foto

Hailee Steinfeld

  • nar. 11.12.1996 (20 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Hailee Steinfeld se narodila 11. prosince 1996 v losangeleské Tarzaně. Má filipínské, afroamerické a evropské předky. Pro hereckou dráhu se rozhodla v osmi letech, poté co viděla svou sestřenici v televizní reklamě a svou kamarádku hrát ve školní hře. Její rodiče trvali na tom, aby nejdříve herectví studovala, a tak to trvalo několik let, než si někde zahrála.

Většinu jejich dosavadních filmů tvoří krátké snímky. První zkušeností pro ni byla ale malá role v televizním seriálu BACK TO YOU (ZPÁTKY DO STUDIA) v roce 2007. V šestiminutovém filmu HEATHER: A FAIRY TALE si zahrála anděla a v o dvanáct minut delším love story SHE´S A FOX dívku, jež se stala objektem první lásky svého spolužáka.

Rok 2010 se stal pro Hailee zlomovým. Kromě dvou dalších krátkometrážních snímků, televizní komedie SUMMER CAMP a hostování v seriálu SONS OF TUCSON, dostala totiž jedinečnou šanci na zviditelnění. Bratři Coenové ji obsadili do svého westernu TRUE GRIT, kde ztvárnila čtrnáctiletou Mattie Ross žíznící po pomstě vraždy svého otce. Spolu s Jeffem Bridgesem a Mattem Damonem se vydají na lov Joshe Brolina. Nejednalo se ale jen o mimořádnou zkušenost po boku velkých herců, Hailee svou rolí získala i mnoho ocenění. Tím největším vítězstvím je, že za svůj první celovečerní film byla v pouhých čtrnácti letech nominována na Oscara.

Do budoucna se z pláten kin určitě neztratí a bude nás dále překvapovat.

SydneyB

Herecká filmografie

Filmy

2018 Bumblebee
2017 Forgotten
Ladíme 3
Why We Broke Up
2016 Hořkých sedmnáct
Term Life
2015 Barely Lethal
Ladíme 2
Ten Thousand Saints
2014 Síla života
The Keeping Room
3 dny na zabití
2013 Enderova hra
Hateship Loveship
Love song
Romeo and Juliet
The Magic Bracelet
2010 Grand Cru
Opravdová kuráž
Summer Camp (TV film)
Without Wings
2009 She's a Fox
2008 Heather: A Fairy Tale

TV seriály

2016 Clevver Now (TV seriál)
2010 Táta k pronajmutí (TV seriál)
2007 Zpátky do studia (TV seriál)
Gracie a šikana (E06)

Dokumentární

2015 Taylor Swift: The 1989 World Tour Live (koncert)
2013 Letters to Jackie: Remembering President Kennedy

TV pořady

2017 MTV Movie & TV Awards 2017 (TV pořad)
2017 MTV Video Music Awards (TV pořad)
2016 2016 MTV Video Music Awards (TV pořad)
2015 Radio Disney Music Awards 2015 (TV pořad)
The Late Late Show with James Corden (TV pořad)
2015 Billboard Music Awards (TV pořad)
2015 MTV Movie Awards (TV pořad)
2015 MTV Video Music Awards (TV pořad)
2014 Teen Choice Awards 2014 (TV pořad)
2013 Teen Choice Awards 2013 (TV pořad)
2011 Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)
83. Annual Academy Awards (TV pořad)
2009 Noční Show Jimmyho Fallona (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1993 Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1984 Cinema 3 (TV pořad)

Hudební videoklipy

2017 Hailee Steinfeld, Alesso feat. Florida Georgia Line, watt - Let Me Go (hudební videoklip)
Hailee Steinfeld - Most Girls (hudební videoklip)
Machine Gun Kelly feat. Hailee Steinfeld - At My Best (hudební videoklip)
2016 Hailee Steinfeld feat. DNCE - Rock Bottom (hudební videoklip)
2015 Hailee Steinfeld - Love Myself (hudební videoklip)
Taylor Swift - Bad Blood (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace