foto

Hailee Steinfeld

  • nar. 11.12.1996 (21 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americká herečka celým jménem Hailee Puring Steinfeld se narodila v americké čtvrti Tarzana v Kalifornii. Její matka Cheri Steinfeld (rozená Domasin) pracovala jako interierová designérka a její otec Peter Steinfeld byl fitness trenér. Jako malá vyrůstala v Agoura Hills, později se její rodina přestěhovala do Thousand Oaks v Kalifornii, tam chodila do místní soukromé školy Ascension Lutheran School. Potom začala chodit do školy Conejo Elementary, a nakonec na Colina Middle School. Osm let byla roztleskávačkou. V roce 2008 odešla ze školy a vzdělávala se pomocí domácí výuky, tedy soukromých hodin.

Má jednoho staršího bratra Griffina, který je jezdcem NASCAR. Z matčiny strany má anglický, německý, skotský a irský předky. Zatímco z otcovy strany má rumunské a ruské předky.  Pro hereckou dráhu se rozhodla už v osmi letech, kdy jí inspirovali, jak její sestřenice, tak i její kamarádka, nicméně její rodiče trvaly na tom, že nejdřív si musí vystudovat herectví. 

V herecké branži už je od svých jedenácti let, tehdy se poprvé objevila v televizním seriálu Zpátky do studia, bylo to v roce 2007. Hned po roce získala roli v krátkometrážním filmu Heather: A Fairy Tale. Potom následovala další řada krátkých filmů. Nastává rok 2010 a s ním přichází první opravdu velká role a zároveň i herecká výzva pro Hailee. Dostává roli Mattie Ross ve filmu Opravdová kuráž. Bylo jí čtrnáct let a za svou roli, tedy spíše za herecký výkon si vysloužila nominaci na Oscara. Po tomto úspěchu přichází ovšem další řada krátkých a ne moc významných filmů. V roce 2013 nastává další zlom v její kariéře, kdy získává první hlavní roli ve filmu Romeo and Juliet. Ve stejném roce se objevuje i v dalších filmech: Hateship Loveship, Love Song a Enderova hra.

Roku 2014 přicházejí další role a filmy. Zahrála si Zooey Renner po boku Kevina Costnera a Connie Nielsen ve filmu 3 dny na zabití. Dále se objevila po boku Nicole Beaharie a Sama Worthingtona ve filmu The Keeping Room. Hailee si zahrála v tomto projektu jednu z dívek snažící se ubránit před dvěma vojáky z Unie.

Mezi další filmy můžeme zmínit například Síla života (2014), Ladíme 2 (2015), Barely Lethal (2015). V roce 2016 získává hlavní roli dívky Nadine ve filmu Hořkých sedmnáct. Za svůj výkon byla nominována v kategorii nejlepší herečka (komedie / muzikál) na Zlatý glóbus.

Joe "reich" Ferrone

Herecká filmografie

Filmy

2018 Bumblebee
Forgotten
Spider-Man: Paralelní světy
Why We Broke Up
2017 Ladíme 3
2016 Hořkých sedmnáct
Term Life
2015 Barely Lethal
Ladíme 2
Ten Thousand Saints
2014 3 dny na zabití
Síla života
The Keeping Room
2013 Enderova hra
Hateship Loveship
Love song
Romeo and Juliet
The Magic Bracelet
2010 Grand Cru
Opravdová kuráž
Summer Camp (TV film)
Without Wings
2009 She's a Fox
2008 Heather: A Fairy Tale

TV seriály

2016 Clevver Now (TV seriál)
2010 Táta k pronajmutí (TV seriál)
2007 Zpátky do studia (TV seriál)
Gracie a šikana (E06)

Dokumentární

2015 Taylor Swift: The 1989 World Tour Live (koncert)
2013 Letters to Jackie: Remembering President Kennedy

TV pořady

2018 Grammy Awards 2018 (TV pořad)
2017 2017 American Music Awards (TV pořad)
2017 MTV Video Music Awards (TV pořad)
MTV Movie & TV Awards 2017 (TV pořad)
2016 2016 MTV Video Music Awards (TV pořad)
2015 2015 Billboard Music Awards (TV pořad)
2015 MTV Movie Awards (TV pořad)
2015 MTV Video Music Awards (TV pořad)
Radio Disney Music Awards 2015 (TV pořad)
The Late Late Show with James Corden (TV pořad)
2014 Teen Choice Awards 2014 (TV pořad)
2013 Teen Choice Awards 2013 (TV pořad)
2011 2011 MTV Movie Awards (TV pořad)
83. Annual Academy Awards (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)
2009 Noční Show Jimmyho Fallona (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1993 Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1984 Cinema 3 (TV pořad)

Hudební videoklipy

2018 Hailee Steinfeld feat. BloodPop® - Capital Letters (hudební videoklip)
2017 Hailee Steinfeld - Most Girls (hudební videoklip)
Hailee Steinfeld, Alesso feat. Florida Georgia Line, watt - Let Me Go (hudební videoklip)
Machine Gun Kelly feat. Hailee Steinfeld - At My Best (hudební videoklip)
2016 Hailee Steinfeld feat. DNCE - Rock Bottom (hudební videoklip)
Hailee Steinfeld, Grey - Starving ft. Zedd (hudební videoklip)
2015 Hailee Steinfeld - Love Myself (hudební videoklip)
Taylor Swift - Bad Blood (hudební videoklip)

Skladatelská filmografie

Hudební videoklipy

2018 Hailee Steinfeld feat. BloodPop® - Capital Letters (hudební videoklip)
2017 Hailee Steinfeld - Most Girls (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(64)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace