svědomí. Co čekal pilot dronu, když se dal na tuto dráhu? Že všichni kolem budou mít ruce od krve, jenom on zůstane čistý?_____ 3) Spoiler. Ale ono vůbec nejde o svědomí. Poslankyně, protestující proti použití dronu, ministr zahraničí i ministr bůhvíčeho, přítomný na jednání, ti všichni se obávají o svou budoucnost. Nějaké dítě je jim naprosto u prdele, ale ne tak jejich vlastní kariéra. Co tomu zásahu řeknou lidi? Ať to schválí ti nahoře. Přehazují horký brambor jeden na druhého. Alespoň Američané jsou zobrazeni přímočaře a jasně, i když nikoli sympatičtěji._____ 4) Spoiler. Zpočátku jsem sledoval tuctový film tak za dvě hvězdičky. Jak se ovšem charakter díla proměňoval a z běžného zásahu se stala přehlídka falešných politiků neochotných nést odpovědnost za své činy, kvalita filmu náhle stoupla._____ 5) Spoiler. Realistický konec trochu ubral na výpovědní hodnotě snímku. Více bych ocenil, kdyby mezitím teroristé uprchli a uskutečněný zásah měl jenom zbytečné civilní oběti. Pak by se hledal viník a nejspíš i našel - velitelka zásahu či pilot dronu jsou nabíledni._____ 6) Spoiler. Ale tvůrci nakonec přece jen zvolili konformní pointu, která nikoho neurazí a všechny víceméně potěší. Tedy až na ty mrtvé._____ 7) Zajímavý koment: nascendi****, stret*._____ 8) Komenty vtipnější než film sám: verbal*****, Jezinka.Jezinka*****, resp8533**. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Nikdy nehovorte vojakovi, že nepozná cenu vojny!..." Helen Miren je moja obľúbená herečka a práve tento jej momentálny vek jej sluší a v posledných rokoch má šťastie na samé zaujímavé roly a pomerne úspešné filmy. Tento film je špionážnym filmom ako sa patrí. Napätie sa buduje postupne, herci majú čo hrať a aj keď je vo filme veľa dialógov, sú k veci a rozhodne nie sú nudné. Asi si počas filmu budete klásť otázku či je súčasná technika skutočne takto ďaleko a ak áno, prečo to nefungovalo s esami ako Usáma a podobná háveď..., ale to vám zážitok nepokazí. Scéna s chlebom tesne pred výbuchom je majstrovská ukážka účinku strihu, hudby a extrémneho napätia, ktoré z tejto kombinácie vzíde. Zdá sa, že celý film smeroval k tejto jedinej silnej scéne a tomu ja hovorím vygradovanie, fakt skvelé. Film je venovaný pamiatke Alana Rickmana a myslím, že to bola pekná rozlúčka s týmto skvelým hercom. Smutný záver tiež trochu vybočuje zo zabehaných štandardov a môže zaskočiť. 80%. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • Chicago Sun-Times vzdal hold Alanovi Rickmanovi: „Pán Rickman nebol nikdy nominovaný na cenu Akadémie a je asi málo pravdepodobné, že by ju posmrtne získal za vedľajšiu úlohu v tomto filme – ale jeho práca tu je pripomienka toho, aký zvláštny talent mal." (Arsenal83)
  • Podľa režiséra Gavina Hooda sa 30 % operátorov amerických vojenských dronov lieči na posttraumatickú stresovú poruchu (PTSD). (Arsenal83)
  • Keď minister zahraničných vecí Spojeného kráľovstva odchádza z výstavy zbraní do svojej hotelovej izby, ktorá sa údajne nachádza v Singapure, v pozadí za hotelovou halou je možné vidieť hory. Singapur nemá hory blízko centra mesta ani predmestia. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Drony na velkém plátně

Drony na velkém plátně

18.03.2015

Když vyděláte s 50 odstíny šedi půl miliardy dolarů, jak ty peníze nejlépe utratit? Přece za remake akčního béčka z roku 1983! Takhle nějak přemýšlí producent Dana Brunetti (Social Network, Kapitán… (více)

Reklama

Reklama