foto

Ed Speleers

  • nar. 7.4.1988 (29 let)
    Chichester, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Edward John Speleers se narodil 21. 12. 1987 ve znamení střelce v St. Richardské nemocnici v Chichesteru v Anglii. Je jedináček a jeho rodiče jsou rozvedení. Matka se přestěhovala do Španělska a otec pracuje jako finanční konzultant v Londýně.

Vyrůstal ve West Sussexu, v sedmi letech začal chodit na Dorset House School v Bury, kde si také poprvé zahrál na pódiu, a to roli Petra Pana. Poté získal stipendium na slavné soukromé internátní škole Eastbourne College, kde si v divadelním kroužku zahrál například Richarda III. nebo Hamleta. Edward školu úspěšně dokončil v roce 2006.

První zkušenosti před kamerou získal Edward v krátkém filmu METROPOLIS novozélandského režiséra Charlieho Bleakleyho. Účastnil se castingu na roli Petra k filmu LETOPISY NARNIE, ale tu posléze získal William Moselley. Pak to zkoušel na castingu na film HANNIBAL RISING, kde usiloval o hlavní roli mladého Hannibala Lectera. Avšak i tento konkurz skončil neúspěchem.

Mnohem úspěšnější byl až casting na hlavní roli ve filmu ERAGON podle knižní předlohy Christophera Paoliniho. Osmnáctiletý Edward porazil všech 180 tisíc adeptů na tuto roli. Natáčení trvalo s přestávkami téměř rok, takže Edward musel přerušit studium a odložit své plány stát se právníkem, přesto ale už teď přislíbil svou účast na případném druhém dílu ERAGONA.

Nina "Ninuska" Bednarzová

Herecká filmografie

Filmy

2017 Nádech pro lásku
2016 Alenka v říši divů: Za zrcadlem
2015 Howl
Střípky paměti
2014 Plastic
2012 Metamorphosis
Sex nebo život!
2011 Není kam utéct
Ride, The
2010 Město čarodějnic (TV film)
2006 Eragon

TV seriály

2016 Beowulf: Návrat do Shieldlandu (TV seriál)
2015 Tommy a Pentlička (TV seriál)
N or M?: Part 3 (E06)
N or M?: Part 2 (E05)
N or M?: Part 1 (E04)
Wolf Hall (TV seriál)
Mistři přízraků (E06)
Nepříjemnosti (E05)
Ďábelská slina (E04)
další epizody (4)
2014 Panství Downton (TV seriál)
Episode #5.2 (S05E02)
Episode #5.1 (S05E01)
2013 Panství Downton (TV seriál)
The London Season (S04E09)
Episode #4.8 (S04E08)
Episode #4.7 (S04E07)
další epizody (9)
2012 Panství Downton (TV seriál)
A Journey to the Highlands (S03E09)
Episode #3.8 (S03E08)
Episode #3.7 (S03E07)
další epizody (6)
2008 Echo Beach (TV seriál)
Moving Wallpaper (TV seriál)

Dokumentární

2014 Život v časech "Panství Downton" (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace