Reklama

Reklama

Novinářka Kim Baker (Tina Fey) už má dost své rutinní práce, a tak se rozhodne opustit newyorskou redakci a coby válečná zpravodajka se vydává na nebezpečnou misi do Afghánistánu. Ocitá se daleko od domova i známého pohodlí a zažívá kulturní šok. Zároveň nachází přátele, kteří jí pomáhají se v novém prostředí zorientovat: dobrodružnou australskou korespondentkou (Margot Robbie), pragmatického plukovníka (Billy Bob Thornton) a okouzlujícího skotského fotografa (Martin Freeman). Uprostřed chaosu odhaluje Kim svou skutečnou sílu a riskuje vše, aby přišla s dobrou reportáží - v tomto „chytrém a absurdně vtipném filmu." (Pete Hammond, Deadline) (Magic Box)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (152)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Bláznivá, zapomenutá válka? Sure, akorát bez svižných dialogů, sympatických postav a srozumitelného děje. Tina Fey se hodně snaží, leccos i zachraňuje, scénář ale nikdy jasně neřekne, jestli je tohle jen naivní reportáž z války v Afghánistánu, cílená jako komedie ženám po čtyřicítce, nebo zodpovědný pokus o drama z války, jasně se vyhraňující vůči její absurditě. A to balancování mezi obojím bohužel nikdy tak zcela nechytne. Navíc dávám obrovský palec dolů za nevyužitou Margot Robbie. Pff. To se prostě nedělá. 5/10 ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Je to trochu polotovar, kterému v místech chybí šťáva nebo prostor pro další postavy, jelikož třeba Margot Robbie by si ho trochu více zasloužila. Ale natočené to není špatně, jen to působí nemastně neslaně a to se Tina evidentně snaží, co jen může, aby ten film ještě trochu vytáhla. A mohlo to být kratší... ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mne bavilo. čekal jsem nějakou americkou angažovanou kravinu, která bude velebit nebo proklínat americký angažování v Afganistánu, nebo upozornění na nějaký palčivý problém v tý zemi ale dostala se mi svěží, vtipná, skvěle plynule vyprávěná paráda která má hlavní gro ve střetu holky z amerického velkoměsta se špinavou metropolí, mužským afgánským světem, mužským vojenským světem, haštaření s kolegy a celá tahle zábavná mozaika má v meziřádcích refleksy vážných věcí spojených s konfliktem v Afganistánu. Komedie, životopis, romantika ( bohužel americká - plno keců o sexu erotika nula). Dávám čtyři hvězdy i za Margot Robbie. ()

simon84 

všechny recenze uživatele

Clovek cte Tina Fey, komedie... ok, z Afghanistanu, ale i tak. Cekal jsem proste taskarici ve stylu Studia Rock. Ne, ze by tam nebyly vtipny hlasky, ale film hooooodne dobrej. A zajimavej a dost seriozni o zivote valecne zpravodajky v Afghanistanu. kazdopadne muzu doporucit No nic, jdu objednavat predlohu... (o ktere jsem si pred shlednutim neprecetl). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Líbí se Vám, když je žena krásná a tajemná jako taška z Ikey. Ale my močíme, doktore. Močíme z vagíny." Afghánistán je úžasná země. Do New Yorku je to 6867 mil doleva, černochy tam považují za Rusy a místní osahávači tvrdí, že jim žena sama strčila zadek do ruky. To je skvělé a do té války trpící chronickou stejnicitidou vyrazila novinářka Kim, aby si udělala jméno. Proti tomu nic nemám, chvílemi mě to i pobavilo, ale Kim za to zase tak moc nemůže. Je to vina suchého hláškaře plukovníka Hollaneka, nadrženého kreténa s šálou Celticu Iaina a rovněž nadrženého ministra Sadiga, bez nichž by se ta demokracie mezi připálené tatary zaváděla mnohem nezáživněji. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Název filmu Whiskey Tango Foxtrot zamená ve fonetické abecedě WTF. (KRYSIOPICE)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v USA, v Maroku a v Indii. (MikaelSVK)

Související novinky

Margot Robbie bude bruslit

Margot Robbie bude bruslit

27.03.2016

Blonďaté krásce z Vlka z Wall Street momentálně leží u nohou celý Hollywood. A rozhodně potěší vědět, že neusíná na vavřínech. Margot Robbie snad brzy uvidíme v komedii Whiskey Tango Foxtrot, která… (více)

Reklama

Reklama