Reklama

Reklama

VOD (1)

Když Magdu (Penélope Cruz) potká v krátké době několik životních tragédií, nesrazí ji to na kolena. Naopak získá novou chuť do života a uvědomí si, jak důležité jsou vztahy k těm nejbližším – desetiletému synovi i novému muži, který jí náhle vstoupí do života (Luis Tosar). Drama Julia Medema, jednoho z nejvýraznějších španělských tvůrců současnosti, ukazuje Magdu jako ženu silnou a milující, která i v těch nejtěžších chvílích dokáže brát věci s nadhledem. (Aerofilms)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (68)

edie sedgwic 

všechny recenze uživatele

Pre mna slabsie tri hviezdicky. Prva (ta lepsia) polovica ma vrhla do hlbokej depresie, aby ma vzapati nato bez pardonu hodila do patetickeho a miestami az smiesneho zaveru, za ktory by sa nemusel hanbit ani Almodovar (akurat ze v jeho pripade to vacsinou funguje). Skoda, malo to velmi silny nabeh na dobry film, ale ved nabuduce. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Úplně jiný Medem, než jakého jsem doposud znal. Natočit film o smutných či tragických událostech není jednoduché. Je dobré, aby divák nebyl příliš citově vydírán. Bohužel se to tu občas přihodilo a neubránilo se to ani jisté kýčovitosti. Přesto děj má co nabídnout a závěr přes všechnu smůlu, která hrdiny stíhá vyznívá pozitivně a optimisticky. Penelope - výborná! ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Celé mi to prišlo ako nemecký doják od pani I. Lindström, iba sa v ňom hovorilo po španielsky. Všetci sa tam krásne k sebe správali, všetko bolo dokonalé a aj napriek smutnej téme, ktorú to riešilo, mi nevypadla ani jedna slza. Na Medema málo zvláštne, ale s pekným vizuálom, kamerou a aj Penélope to tu veľmi pristalo. 2,5* ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Bezesporu výborný film. Jestliže část komentářů hovoří o tom, že zejména průběh chemoterapie i konečné fáze rakoviny nebyl vykreslen příliš realisticky, musím k tomu podotknout, že autorovi šlo ve filmu o něco zcela jiného. Samozřejmě, jako u většiny filmů bychom mohli vytknout i jistou nereálnost příběhu, střetnutí tří osudů - Magdina karcinomu, Albertově ztrátě rodiny a lékařově touze po dceři - bylo trošku náhodné, ale měl-li být příběh skutečně nosný a diváka zaujmout, bylo to prokombinováno slušně. Hlavně ovšem výborné herecké výkony s Cruzovou na čele; ohromně by mě zajímalo, jak se nakamuflovaly ty plastiky, holohlavost a těhotenství. Nádherná hudba a zvláště ta závěrečná píseň věnovaná na pláži Magdě - po její smrti ji zpívali všichni tři mužští a musel jsem slzu uronit. A ještě jedno - k neobyčejné poetice filmu přispěly pohledy no nitra lidského těla, zvlášť tu bušící srdce, to mě taky dostávalo. Nelze jinak než pět hvězdiček. ()

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

"Jsem na špatný straně statistiky." Tak jsem se zase, po nějaký době vypravil do kina a protože jsem se do něj vypravil s nejlepší kamarádkou, je jasný, že to bylo na film určený hlavně pro kamarádky, tedy pro ženy a taky je tento film ženám věnován. Mužům jako jsem já, však ale také může leccos nabídnout. Akorát bych upřesnil žánrové zařazení, jedná se zde spíš o romantické rodinné melodrama, než o pouhé drama, ale snímek by se dal zařadit i mezi tituly, jako je třeba "Duch", s Patrickem Swayzem nebo "Hříšný tanec" s Patrickem Swayzem, či "Listopadová romance", bez Patricka Swayziho a tím pádem i mezi tituly, které mají blahodárný vliv na osoby něžného pohlaví a které si slečny a paní pouštějí, když jim je nejhůř nebo jsou nemocné, aby se jim ulevilo. Ještě bych zde rád pochválil zajímavou kameru i nevtíravou hudbu, stejně jako scénu se skvělým nezobrazením pohlavního aktu, naprosto vhodnou pro děti a mládež, všechny puritány a asexuály, nebo zcela originální pohled na císařský řez. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Scénář napsal Julio Medem již osm let před natočením filmu. K jeho realizaci došlo až když ho Penélope Cruz (Magda) oslovila s nápadem na spolupráci. (peeteno78)
  • Natáčení probíhalo v Tenerife na Kanárských ostrovech a ve Villajoyosa v provincii Alicante ve Valencijské komunitě ve Španělsku u Středozemního moře. Natáčelo se od 19. května do 16. července 2014. (noelcoward73)
  • Magda (Penélope Cruz) si v jedné scéně dá za levé ucho červenou květinu. To se dá chápat jako jasný odkaz na film (a především plakát) filmu Pedra Almodóvara Volver (2006), ve kterém hraje Penélope Cruz taktéž hlavní představitelku. (poz3n)

Související novinky

Reklama

Reklama