Reklama

Reklama

Barva vítězství

  • Kanada Race (více)
Trailer 2

Jesse Owens (Stephan James) se jako první z rodiny dostal na vysokou školu. Tam si ho brzy všimne atletický trenér Larry Snyder (Jason Sudeikis) a Jesse se stane běžeckou hvězdou. Cesta za snem stát se největším atletem v historii ho však přivede k velkému morálnímu dilematu: Má se účastnit Olympijských her 1936 v nacistickém Něměcku, kde Hitler uskutečňuje svou vizi nadřazenosti árijské rasy? (Magic Box)

(více)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (186)

baribal 

všechny recenze uživatele

Taková pocta z povinnosti. Hezky to vypadá, ale jen do chvíle, než kdokoli promluví, protože pak to je zralé na skřípání zubama. Takové směšné prvky jako Goebbels (jako wtf to nevědí jak vypadal???) a nebo strašně akční Riefenstahl, to spolu se zmíněným scénářem dost sráží. Škoda je, že závody nenesou žádné drama, výstřel - pár roztřesených záběrů na Owense - a vítěz. Emoci dokázaly vyvolat až staré záběry, ze kterých je něco cítit.. škoda, že se nepodařilo zprostředkovat ten neskutečný tlak, kterému Owen určitě čelil. Pocitově bych šel s hodnocením ještě níž, ale určité kvalitní řemeslo tam vidět je.. Jesse Owens by si však zasloužil víc a zároveň míň - tedy méně minut, tohle bylo moc dlouhé. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,J.C., DĚLEJ JAK MYSLÍŠ, STEJNĚ NIC NEZMĚNÍŠ“… /// Atletická historie je plná výjimečnejch černochů, ale jen jeden dokázal fašistický elitě znechutit Olympijský hry… Film plnej sportovní a politický historie, životopis (vobčas trochu nuda), kterýmu vyšla sázka na atmosféru OH 1936. Dostaneme to, co známe z dokumentů… reálný silný okamžiky, třeba ze soutěže ve skoku, páč Carl Luz Long připomene olympijský ideály. Nacismu navzdory. Slušný multikulti, ve kterým se černí vobjímaj s bílejma (což je i na Ameriku silný kafe), plný sportovních emocí a politickejch pravd. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Dokument „OLYMPIA“ od Leni Riefenstahl mě minul. 2.) Jedu kusy podle skutečnosti. 3.) Miluju černochy. 4.) Thx za titule „sonnyboy“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Ano, nejlepší scénáře píše život. Tady si paní Vodnídomová ale připsala tolik nezajímavé vomáčky, až by jí člověk do ruky péro už nikdy nedal. Nebo klávesnici, to je fuk. Kromě hlavní role se ani casting moc nepovedl. Sudeikis je komik a vážná role mu absolutně nesedne. Gébls je zde jak figurka z Monopolů, u van Houtenové si přejete, aby natočila úplně jiný typ filmu a ostatní jen přicmrndávají. Vlastně Irons je standardně ok, málem bych zapomněl. Olympiáda má naštěstí slušné tempo, ale samotné závody jsou bez šťávy. Režisér asi nikdy žádné závody neviděl. Všem naštěstí kryje záda příběh samotný a otevřená kritika pokrytectví USA národu. ()

Kolikokoli 

všechny recenze uživatele

Německo si řeklo, že byli pěkný svině v té době. Kanada si řekla, že USA je takovou sviní po celou svou existenci, akorát to tolik nevyřvává. Tak se rozhodli natočit film o Jessem Owensovi. Černoch, který se doma v USA setkává na každém rohu s rasismem a přijede do země, kde může bydlet i obědvat společně s ostatními (i bělochy). Jenže ne všechno je takové, jak se na první pohled zdá. Protože, i když by Olympiáda, měla být jenom o sportu, tenhle rok to muselo být jinak. Tentokrát to nebylo jenom o závodění. Bohužel, zatímco v Německu už koncentráky nestaví a v USA nemusí černoši sedět v autobuse na zadních sedadlech, příliš se toho za těch 80 let nezměnilo. Alespoň ne v myšlení lidí. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Příběh nepříliš známého amerického hrdiny, který nakopal zadek Hitlerovi ještě před druhou světovou válkou, je rozhodně zajímavou podívanou, která srovnává americké a nacistické předsudky vůči "nižším" rasám. Samozřejmě se jedná o klasický biografický film, kde můžete sledovat typické scény, kdy hrdina odmítá jít kupředu či bojuje s obyčejnými problémy života. Když to celé však zabalíte do třicátých let, vznikne z toho pěkná podívaná, která člověku ukáže, že Olympiáda nemusí být jenom o soupeření mezi národy, ale také vzájemném přátelství mezi sportovci z různých zemí. 80% ()

Galerie (79)

Zajímavosti (14)

  • Snyder (Jason Sudeikis) kúpi Owensovi (Stephan James) nové topánky od istého Adolfa "Adiho" Dasslera. Tento človek v roku 1924 založil firmu Gebrüder Dassler Schuhfabrik, ktorá od roku 1949 funguje pod názvom Adidas. (m.a.t.o.)
  • Nie je náhoda, že film vyšiel takmer identicky s 80-tym výročím LOH v Berlíne. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama