Reklama

Reklama

Novinářka Kim Baker (Tina Fey) už má dost své rutinní práce, a tak se rozhodne opustit newyorskou redakci a coby válečná zpravodajka se vydává na nebezpečnou misi do Afghánistánu. Ocitá se daleko od domova i známého pohodlí a zažívá kulturní šok. Zároveň nachází přátele, kteří jí pomáhají se v novém prostředí zorientovat: dobrodružnou australskou korespondentkou (Margot Robbie), pragmatického plukovníka (Billy Bob Thornton) a okouzlujícího skotského fotografa (Martin Freeman). Uprostřed chaosu odhaluje Kim svou skutečnou sílu a riskuje vše, aby přišla s dobrou reportáží - v tomto „chytrém a absurdně vtipném filmu." (Pete Hammond, Deadline) (Magic Box)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (152)

verbal 

všechny recenze uživatele

Mescala Rumba Disco je uvolněná, pohodová, skvěle napsaná, milá a vtipná mašoidní taškařice o tom, že i nehezká zamindrákovaná zapšklá prudérní čtyřicítka s fretčím xichtem a výstižným jménem Týna Fuj pořád ještě může jet bomby, když si skákne zareportéřit do válečného Afganistánu a ošuká tam hobita. Překvapivě prosté jakýchkoliv obvyklých tendenčních agitek Strýčka Sama o spravedlivé válce a koncentrované výhradně na smečkový život cynicky sarkastických hyen, závislých na adrenalinu a pětilebkovém afgánském matroši. Partička místních zavilých yntelechtuánů evidentně čekala Četu s Margotkou v hlavní roli a filosofickým přesahem Tenké červené linie, tudíž tu teď se vzteklým supěním dští lupy a pižmo, protože tam prý nebyly ani žádné humory. Ale byly, jen si příště musíte dát v té menze dvojitou porci vtipné kaše a začít masturbovat i druhou rukou, milí ufoni! ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Odľahčený pohľad na válečnú zónu s pokusom o vážne zdelenie? Asi tak nejako. Mám rád humor Tiny Fey, ale táto jej výprava ma neoslovila. Mám rád Margot Robbie, ale bola tu tak málo, že je fakt len pekným ksichtíkom na plagáty a do trailerov. Whiskey Tango Foxtrot je ako veľký balíček čipsov. Hneď po rozbalení človek zistí, že jedna polovica je vzduchoprázdno a tú druhú neposypali dostatočnou dávkou príchuti. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TO BYLA KIM BAKEROVÁ S VLASTNÍ ŽIVOU REPORTÁŽÍ“...“ /// Vo americký kikině, která se stala válečnou reportérkou v Afghánský díře. Hozená do vody, ve který se utopili i zkušenější plavci (takže za pochodu), zjišťuje, že jinej kraj je jinej mrav a že tahle práce je spíš životním stylem, ale i drogou, která chce víc a víc… „What the fuck?“ rozhodně není vykecávací story, a kromě toho, že dá šanci porovnat svoji práci s touhle, baví příběhem i obsazením. 3½*! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „The Taliban Shuffle: Strange Days in Afghanistan and Pakistan“, kterou v roce 2011 napsala Kim Baker, neznám. 2.) Jsem kikina, a chcu se stát (konečně!) chlapem. 3.) Thx za titule „mark82“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Script 

všechny recenze uživatele

Děj filmu je plochej, hrozně nezáživnej a krom toho bez pointy. Když uvidíte film s názvem Americká reportérka, tak čekáte od toho že děj se bude točit okolo jedné reportérky, která buď nahraje to co neměla, nebo odvysílala záležitost, která by na veřejnosti neměla co dělat. Kromě toho věci, ke kterým dělá hlavní postava reportáž, tak nemají vůbec žádné souvislosti. Bohužel mám pocit, že tvůrci ani vůbec nevěděli co točili, protože z filmu nevyústilo nic. Půlka věcí, která byla ve filmu vůbec být nemusela. Zbytečná ztráta času. Jediný moment, který byl na filmu OK byl moment kdy Margot Robbie seděla v autě a před ní došlo na útok dronu, který nahrála se svým týmem. ()

simon84 

všechny recenze uživatele

Clovek cte Tina Fey, komedie... ok, z Afghanistanu, ale i tak. Cekal jsem proste taskarici ve stylu Studia Rock. Ne, ze by tam nebyly vtipny hlasky, ale film hooooodne dobrej. A zajimavej a dost seriozni o zivote valecne zpravodajky v Afghanistanu. kazdopadne muzu doporucit No nic, jdu objednavat predlohu... (o ktere jsem si pred shlednutim neprecetl). ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Název filmu Whiskey Tango Foxtrot zamená ve fonetické abecedě WTF. (KRYSIOPICE)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v USA, v Maroku a v Indii. (MikaelSVK)
  • Hlavná predstaviteľka prišla do Afganistanu v roku 2002. Na vojenskom letisku je možné vidieť stroje Bell Boeing V-22 Osprey. V22 je americký viacúčelový vojenský konvertoplán, ktorý však bol v Afganistane nasadený až od roku 2007. (MikaelSVK)

Související novinky

Margot Robbie bude bruslit

Margot Robbie bude bruslit

27.03.2016

Blonďaté krásce z Vlka z Wall Street momentálně leží u nohou celý Hollywood. A rozhodně potěší vědět, že neusíná na vavřínech. Margot Robbie snad brzy uvidíme v komedii Whiskey Tango Foxtrot, která… (více)

Reklama

Reklama