Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Christian Wolff (Affleck) je matematický génius, který má lepší vztah k číslům než k lidem. Pod zástěrkou maloměstské účetní kanceláře pracuje jako nezávislý účetní pro několik nejnebezpečnějších zločineckých organizací na světě. S postupným stahováním smyčky ze strany oddělení pro boj s organizovaným zločinem ministerstva financí, v jehož čele stojí Ray King (J. K. Simmons), Christian přijme legálního klienta: dobře zavedenou společnost zabývající se robotikou, ve které účetní (Anna Kendrick) zjistila účetní nesrovnalosti ve výši miliónů dolarů. Ale s tím, jak Christian rozkrývá účetní záznamy a přibližuje se k odhalení pravdy, začíná v jeho okolí stoupat počet mrtvých. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (10)

Trailer 3

Recenze (829)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dobrý film, dobre napísaný, dobre zahraný, dobre obsadený, ale predovšetkým ešte lepšie zostrihaný. Gavin O'Connor opäť potvrdil, že mu drsné filmy sedia a dokáže im dať ten správny náboj a atmosféru. Príbeh a postavy majú čím zaujať a majú čo hrať. Predovšetkým poteší, že hlavná postava pomaly odhaľuje svoju minulosť. K tomu vynikajúce akcie na čele s Benom Affleckom, ktorému to neskutočne sedí. 85% - 4* ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Gavin O´Connor vie robiť poriadne chlapské filmy a nie inak je to aj u Účtovníka. Komplikovaná štruktúra rozprávania, depresívna atmosféra, všadeprítomné ohrozenie, otázka osamelosti.....Lenže keď sa všetky dejové línie a všetky flashbachy všetkých postáv začnú rozmotávať, čakajú nás sto krát videné odpovede a rôzne klišé typu kto je koho príbuzný atď. Hlavná postava by nám mala byť podľa tvorcov sympatická, ale keď ju neustále vidíme vraždiť, tak tento zámer sa vyhýba účinku. Takže krátke zhrnutie: Účtovník sa tvári chytro, je chytro vystavaný, ale výsledný dojem chytrého filmu nevyvoláva. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Určitě jedno z překvapení roku. Promyšlené psychologické drama o autismu tu O'Connor mísí s brutálním akčním nářezem ve stylu Johna Wicka. Affleck je skvěle obsazený. Příběh krásně odsýpá a pořád se něco děje. I účetní část je zajímavá. Není tu nouze o vtipné situace ala Ben kontra normální svět. Bernthal jako padouch super. Uvažte Barman vs Punisher, kdo by na tohle nešel? ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Docela bych si dokázal představit, že to je vyprávění o novém superhrdinovi, zvaném Účetní, jehož Achillovou patou je autismus. Pak by se dala natočit i minisérie, nebo seriál, ve kterém by všechny zvraty nepůsobili jako veletoč. Jinak ovšem všechno šlape, od akce, přes Afflecka, kterému tenhle typ role bez debat sedne, až třeba k Johnu Litgowovi, kterého jsme v pořádné roli neviděli snad od Dextera. 90%. ()

Mazarini 

všechny recenze uživatele

Kdyby mel jeste i cernou sestru tak urcite by to byla ta cerna policistka. To jsou mi nahody teda.... A hlavni detektiv mohl byt klidne jeho tata, at mame kompletni StarWarsi rodinnou idylku. + Benovi ten vykon vubec nezeru teda. Prestrihat/vystrihat urcite veci a mohla to byt i fajnovka? Skoda. Dalsi trailer co byl zajimavejsi nez film. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (22)

  • Na začátku filmu kontroluje Christian Wolff (Ben Affleck) při schůzce s farmáři svůj karavan přes video. V levém dolním rohu je slovo „Jabberwocky“, což je název básně od Lewise Carrolla, do češtiny přeložené jako „Žvahlav“. (HADES)
  • Báseň, kterou Christian Wolff (Ben Affleck) často v kritických situacích přeříkává, je říkanka „Solomon Grundy“. Jedná se o lidovou poezii, popisující krátký lidský život se všemi jeho útrapami. (Yoshitsune)

Související novinky

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

26.01.2024

Osvědčené hvězdné tvůrčí duo kráčí vstříc další filmové spolupráci. Po loňském chváleném dramatu Air: Zrození legendy a pár let starém Posledním souboji vyhlíží oscarová dvojice Ben Affleck s Mattem… (více)

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

05.09.2021

Thriller Zúčtování v originále zvaný The Accountant z roku 2016 neměl původně kdovíjak velké předpoklady k tomu, aby se z něj stal hit, natož pak chválený. Na papíře se zkrátka jednalo o béčkovou… (více)

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

11.11.2017

Loňská comicsovka Sebevražedný oddíl sice moc lidí nenadchla, 745 vydělaných milionů nicméně znamená dvojku. Té se ujal Gavin O'Connor, režisér Warriora nebo Zúčtování, a měla by se začít točit v… (více)

Sebevražedný oddíl 2 má režiséra

Sebevražedný oddíl 2 má režiséra

07.09.2017

Loňský Sebevražedný oddíl se díky famózní marketingové kampani proměnil v hit. Studio Warner Bros. se tudíž vykašlalo na slabší přijetí a začalo chystat dvojku, k níž se však rozhodl nevrátit David… (více)

Reklama

Reklama