Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Christian Wolff (Affleck) je matematický génius, který má lepší vztah k číslům než k lidem. Pod zástěrkou maloměstské účetní kanceláře pracuje jako nezávislý účetní pro několik nejnebezpečnějších zločineckých organizací na světě. S postupným stahováním smyčky ze strany oddělení pro boj s organizovaným zločinem ministerstva financí, v jehož čele stojí Ray King (J. K. Simmons), Christian přijme legálního klienta: dobře zavedenou společnost zabývající se robotikou, ve které účetní (Anna Kendrick) zjistila účetní nesrovnalosti ve výši miliónů dolarů. Ale s tím, jak Christian rozkrývá účetní záznamy a přibližuje se k odhalení pravdy, začíná v jeho okolí stoupat počet mrtvých. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (829)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

V současný době v Praze probíhá jeden filmový festival za druhým a já samozřějmě chodím a ochutnávám, ale po čase mě prostě ten poctivej americkej blockbuster chybí jak praseti drbání a když je ten americkej biják tak dobrej jak tenhle, tak pak uctivá poklona pane O'Connor . Je to nejpoctivější možná filmařinas příběhem, který tě zajímá až do samýho konce a vyníkajícíma akčníma pasážema. Není moc co vytknout, vzpomínám si jak jsem Benovi před xx lety smál, že je to omyl Hollywoodu, no tak už teda rozhodně neříkám. Jasně vybírá si role který si na sebe dokáže posadit, ale i to je umění a navíc je prostě vidět že ten kluk na sobě pořád maká a to i fyzicky. Annička tam nemá až tak velkou roli, ale mě se ta holka líbí víc než devizovej učet. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Niečo také som už dlho nevidel. Náročné na pozornosť a napriek tomu svižné. Pekný príbeh, spád, akcia, soundtrack, snáď len trochu nudnejší začiatok, ale o to väčší mazec na konci a až do konca celkom slušné prekvapenie. Plný počet hviezdičiek je viac ako zaslúžený. Ben našiel režiséra, ktorý mu nielen napísal úlohu priamo na tvár, ale k tomu zvládol ešte okrem rozjazdu enormne napínavý a dravý film a tiež s nevšedným scenárom.. Je to jazda to bezpochyby. Ak chcete vidieť jedného autistu, ako si so všetkým poradí, je to v niečom celkom neopozeraný thriller, prepletený krimi a drámou. Solídni herci, hlavne Bernthal, zaujímavý príbeh, slušne natočené. Prekvapenie roka. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Autistický, ale za to geniální a nesmírně zručný účetní je perfektní alternativou pro již trošku ohrané tajné agenty s nemenším cílem než zachránit svět. Ben Affleck dostal roli, která mu padne jak ušitá. Jeho charakter má dávku podivnosti, trošku komické trapnosti, ale přitom je patrné, že se snaží být především dobrým člověkem. Příběh je příjemně zamotaný, byť flashbacky se zprvu zdají mírně patetické. Třeba časem docením na 5*... 9/10 ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Bena Afflecka jsem nikdy nepovažoval za dobrého herce. Možná proto mne však tady velice překvapil a myslím, že se jeho autistická role doopravdy povedla. Nepůsobí nijak křečovitě a občas je to i trochu humorné. Dále je skvělá akce i zápletka a tak hodnotím velice kladně. 75%. Uprava po opětovném shlédnutí: Jde o jeden z nejlépe provedených filmů na podobné téma a jasných pět hvězd! PS: Interakce Afflecka s Kendrick roztomilé a finální bratrské shledání naprosto legendární! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Gavin O´Connor vie robiť poriadne chlapské filmy a nie inak je to aj u Účtovníka. Komplikovaná štruktúra rozprávania, depresívna atmosféra, všadeprítomné ohrozenie, otázka osamelosti.....Lenže keď sa všetky dejové línie a všetky flashbachy všetkých postáv začnú rozmotávať, čakajú nás sto krát videné odpovede a rôzne klišé typu kto je koho príbuzný atď. Hlavná postava by nám mala byť podľa tvorcov sympatická, ale keď ju neustále vidíme vraždiť, tak tento zámer sa vyhýba účinku. Takže krátke zhrnutie: Účtovník sa tvári chytro, je chytro vystavaný, ale výsledný dojem chytrého filmu nevyvoláva. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (22)

  • Anna Kendrick (Dana) má ve filmu postavu napsanou podle vlastní matky - skutečné účetní, která i spolupracovala na scénáři, aby zaměstnání působilo autentičtěji. (Melcoiro)
  • Báseň, kterou Christian Wolff (Ben Affleck) často v kritických situacích přeříkává, je říkanka „Solomon Grundy“. Jedná se o lidovou poezii, popisující krátký lidský život se všemi jeho útrapami. (Yoshitsune)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 86,3 milionu amerických dolarů, ze celosvětových pak 155,6 mil. (NIRO)

Související novinky

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

26.01.2024

Osvědčené hvězdné tvůrčí duo kráčí vstříc další filmové spolupráci. Po loňském chváleném dramatu Air: Zrození legendy a pár let starém Posledním souboji vyhlíží oscarová dvojice Ben Affleck s Mattem… (více)

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

05.09.2021

Thriller Zúčtování v originále zvaný The Accountant z roku 2016 neměl původně kdovíjak velké předpoklady k tomu, aby se z něj stal hit, natož pak chválený. Na papíře se zkrátka jednalo o béčkovou… (více)

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

11.11.2017

Loňská comicsovka Sebevražedný oddíl sice moc lidí nenadchla, 745 vydělaných milionů nicméně znamená dvojku. Té se ujal Gavin O'Connor, režisér Warriora nebo Zúčtování, a měla by se začít točit v… (více)

Sebevražedný oddíl 2 má režiséra

Sebevražedný oddíl 2 má režiséra

07.09.2017

Loňský Sebevražedný oddíl se díky famózní marketingové kampani proměnil v hit. Studio Warner Bros. se tudíž vykašlalo na slabší přijetí a začalo chystat dvojku, k níž se však rozhodl nevrátit David… (více)

Reklama

Reklama