Reklama

Reklama

Zlý drak unese princeznu Miroslavu uprostřed svatby a uvězní ji na hradě, který stojí na opuštěném ostrově. Princezna přijde o všechno – svou rodinu, přátele i ženicha. Jediné, co jí zbylo, je život v kleci a pravidelné setkání se záhadným mladíkem jménem Arman... jenže co je Arman zač a jak se dostal na drakův opuštěný ostrov? Pravdu se Miroslava dozvídá až příliš pozdě. Láska k dračímu princi je hořká a strašidelná. (TV Prima)

(více)

Recenze (207)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Ono je to spíš pro holky. Nebo pro lidi bez vkusu. Každopádně ne pro mě. Původně slušné fantasy se postupem času překlopilo do ploché romance s luxusní výpravou a ústřední dvojicí bez chemie. Marija Pojezžajeva svou přirozeností něco uhrála, jenže od jejího polonhahého společníka se jí mnoho pomoci nedostalo. Ani scénář ji nepodržel, takže se prostřední pasáž dost táhne. Rusové umí fantasy, umí pohádky, umí dokonce i pohádkové fantasy, ale tady to jednoduše nevyšlo. Na průměr vytáhla film jen opravdu povedená epická hudba. Romantické cajdáky jsem milosrdně ignoroval. ()

Finskej 

všechny recenze uživatele

Napřed opravíme několik drobných nepřesností v popisu: neunese princeznu, ale kněžnu. Není to zlý, ale jen drak. Neuvězní ji na hradě, protože žádný není. Ne v kleci, ale v jeskyni. Ne jménem, ale "kterého si pojmenuje". Ne až příliš pozdě, ale postupně. A poslední věta je taky blábol. Zkrátka, gratulujeme, popis jest dokonale zbodán a je to jen další bezchybný doklad toho, jak lidé, kteří ty popisy filmů píší, často a rádi blábolí. A teď již vlastní hodnocení: je to celé neuvěřitelně zábavná podívaná. Je to svým způsobem chvílemi tak roztomile absurdní a má to tak nehorázný zvrat a změnu atmosféry uprostřed děje na část děje, že divák žasne a nevěří zároveň. Možná by se chvíli chtěl zlobit, ale pak zjistí, že ho to ukrutně pobavilo. A závěr, což po tom všem překvapí ještě víc, je vysloveně epic, což naředí sladké romantično do snesitelna. A některé vizuální a trikové nápady jsou ve filmu vysloveně dobré. A na závěr poznámka k názvu: opět gratulujeme, uvedený anglický název i oba přeložené, jak český, tak slovenský, jsou taky blbě. Kdo to zas vymýšlel, to radši nevědět. Film se totiž jmenuje On - Drakon, tedy He is a Dragon, tedy On je drak. Jéje. ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Ruská kinematografia nepovedala posledné slovo, po vydarených filmoch ako napríklad ochranci alebo hardcore Henry som skúsil fantasy žáner. Celé to pôsobí ako rozprávka o dračích mužoch ktorí unášajú nevesty. Jeden sa ale rozhodne že už nechce byt drakom ale človekom. Príbeh nezaujme ale efekty celkom vydarené aj po vizuálnej stránke. Rusáci znovu prekvapili, ale dračia nevesta je len priemerná záležitosť . 3* ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Nechť je vše, jak chceš Ty ... " ----- Drsné i zasněné, rozervané i zádumčivé, odvážné i nesmělé, akční i poetické ... a snad i maličko baladicky laděné vyprávění s příchutí prastarých mýtů, ukrytých v neprobádaných, temných hlubinách oceánu - nebo na rozlehlých, zasněžených pláních kdesi na východě. Jakoby žilo svým vlastním životem ... pod mocnou ochranou praotce všech draků. Po strhujícím úvodu zpomalí a nechává plynout čas v přirozeném rytmu ... jako mořské vlny omývající břehy dračího ostrova - to aby láska měla kdy vyklíčit, zbavit se všech strachů a pochybností, odhodit zbytky neupřímnosti a sobectví, zavrhnout tajné myšlenky, skryté lži, drobné lsti a malé zrady - a proměnit se v opravdový, ryzí, hluboký a oddaný cit, který jediný může vychýlit neúprosnou dráhu osudu ... dojít vykoupení a vznést se na dračích křídlech ke Slunci. V podstatě by se dalo říct, že jde o variaci na známou pohádku o Krásce a Zvířeti, ovšem na rozdíl od veskrze neumětelského počinu "Kráska a zvíře" z roku 2014 (který má na svědomí Christophe Gans) není neosobní a studená jako pověstný psí čumák - naopak: Věříte v ní a chcete ji následovat ... jako ztracenou a znovu nalezenou naději, jako krásný přelud - jako křehký sen, na který jste ve víru všedních dnů dávno zapomněli. P.S.: Nebo ... z jiného úhlu pohledu - kterak jeden ruský Дракoн jediným mávnutím dračích křídel vstrčil do kapsy komplet všechny americké upíry a vlkodlaky z jejich domovské "Twilight ságy" (2008 - 2012) ----- "Toť vše." ----- ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Příběh se výborně rozjel, měl spád a už jsem to viděl minimálně na čtyři hvězdičky a najednou se z výborné pohádky stala Modrá laguna, která se vlekla hlemýždím tempem, zatímco se ústřední dvojice procházela po ostatcích hrdinova prapředka a vedla existenciální rozhovory, které mě deptaly. Závěr filmu svým spádem navázal na jeho začátek, tak proč byl střed tak strašně nudný? Po závěrečných titulcích bych snímek ohodnotil za 2*, ale vzhledem k českým hrůzám, kterým jsem byl v posledních dvou dnech vystaven, jsem zvedl hodnocení na 3*. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (3)

  • Jeskyně, do které drak hodí Miru, se jmenuje Prohodna a nachází se v severozápadní části Bulharska. Je známá klenbou a horními symetrickými otvory. Další lokací bylo pobřeží Černého moře, ve kterém bylo v čase natáčení množství hnědých řas, takže se modrá barva musela tvořit v počítači. (Jirka_Šč)
  • Červené bobule používané během dračím rituálu jsou sušené Rowan bobule. Podle starých folklórních tradic mají Rowan bobule chránit před zlem. (BMW12)

Reklama

Reklama