Reklama

Reklama

Deník puberťačky

  • USA The Diary of a Teenage Girl (více)
Trailer

Minnie Goetzeová je předčasně vyspělá dospívající dívka, která žije v sedmdesátých letech v San Franciscu. Poté, co svede přítele své bohémské matky, se snaží pochopit souvislost mezi sexem a láskou. Drama o dospívání nazvané Deník puberťačky se odehrává v roce 1976 v San Franciscu, v době, kdy hnutí hippies postupně mizí ze scény a na výsluní se dostává punk rock. Stejně jako většina puberťaček touží i Minnie Goetzeová (Bel Powleyová) po lásce, přijetí a nalezení smyslu života. Minnie se zaplete s přítelem své matky (Kristen Wiigová) - "nejkrásnějším mužem na světě" Monroem (Alexander Skarsgård) - a prožívá s ním poněkud komplikovaný milostný románek. Následuje pikantní, vtipný a provokativní výčet prvních sexuálních a uměleckých eskapád jedné nerozvážné dospívající dívky. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (48)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Velmi autentické, což je jedna z věcí, kterých si na The Diary of a Teenage Girl cením. Opravdu věrohodně působící vypravování z pohledu teenagerky, čímž musím smeknout před tvůrkyněmi a talentem Bel, které role naprosto úžasně sedla. Není to žádná otřepaná klasická romance náctiletých, ale celkem drsné reálné vyprávění. Velké plus za vyumělkované obrazy skrze Minnieiny kresby! Jediné, co mě zamrzelo bylo velmi patrné upozadění role Kristen Wiig. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Moc se mi líbil celý nápad, obecně mám ráda "deníkově" a retrospektivně (zde alespoň častečně) pojaté filmy a celá ta kompozice mi sedla. Líbila se mi i ta hlavní myšlenka/zápletka, ale to je možná tak všechno. Asi v tom hrálo velkou roli to, že mi hlavní hrdina poměrně dost lezla na nervy a stejně tak i její matka. Hodně reakcí postav na nějakou situaci (což byla tady možná i taková klíčová věc, když se jedná řekněme o vztahové drama ....:D ) mi přišla nereálná vykonstruovaná, občas lehce absurdní případně až lehce parodická. Hlavně, aby to celé tak nějak sedělo do předem připraveného konceptu "divokých sedmdesátek" a nedej bože, kdyby se vynechal nějaký ze žhavých motivů, které se vám pravděpodobně ve spojení s touhle dobou vybaví. Vidět se to dá, ale jednou mi to stačilo. Možná jsem do snímku vkládala zbytečně vysoké naděje a možná proto jsem zklamaná...Taky mě mrzí že film řešící takovéhle poměrně silné téma nemá nějaké solidní zakončení, které by všemu tomu "dramatu" dávalo nějaký smysl... ()

Reklama

markotter 

všechny recenze uživatele

Takhle ošklivou herečku už jsem ve filmu dlouho neviděl (krátký tělo, žádný boky, ksicht jak žárovka a ještě upravená Photoshopem) a přesto musím uznat, že se nedivím, že otčím podlehl jejímu kouzlu a předčasnému sexuálnímu apetitu. Kromě toho tahle ošklivá herečka umí i hrát. Ocenil jsem sexuální otevřenost (spíše ale verbální, ale aspoň něco), čehož se u od prudérních Američanů člověk tak často nedočká. Chvílemi jsem si říkal. že to v těch sedmdesátých letech v San Francisku nemuselo bejt vůbec špatný. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu oceňujem, že to nebola typická americká klišé teenage-dráma, no zároveň ma to svojim obsahom a kostrou príbehu v podstate ničím špeciálnym nezaujalo. Ten zlom prišiel naozaj veľmi veľmi neskoro, až som sa bál že sa toho napokon ani nedočkáme. Mladá lolitka v podaní odvážnej Bel Powley asi až príliš tlačila na pílu a z prvotne naivnej platonicky "zaľúbenej" dievčiny sa vykľula teda parádna promiskuitná děvka. Ale rozhodne zaujímavé, najmä tým odvážnym a neotrepaným námetom - takže aspoň 3* určite. ()

yatan 

všechny recenze uživatele

Komplexne a velmi sebavedomo rozobrata podstata zenskeho, ale nepriamo, aj muzskeho pohlavia cez prbeh teenegerky, ktora sa sa hlada v americkej post hippie spolocnosti 70tych rokov plnej drog a neviazaneho sexu v naoko-cool, ale wasted rodine. Tento druh zanru je nikdy nestarnuci a zaujimavo osviezujuce vidiet ho ocami zien. Uchylne a uprimne ciste zaroven. 8/10 ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy Minnie (Bel Powley) jde do baru za svou matkou, se poté, co Minnie vyběhne ze dveří, kamera zaměří na brunetu kouřící cigaretu. Tou je Phoebe Gloeckner, spisovatelka stojící za předlouhou k tomuto filmu. (hansel97)

Reklama

Reklama