Reklama

Reklama

Když Thomas a jeho kamarádi dokázali uniknout z vražedného labyrintu, doufali, že se dokážou vrátit ke svým starým životům. Nemohli se ale splést víc. Místo svobody je čekal pouhý postup do druhé fáze zkoušky připravené organizací Z.L.S.N. Pro Thomase a ostatní přeživší Placery z labyrintu tak běhání zdaleka nekončí. Jejich další útěk je zavede na Spáleniště, nejvíce sežehnutou část planety, krajinu plnou nepředstavitelných překážek. Sluneční erupce sežehly Zemi na popel a proměnily ji v pustinu. Světové vlády se zhroutily – a s nimi i řád a právo. Rozpadajícími se troskami měst teď bloudí takzvaní „raplové", lidé pokrytí hnisajícími ranami, které nakažlivý virus dohnal za hranu příčetnosti. Jejich jediným cílem je najít cokoliv živého, aby se nasytili. Thomas a jeho přátelé musí rychle najít bezpečné útočiště a organizace Z.L.S.N. se stará o hlavně to, aby jim šance na přežití nastavila v jejich neprospěch. Placeři se ale dokáží spojit s bojovníky odporu, zasáhnout vrchní velení Z.L.S.N. a odhalit tak další šokující plány, které si pro ně společnost přichystala. Thomase čeká tvrdá zkouška ohněm. Skutečně se někde uvnitř v jeho hlavě skrývá tajemství, které je zachrání? (Cinemart)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (648)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ze začátku o několik levelů víš než si pamatuju z prvního dílu. Postupně druhej Labyrint ztrácí tempo a zejména ve 3/4 slepě přešlapuje na místě a vyloženě nudí, načež vrcholí jak jinak než nočním finále se snad ještě větším cliffhangerem. Předlohu jsem samozřejmě nečetl a první díl jsem si nijak zvlášť nepochvaloval, ale bavil mě o něco málo více než třeba Divergence a jí podobné. Musím pochválit výpravu, která je jednoduše skvostná, zejména oproti Útěku, který se po většinu času odehrával na jednom místě. Obsazení je také povedené a dělají z filmu koukatelnou záležitost. Klady tedy převažují, ale stejně jsem byl zklamán, že se vlastně opět jde proti zombie nákaze, které zde řikají Erupce a zombíkům tak nějak podobně otřesně. Dál už se jede hezky po hollywoodsku..určitě bych o nějakých 10,15 minut zkrátil a finále je samozřejmě tak naivní jak se patří, ale tam už je fakt vidět, že se ani tvůrci nesnažili o nějaké inovace a klišé typu "záchrana na poslední chvíli" si užijeme dostatek, přesně jak máme my náročnější diváci "rádi." Ale což, nemůžu se u každého takového teen-blivajzu rozčilovat, že je dělán podle jednotného mustru, jen mě trošku zamrzelo, že po víceméně super první polovině to šlo zásadně dolů. Na trojku jsem zvědavý o něco málo více než na tento díl a snad už bude Wes Ball stoprocentní...70%...[3.10.2015_Cinestar_Hradec Králové] ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Jako kdybych chtěl, asi bych na tomhle filmu našel dost much (z čeho žili, kde vzali výbavu a baťohy atd.), ale to vymazlené zpracování a svižný děj, který se každou minutu vyvíjel jiným směrem mě neskutečně bavil a zážitek z filmu mám naprosto prvotřídní. Kdybych měl porovnat s jedničkou, asi bych postavil oba díly na stejnou úroveň, ale zde si dovolím přidat i tu poslední hvězdu zejména proto, abych to hodnocení trochu vylepšil a vyvážil tak mnohé negativní komentáře. Na závěrečný díl se těším jako malej Jaryn. :D ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Nečetl jsem knihy, takže nemůžu porovnávat... Velmi solidní pokračování svěží a originální jedničky. Líbila se mi hlavně první polovina, ta je skvěle našlapaná, plná napětí a akce. V druhé polovině to ovšem začne trochu ztrácet (poté co se ke skupině přidá Jorge a Brenda). Možná to mohlo být o něco kratší, takhle to jelo pořád na stejný vlně a už to nebylo tak chytlavý jako na začátku. Herci jsou fajn, divák jim dokáže fandit a příběhově je to taky vcelku zajímavý. Jsem zvědavý, co si tvůrci připraví do posledního dílu, snad si to udrží nastavený tempo a kvalitu. 75% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

V prvním díle se utíkalo z labyrintu, teď se pěkně po teenagersku utíká od problémů. Zkouška ohněm zachraňuje příběhovou prázdnotu neustálým pohybem, akcí (i když třeba útěk z obchodáku byl ustřižený až to bolelo) a "zvraty" (logiku ponechme stranou). Na téhle sérii mě halvně zajímají dvě věci, první je, zda to celé dopadne opravdu tak, že vlastně ty teenageři jsou "ti špatní", kteří pro lepší život pár mladých obětují ostatní lidstvo (aneb mládí vpřed, i přes hroby předchozí generace) nebo to bude jen (pseudo)kritika farmaceutických korporací, které pomocí nemoci ovládají a manipulují s lidskými životy. Tak jako tak, mě to zajímá. Už jen proto, že tady hlavní romance není vůbec standardní! Konečně! PS: útěk z obchodáku mi hned připomněl jeden scénář z Left for dead 2... ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Wes Bell už by měl rychle natočit něco mimo svět Labyrintu, protože jeho vizuální pojetí a akční scény mě začínají bavit čím dál, tím víc. Úvodní flashbacková scéna si mě zaháčkovala a pak to byla Labyrintovsky tradiční adrenalinová podívaná, na jakou jsem se těšil už od minulého dílu. Jasně, příběh se začíná lehce komplikovat a občas je potřeba se zastavit a nechat postavy ho složitě vysvětlovat, aby to alespoň trochu dávalo smysl, ale když nad tím moc nepřemýšlíte a raději se jen bavíte a držíte sedačky, plní očekávání, co přijde dál, funguje to výborně. Komplexnost Harryho Pottera asi už nedostanu, rozhodně to ale nakopává zadek vybíleným Hunger Games a všem ostatním teenage ságám, se kterými jsem se doposud setkával. Za mě tedy palec nahoru a na další díl se budu opět moc a moc těšit. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 61 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Jorge (Giancarlo Esposito) používá ve filmu i v knižní předloze obecné oslovení „hermano" (španělsky: bratr). Stejný herec si zahrál také v seriálu Perníkový táta (od r. 2008) postavu Gustava Fringa, který vlastní síť rychlého občerstvení Los Pollos Hermanos, v překladu Kuřecí bratři. (pajik)

Související novinky

Cameron a Rodriguez našli Alitu

Cameron a Rodriguez našli Alitu

30.05.2016

James Cameron chtěl mnoho let natočit dvě velké sci-fi - Avatara a Alita: Battle Angel. Modrásky už stihnul, jeho výlet na Pandoru ale měl takový úspěch, že se záhy vrhnul na čtyři pokračování a… (více)

Reklama

Reklama