Reklama

Reklama

Vzbudil jsi se, nic si nepamatuješ. Nejspíš proto, že tě právě oživili. Ta krásná žena říká, že tě miluje a že se jmenuješ Henry. Máš jakoby umělý ruce a nohy. Najednou někdo vtrhnul do místnosti, střílí na tebe a ženu, která tě miluje, unášejí pryč. Měl bys jí pomoct a dostat zpátky. Kdo ji ale unesl? Mocný vůdce s armádou žoldáků a plánem na ovládnutí světa. Jsi v neznámém městě, kde se tě neustále pokouší někdo zabít. Kromě tohohle chlápka, je z Británie, Jimmy. Prý je s tebou. Nejseš si tím úplně jistý, ale zatím na tebe alespoň nestřílí. Pokud celý tohle šílenství přežiješ, a zjistíš, co se vlastně děje, mohl by ses dozvědět, jaký je tvůj účel a kdo vlastně jsi. Vzhůru do akce! A ještě něco . . Hodně štěstí, Henry. S největší pravděpodobností ho budeš opravdu potřebovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (906)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film Hardcore Henry aneb jak z rozklepané kamery udělat stylovku z pohledu první osoby, během které jste součástí veškerého dění a hlavně…a to je podstatné zmínit…vše vidíte jasně, zřetelně, přehledně a bez potíží. Plus si připočtěte fakt, že tady si s nějakým věkovým omezením vůbec nedělali hlavu a tak je to stylový Rko jak vyšitý. K dokonalosti chybí už jenom nějaká solidní hláška, protože hrdina Henry za celý film nepromluví. Naštěstí film po herecké stránce zachraňuje Sharlto Copley, kterej tu rozjel hned několik rolí a skáče z jedné na druhou jak z rychlíku. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Originalita se prostě cení, Hardcore Henry nemá silnou myšlenku a vlastně ani pořádný příběh, je to jedna velká řež z první osoby, která má co nejvíce připomínat zážitek z rychlých videoher a to se jí daří znamenitě. Přestřelky jsou vynikající, různé kaskadérské manévry jakbysmet, kamera se hýbe rychle, ale troufám si říct, že obraz je stále přehledný a to je prostě skvělé. Ruční souboje beze zbraní jsou sice z první osoby horší, ale dá se to. Stopáž naráží na své maximum, více minut bychom už asi neustáli, otázkou je, zda bychom ustáli více takových filmů? Já vím, že já bych něco takhle kulervoucího ještě někdy rád viděl, byť tento koncept už asi nemá mnoho, co nového nabídnout... 8/10 ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že Žhavé výstřely II ztratily svůj punc nejkrvavějšího filmu všech dob. Dle tohoto videa 232 zářezů. Jenže co mě jakž takž dokázalo pobavit ve stopáži klipů jako Insane Office Escape a Bad Motherfurcker, je při celovečerní stopáži vražedné pro mé mozkové buňky. To není nadřazené ohrnutí nosu nad pokleslým (filmovým a herním) žánrem jako takovým, i já si ještě sem tam nějakou tu FPS zahraju. Jenže krev a x způsobů jak vyřídit boty nebo protihráče není ten důvod, proč tomu tu a tam věnuju čas. Příběh, byť zde není úplně bez nápadu, je jen taková berlička, jak odůvodnit všechno to maso kolem. A i když tvůrci sami berou celé dílo s obří nadsázkou a až do konce nechybí inspirace ke stále novým a novým variacím na zastřel/umlať/ubodej/vyhoď do vzduchu/shoď na zem, já chci od filmu trochu víc. A ten důvod, o kterém jsem se zmínil? No, třeba atmosféra, kterou měla FPS scéna v Doomovi a tohle ne, i když provedením je to o notný kus dále. Díky tomu provedení na druhou stranu věnovaného času nelituji, tak jako jsem jej nelitoval třeba u Avatara, kterému jsem po dlouhém váhání nakonec udělil stejné hodnocení. Navzdory všem výtkám totiž je to seznámení s technologickými možnostmi současného filmu někdy až dechberoucí, tím spíš, že zde bylo pořízeno za pakatel, pročež si tvůrci minimálně uznání talentu zaslouží. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„SEŠ NAPŮL STROJ A NAPŮL PĚKNEJ SRÁČ!“ /// Zastav a nepřežiješ, Henry! A sejmi je všechny! Filmová doomovka, ve který se stejně jako ve videoherním světě meze brutální a akční fantasii nekladou. Timur se svojí partou nás zásobuje jednoduchou a přímočarou akcí, rozmanitostí zbraní, prostředků a nesmrtelnosti. Výhodou oproti compu je soundtrack a „živo“, páč k rozmačkaným koulím tady mám tak nějak psychicky blíž. Takže dobrý? …. No je to jako koukat na herní video. Inovativní, ale neosobní. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám frajera, kterej by mě nakalibroval. 2.) Jsem magor do Shadow Warriora. 3.) Thx za titule „.Bac.“ /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ ne ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Obsadit do hlavní role této brutální vytloukané robotického Tónu Hluchoněmce je celkem originální nápad. Je to celé FPS, rada Moudrých homobáze nelže. Ale tady už je plus spíš za snahu. Nezbývá tedy nic jiného, než devadesát minut okukovat jednu pokérovanou, jednu plastovou pazouru, obě plné všech možných zbraní. Je to celkem fajn. Pokud je ovšem Henry používá na dálku. Jakmile dojde na nějaký ten close combat (a že jich je!), budete si připadat jako kočka zavřená v pračce. Taky uvidíte jen chaos typu košile, kalhoty, krev, světlo, tma. Je tam míň Persilu. Ale navíc je tam kámoš Jimmy, kterýžto si celou tuhle jízdu celkem úspěšně krade pro sebe. Hlásí moc a pořád. Vzato kolem a kolem k té čtvrté hvězdě je to o chlup. Krátkej. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (28)

  • Sharlto Copley uviedol, že kaskadéri boli tak úžasní a zruční, že celkové zranenia počas filmovania sa vyšplhali len na 5 stehov a jeden zlomený zub. (Real Tom Hardy)
  • V jedné ze scén je vidět plakát ke hře PayDay2, kde Sharlto Copley daboval jednu z postav.  Ke hře byl vydán přídavný balíček s názvem "Hardcore Henry Packs". Jedna z přidaných věcí je například postava Jimmyho, jehož masku ze hry můžeme ve filmu vidět v šatníku v nevěstinci. (Ulmos)
  • Henryho stvárnilo desať rozličných kaskadérov a kameramanov, vrátane režiséra Ilju Najšullera. (Da_reba)

Související novinky

Bob Odenkirk vyrazí do akce

Bob Odenkirk vyrazí do akce

22.09.2019

Když si představíte herce Boba Odenkirka neboli Saula z Breaking Bad, akční hrdina je asi to poslední, co by vás napadlo. Nicméně hvězda seriálu Volejte Saulovi se teď rozhodla významně rozšířit svůj… (více)

Co chystá režisér Hardcore Henry?

Co chystá režisér Hardcore Henry?

03.09.2018

Režisér Ilja Najšuller, který si fanoušky poprvé získal drsným akčním klipem k písni Bad Motherfucker, rozhodně nepatří k tvůrcům, kteří by se rádi drželi zajetých postupů. Jeho filmový debut… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

02.09.2016

Unikátní akčňák Hardcore Henry potěšil spoustu žánrových fanoušků, bohužel ale vydělal jen 14 milionů dolarů. Takže průšvih? Z globálního hlediska rozhodně, producenti ale za šílenou řežbu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama