Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý ambiciózní kontrolor jízdenek Joe dohlíží na poslední vlak odjíždějící z Londýna do temné a bouřlivé noci. Ve vlaku je obvyklá sbírka cestujících - od protivného mladistvého po businessmanku-workoholičku. Náhle vlak s pištěním brzd zastavuje v lese, když narazí do čehosi na kolejích. Strojvedoucí, který šel situaci prozkoumat, se nevrací... (noelcoward73)

(více)

Recenze (89)

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Klasický béčko, který se snažilo odehrát jenom na minimálním prostoru. Atmosféru jako by to ani nemělo, všechno mělo jednoznačně nalajnovanej průběh zápletek a smrtí. Vzhledem k počtu postav, bych očekával pořádnej masakr, kterej bude hlavně vidět, ale to už je pak otázka financí. Na druhou stranu kostýmy vlkodlaků nebyly nejhorší. Nemělo to pořádně ani ten správnej spád, logiku to taky postrádalo. Kdyby na scéně byli víc vlkodlaci a míň seznamování s už tak nezajímavejma postavama, mohlo to dopadnout aspoň důstojně. A o tom britským přízvuku ani nemluvě. Takže dost záleží asi na rozpoložení v jakým koukat, mě to dohromady moc nesedlo. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Přesně ten druh projektu, který vás odnaučí těšit se na další film jen na základě sebelepšího traileru. Právě trailer měl Howl naprosto fantastický, bohužel se opět potvrdilo to, že divákovu zvědavost je přece jen snazší budovat ve dvou minutách našlapaných ukázek, než v celovečerní stopáži. Snímku se nedaří držet plynulou atmosféru, a napětí se dočista vytratí v jeho druhé třetině, která se snaží hlavně rozvíjet charaktery ve vlaku uvězněných postav. A na nich v béčkových hororech přece vůbec nezáleží! Zdejší hádky, kecy a hysterii tak spláchne až posledních 20 minut, kde se to konečně slušně rozjede, utíká a morduje. Jinak masky se celkem vyvedly, ale budu dělat, že toho vlkodlačího wrestlera jsem neviděl. (60%) ()

Reklama

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušný vlkodlačí horor, kde nebyť tak hlúpeho a typicky hororového chovania postáv idem s hodnotením kľudne aj na 4*. Už len samotné umiestnenie deju filmu do nočného vlaku je plusovým bodom. Takéto prostredie (naviac, keď sa vlak pokazí uprostred lesov) vždy dopomôže atmosfére akéhokoľvek hororu. Nudiť sa nebolo kedy, už po pár povinných, úvodných minútach sa začalo s vlkodlačou hostinou a vďaka vysokému počtu cestujúcich, sa dal očakávať aj vysoký bodycount. Naviac bol celý film kvalitne nasnímaný a scény boli priehľadné. Žiadna rozstrasená kamera či tmavé obrysy. Howl je jednoduchá alé zábavná hororová jednohubka z Anglicka a konečne nejaké európske osvieženie v obrovskej záplave amerických hororov. Poprosím viac takýchto chuťoviek. 65 %!! ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(147/2015) / Howl mal v niektorých momentoch potenciál stať sa hororom roku. Chýbalo len pár drobností. Vlkodlaci, aj keď by mali byť monštrá relatívne primitívne, boli asi aj po mozgovej obrne. Znovu nemohlo chýbať pár dialógov tretej cenovej. A čo je škoda najväčšia, 75% filmu spĺňa nároky prvej hororovej ligy, ale ten zostatok je amatérčina C-čkových kusov. Čo ešte poteší je hudba. Síce zriedkavá, ale výnimočne presne nadávkovná. Inak najbližšiemu filmu s použitím reálneho ohňa prihodím hviezdičku. (6/10) ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Mám rád vlakový fimy. Vždycky mi to připomene Midnight meat train. Svoji atmosférou většinou předčí všechny nemocnice, starý baráky a různý jiný rádoby creepy lokace. A i Howl měl tu atmošku správně klaustrofobicky vlakovou. Kást výbornej, směsice naprosto nesourodejch lidí a to co na ně číhá venku a žere je skrz okna, bylo moc fajn až do té doby, kdy na scénu naráčel vlkodlačí Dwayne Johnson a nechal si rozmlátit šišku sekerou, ale to nestačilo, tak přišel na řadu hasičák. Škoda že jediná lekajda která fungovala je čivava a taky škoda, že se mistr Hyett víc neodvázal s gore. Škoda. 60% P.s:kdo psal ten obsah? Mohlo by to končit asi takhle: Náhle vlak s pištěním brzd zastavuje v lese, když narazí do čehosi na kolejích. Strojvedoucí, který šel situaci prozkoumat se nevrací, protože kurva zachraňuje život Bambiho mámě a očividně mu to nejde. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Interiéry (scénky ve vlaku) byly natáčeny v Londýny (část Croydon), exteriéry v lese v anglické části Wexham, přesněji Buckinghamshire. (herr_carter)

Reklama

Reklama