Sukničkář

Cavaleur, Le

Komedie

Francie, 1979, 104 min

• Oskar

Velké zklamání. Je mi líto, ale od francouzské komedie v režii deBrocy a podle scénáře Michela Audiarda, nota bene s "Angličanem mezi Francouzi" Rochefortem, jsem prostě NĚCO čekal. A dostal jsem následující: Pracovně vytížený hrdina musí dělit volný čas mezi několik žen. Hm. Už se smějete? Tak vidíte. Jako výchozí situace to není špatné, ale chtělo by to nějakou pořádnou komplikaci. Ve druhé polovině je sice zaděláno na něco ve stylu staré české komedie Muži nestárnou, ale vyšumí to do ztracena a zase nic nepřijde. Špatný film to není, ale moc zábavný taky ne. 40%(22.3.2006)

Mám ráda Jeana Rocheforta a tady je místy k sežrání. Přesto mohl mít tento film větší švih, protože občas trochu nudí a to je velice špatně, pokud se má jednat o komedii.(1.4.2006)

Příjemná, typicky francouzsky ztřeštěná komedie. Skvělý příběh klavírního virtuosa, který již není nejmladší, ale stále má šarm a v jeho náručích omdlévá nejedna krásná žena. V hlavní roli zde sice válí Jean Rochefort, většinou představitel menších rolích, ovšem ostatní mají velice málo prostoru a jsou spíše malými figurkami. Tvůrcům filmu se povedl výběr žen (každá by stála za hřích :-)) a taktéž režisér Philippe De Broca odvedl slušnou práci a stvořil komedii, jejíž humor bude vždy aktuální. Žádný zázrak, ale příjemný relax to je. 65%.(26.2.2006)

Tenhle film stojí na umění a zejména na šarmuJean Rocheforta; ale stojí na něm skutečně pevně.(6.11.2011)

Námět je zajímavý a šlo z něj vytěžit určitě lepší podívanou! Pokud očekáváte bláznivou komedii, budete zklamáni, ale jako úsměvný pohled na život muže středního věku, který má vlastně všechno (hezkou mladou manželku a tři malé holčičky) ale stále hledá, to celkem ujde.(2.5.2006)