Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kalifornie. Normální všední den. Obyčejný student jménem Leland Fitzgerlad (Ryan Gosling) spáchá zdánlivě nesmyslnou a nevysvětlitelnou vraždu a všechno se najednou změní. Pro Lelanda, jeho rodinu, přátele i učitele. Ve vězení pro mladistvé se Leland setkává s vězeňským učitelem Pearlem Madisonem (Don Cheadle), který se snaží najít odpověď na spoustu sžíravých otázek. Proč se syn slavného spisovatele Alberta Fitzgeralda (Kevin Spacey), mladík se slibnými vyhlídkami, dopustil něčeho takového? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Tak to byl zas průser, velký propad oproti očekávání. Trošku z forenzní psychologie - existují vraždy z afektu (rozchod s dívkou-tady dvakrát) nebo plánované (nejhorší z pohledu práva), stejně je to s obětmi - viktimita je předpoklad člověka stát se potencionální obětí. No a to jsou ve zkratce odpovědi na otázku PROČ? Jinak k filmu tolik. Nuda na desátou, 108 min. prázdných keců jak naše státní kasa a Goslingovi jsem nevěřila jediné mrknutí oka. Můj favorit a tahač mnoha filmů Kevin si sotva štěkl, takže jediným zajímavým při troše snahy mohl být Don Cheadle, ale rejža promrhal veškerý potenciál... Nebo jsem se změnila JÁ?! ;-) ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

To je tak smutné, zabít retarda. I když to udělal Gosling. Ale položme si ruku na srdce - vy byste je někdy nechtěli zabít? Samozřejmě mluvím ironicky. Svět podle Lelanda bere všechno strašně pesimisticky a negativně - ať jde o samotnou vraždu, o vztah s otcem, o učitelovu nevěru, drogovou závislost té holky nebo skomírající lásku její ségry s jejím bojfrendem. Prostě pokud si chcete projít nějakou depku, tenhle film se vám bude hodit. Mě to ale nějak nenadchlo, žádnej zážitek - jen jsem se na to díval a díval a to je celé... ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Nemohu tady u Života podle Lelanda mluvit o přílišném zklamání, spíše bych řekl, že to byla chyba mého výběru a rozhodně jsem čekal něco jiného. Už z důvodu, že si nečtu obsahy, aby nebyla nouze o překvapení. Nejlepší částí filmu jsou některé velmi melancholicky laděné flashbacky do minulosti okořeněné padnoucím hudebním podkresem. Ale celkově si myslím, že se tvůrci snažili o až příliš chytrý film a to se jim dle mého názoru ani trochu nepovedlo. Děj mi přijde naprosto nudný a prázdný, postavy umělé a dialogy taky na nic. Herecky jsem vcelku spokojen, Don Cheadle mi nevadí, v Goslingovi vidím velkou hvězdu budoucnosti, ale bohužel Kevina Spaceyho tam bylo žalostně málo. Naprosto tuctové drama bez jiskry. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

vynikajuci ryan gosling podava opat raz zivotny vykon. vyborne mu nahrava don cheadle, ale najvacsim plusom, ak neratam prijemnu pomalu hudbu je krasny pribeh, ktory kladie tisice otazok, poukazuje na ludsku krehkost, na to, ze kazdy moze chybit.. strasne dobre sa do toho vsetkeho dalo vzit a aj preto plne hodnotenie. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Leland P. Fitzgerald brutálně zavraždí mentálně postiženého Ryana Pollarda. Startuje postupně rozhřešovaná mozaika o smutku, špatnosti, nezájmu a dopadu zmíněných elementů na dospívajícího kluka. Film neodhalí snad jedinou jasně pozitivní věc z Lelandova života a okolí, což je sice zbytečně alibistické, nicméně pro výsledný efekt celkem důležité. Ryan Gosling jako flegmouš a přesto vnímavý a citlivý Leland funguje skvěle, Don Cheadle v roli vězeňského učitele (a spisovatele) nezaostává, na Kevina Spaceyho jako Lelandova otce moc místa nezbylo. Pochválit zaslouží zejména Jena Malone, která je v roli sestry zabitého a zároveň přítelkyně vraha výtečná. Trochu mi vadila jen postava Allena Harrise, která je sice stěžejní, avšak dlouho zůstává nevýrazná a fádní. Výsledné dojmy mají několik podob. Viděl jsem skrývaný strach hlavní postavy z osamělosti a nezájmu, viděl jsem touhu konat přes všechna negativa dobro/zbavovat utrpení. Vražda se tak stala v momentě vykonání něčím osvícenějším, aniž by viník dokázal vidět zvrácenost, nevratnost a zbytečnost vlastního zkratovitého činu. A taky skutečný smutek. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Alternatívnym názvom filmu bolo aj označenie State of Mind. (MikaelSVK)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v kalifornskom meste Los Angeles. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama