Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý nemecký počítačový mág Benjamin (Tom Schilling) je tak trochu outsider. Vo virtuálnom svete sa zoznámi s charizmatickým Maxom (Elyas M'Barek) a jeho priateľmi Stephanom (Wotan Wilke Möhring) a paranoidným Paulom Makesom (Antoine Monot Jr.). Tí Benjamina pozvú, aby sa pripojil k  hackerskej skupine, ktorá sa chce zviditeľniť na svetovej scéne. Pôvodne malo ísť o neškodnú zábavu, ktorá im všetkým vylepší profily. Chvíľu to vyzerá, že všetko je v poriadku, dokonca sa Benjaminovi darí zoznamovať sa s atraktívnou Marie (Hannah Herzsprung). Potom sa však čosi pokazí, skupina sa dostane do hľadáčiku polície, na čele s detektívkou Hanne Lindberg (Trine Dyrholm). Z Benjamina sa z noci na deň stane jeden z najhľadanejších hackerov na svete... (Martyska)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (132)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keby mi bol niekto povedal, že mňa, ako negramotného, počítačového "truhlíka", zaujme snímok o hackerstve, len sťažka by som mu dal za pravdu. Nuž, ale keď disponuje takými silnými kartami ako je príbeh či rozuzlenie, niet sa čo čudovať. Na moje prekvapenie výborný film, ktorý od uvedú nemá čas nudiť. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Tvůrce mého vůbec nejoblíbenějšího seriálu zpracoval ještě pár let před ním výborný thriller o tématu, které se na poli filmu ani televize stále ještě příliš nevyskytuje a už jen proto si mě Odar zaháčkoval hned v prvních minutách. Nepotěšila mě jen přítomnost sympaťáka M’Bareka a několika herců z již zmíněného Darku, ale hlavně konec, u kterého do poslední chvíle netušíte, zda vše opravdu tak dopadne. [viděno na Netflixu 18.7.2021] ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Who Am I…někdo se na tuhle otázku musí ptát sám sebe po nepříjemném ranním probuzení (s opicí či věkem i bez ní), jiný tuhle anglickou větu využije pro svůj nick, za kterým se skrývá sebejistý a drzý hacker. Ačkoliv hlavní hrdina vypadá všelijak, jen ne suverénně…anebo jen klame zjevem? Who Am I je hodně „cool“ podívaná. Efektní, dynamická, sebejistá, uhánějící si svým tempem nezadržitelně vpřed, takže snad i takový divák, kterému je nějaké hackerství úplně volné, se nestihne začít nudit (a třeba si i přestane myslet, že počítačoví mágové vše vykouzlí z pohodlí svého domova). Najednou je tu konec a člověk zjistí, že si s ním tvůrci celou dobu jen zlomyslně hráli. Což mám většinou docela rád, ale v tomhle případě to není nadšení bez výhrad. Těch twistů bylo směrem k závěru možná až příliš a nemůžu s klidným pocitem uznat, že jsem to tvůrcům zbaštil i s navijákem (takové „slzy“ už byly příliš), zvlášť, když mi pár detailů tak úplně nesedí. Ale film mě celkem dost bavil a závěr nebyl zase tak moc neuspokojivý, takže to vidím na slušné 4*. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Šlapalo to pěkně, ale: 1. Jsem podobný model (byť ne v podání hackerů, ale nějakého jiného kmene) - partička, akce/bordel , chlastačky viděl už Xkrát, 2. MRX byla po celý film nedosažitelná ikona a nakonec ho Benjamin "kouzlem" zlikvidoval na první dobrou, 3. Ta tajná služba (BPA?) včetně paní šéfové působila hodně amatérsky. Všechno tady dopadlo dobře pro diváka a ten to po zásluze ocenil- aktuálně to má 80 procent. Mně osobně by se víc líbilo, kdyby se v tom průseru chlapci (a děvče) pořádně vykoupali a reálně jim aspoň chvíli hrozil konec, jaký tady potkal Kryptona. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Dynamicky natoceny thriller z hackerskeho prostredi. Uzasny mix rezie, kamery a hudby dela z tohoto filmu nadcasovy snimek. Zabery z metra (?), kde dochazi k fiktivni komunikaci mezi hlavni postavou a tajemnym MRX jsou ozdobou celeho filmu. Uplny zaver je uz mozna prekombinovany, ale jeho podstata je vyborna. Potesila i ma oblibena Trine Dyrholm v roli vysetrovatelky. Ja, ktery pocitac ani nevypinam, protoze se bojim, ze uz bych ho neumel pustit je Who am i prijemnym prekvapenim, ktery me bavil od zacatku do konce. Vlastne ani nevim, proc nedam plny pocet... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Název filmu Who am I odkazuje také na UN*Xový program (whoami), který je ve filmu několikrát použit. Tento program slouží pro zjištění identifikace právě probíhající session (zjednodušeně: vypíše jméno uživatele). (maxXxic)
  • Filmovanie snímky prebiehalo vo viacerých miestach v Nemecku, predovšetkým v mestách Berlín a Rostock. (MikaelSVK)
  • Písnička, která hraje v 11. minutě, je „Love Me Hate Kiss Me Kill Me“ od Fukkk Offf. Ve 40. minutě hraje „Rave Is King“ od Fukkk Offf. V 51. minutě pak hraje „XTC“ od Boys Noize. (Duoscop)

Reklama

Reklama