Reklama

Reklama

Zlý drak unese princeznu Miroslavu uprostřed svatby a uvězní ji na hradě, který stojí na opuštěném ostrově. Princezna přijde o všechno – svou rodinu, přátele i ženicha. Jediné, co jí zbylo, je život v kleci a pravidelné setkání se záhadným mladíkem jménem Arman... jenže co je Arman zač a jak se dostal na drakův opuštěný ostrov? Pravdu se Miroslava dozvídá až příliš pozdě. Láska k dračímu princi je hořká a strašidelná. (TV Prima)

(více)

Recenze (207)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Jak už tu napsali ostatní, nazývejme věci pravým jménem takže - Jak vycvičit draka při Stmívání v Modré laguně? Moc málo fantasy, skoro žádné drama a až příliš romantika. Co jsem si odnesl? Třeba to, že kdyby ho hrdinka vzala tím šutrem, tak neuvidí vítr... Moc poetický! Každopádně digitální drak se docela povedl a nadchla i ta krásná kostra, co byla ostrovem... Celkově zvláštní podívaná, ale jestli bych to dal znova? Spíš asi ne... Proč? Protože všechna ta romantika na mě moc nezabírala a jako nejlepší postavu bych za sebe označil to milé zvířátko, co žilo na ostrově s naším drakem a které chtěla naše hrdinka hned napoprvé taky vzít šutrem... 5/10 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na môj vkus, miestami príliš romanticky poňaté, čo však neznamená, že je tento Ruský fantasy epos, zle odvodenou prácou. Práve naopak. Vizuálne podmanivý snímok, ktorého základy sú položené na jednoduchom príbehu o láske, si získa diváka hneď od úvodu, pričom jeho pozornosť dokáže udržať až do samého záveru. Na “východ” viac než slušne odvedená práca. Pekná rozprávka .. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Ani by som nedokázal vymenovať, čím všetkým sa tu bratia Rusi inšpirovali, a vznikol z toho celkom stráviteľný filmový guláš. Keď sa z pravého temného fantasy film preklopí do rozmarnej romantiky so zariaďovaním bývania, celkom som si vydýchol nad oddychovým žánrom. Pomáha tomu aj sympatická dvojica, krásavec s tehličkami na bruchu a typická slovanská deva nápadne podobná našej speváčke Kristíne. Kráska nie je žiadnou pasívnou obeťou príšery, ale sebavedomou ženou, ktorá má cieľ, na rozdiel od mladíka, ktorý nevie ovládnuť svojho draka, jedine tak, že sa zasunie do štrbiny. Avatar sa nekoná, lietania si užijeme málo, no štyri hviezdy tomuto drakovi obetujem. –––– Naučím ťa žiť, ako žijú ľudia. ... Ľudia majú ťažký život. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Dračí princ (kde na toho prince překladatel probůh přišel?) je napříč všemi žánry, do nichž zasahuje, s malou převahou spíš holčičí než klučičí film. Ne svým příběhem, ale ztvárněním boje zvířecí a lidské podoby draka, zejména ve chvílích, kdy se Arman přiblíží k Miře. Při záblescích ostré bílé barvy ve tváři (a na osvaleném těle - ženy uznale kývnou, muži zhusta pronesou něco o posilovnou nahoněných buzerantech) si člověk vzpomene na všechna ta Stmívání, Svítání a kdo ví jak se ty další díly vyprávěnky o upírech jmenovaly. Co nebylo "romantická fantasy", ale jen "fantasy" či "ruské byliny" bylo výtvarně vydařené, po stránce příběhu bez větších trhlin (až tedy na nedořešenou otázku množení, konkrétně tu - když drak měl mládě, k čemu bral další nevěsty, případně jak to, že neměl mláďat víc?) a navíc byl film obdařen neokoukanou východní exotikou, která je velmi sympatická. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Osvěžující, romantická a srdce si ukradnuvší ruská pohádka. Něco, co nepotřebuje honosnou výpravu, grandiózní vizuál či mnoha milionové náklady na všechno, aby uhranulo. Chmurné zimní počasí ruku v ruce s podmanivou hudbou mě ponořilo do obyčejného a nekomplikovaného osudu mladé ruské šlechtičny a majitele dračího ostrova z kostí jeho prehistorického prapředka. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (3)

  • Jeskyně, do které drak hodí Miru, se jmenuje Prohodna a nachází se v severozápadní části Bulharska. Je známá klenbou a horními symetrickými otvory. Další lokací bylo pobřeží Černého moře, ve kterém bylo v čase natáčení množství hnědých řas, takže se modrá barva musela tvořit v počítači. (Jirka_Šč)
  • Červené bobule používané během dračím rituálu jsou sušené Rowan bobule. Podle starých folklórních tradic mají Rowan bobule chránit před zlem. (BMW12)

Reklama

Reklama