Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Christian Wolff (Affleck) je matematický génius, který má lepší vztah k číslům než k lidem. Pod zástěrkou maloměstské účetní kanceláře pracuje jako nezávislý účetní pro několik nejnebezpečnějších zločineckých organizací na světě. S postupným stahováním smyčky ze strany oddělení pro boj s organizovaným zločinem ministerstva financí, v jehož čele stojí Ray King (J. K. Simmons), Christian přijme legálního klienta: dobře zavedenou společnost zabývající se robotikou, ve které účetní (Anna Kendrick) zjistila účetní nesrovnalosti ve výši miliónů dolarů. Ale s tím, jak Christian rozkrývá účetní záznamy a přibližuje se k odhalení pravdy, začíná v jeho okolí stoupat počet mrtvých. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (829)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem očekával daleko více. Akční scény byly super, u nich jsem se opravdu patřičně bavil, ale celá ta omáčka okolo už mi tolik nechutnala, čímž však nechci říci, že by Zúčtování bylo špatným filmem, který se mi nelíbil. To vůbec ne. Jen zůstal za mým očekáváním a patrně skrze toto rozčarování nejsem schopen hodnotit lépe. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Vypadá to jako přímočarý akčňák se sympaticky přestřelenou hlavní postavou. Postupně se ale děj začne zbytečně komplikovat, což je jen na škodu. Musel jsem se smát, když jsem si představil, co se Johnu Lithgow honilo hlavou když tam vystříleli všechny gorily v baráku a začli si povídat. Celá linie s policajtkou a J.K. Simmonsem tam vůbec nemusela bejt. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Solomon Grundy, Born on a Monday, Christened on Tuesday, Married on Wednesday, Took ill on Thursday, Grew worse on Friday, Died on Saturday, Buried on Sunday, That was the end, Of Solomon Grundy. Solomon Grundy, Born on a Monday... Už dost, Chrisi, podívejme se na O´Connorovu účetní závěrku, konkrétně výsledovku. Na straně zisků figurují perfektně ozvučená, dostatečně surová akce a především akt stvoření neobvyklého superhrdiny, s kterým by se mohly ztotožnit osoby s poruchami autistického spektra (samozřejmě tím nemyslím přejít z rychlosoučtů rozsypaných párátek na headshoty). Mezi ztráty řadím zbytečnou komplikovanost a narušení dynamiky při flashbacích a zdlouhavém vysvětlování minulých událostí. Obrovským pasivem je pak twist, ke kterému jsem se celou dobu modlil, aby nenastal. Kterýkoliv účetní by si spočítal, že jeho statistická pravděpodobnost je asi taková, jako že J.K. Simmons bude ještě někdy mít vlasy až na ramena. Temný rytíř z účtárny sice skončil v černých číslech, ale jeho zisk se po zdanění žánrovými konkurenty jeví jako zanedbatelný. Ohledně Afflecka nesdílím všeobecné nadšení. Jeho standardní herectví připomínající člověka, co má v zadku vražený mražený asparagus, bylo pro ztvárnění postavy s Aspergerovým syndromem naprosto ideální, stejně jako třeba když Arnie představoval kybernetický organismus s rakouským přízvukem.. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

První půlka 3/5, ta druhá 5/5. Překvapivě velice pomalý rozjezd, který se prolne do celého filmu a až do samotného konce vyvolává mnoho otázek, na které záměrně neodpovídá. Sám budu potřebovat druhé shlédnutí. Faktem zůstává, že Affleck je zde jako vždy výborný a vůbec nejlepší jsou akční scény, ve kterých "Warrior" Gavin O'Connor naprosto válí. Sice to občas drhne a možná jsem čekal malinko více, ale nekompromisní účetní rozhodně nezklamal. A ten závěr? Bman v Punisher first round. Tedy skoro. PS : Vůbec těch příměrů k Batmanovi je tady více než dost. Wolff si čte Detective comics, zpívá si onu známou říkanku Solomona Grundyho, narážky k Alence v říši divů, setkává se s detektivem Gordonem a spolupracuje s Robinem...8/10 ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Emocionálna thrillerová pecka s perfektnou akciou a možno až zbytočne prekombinovanou story s množstvom detailov, ktoré dostanú zmysel v neskorších scénach a vnesú do príbehu nemalé prekvapenie ("Máte rada skladačky?"). Aspoň pri prvom zhliadnutí. Pri druhom, ktoré som si dal kvôli ťažkému rozhodovaniu medzi plnou paľbou a previnilo podhodnotenými štyrmi hviezdami, sa nadšenie zo superchytrého scenára zmenilo iba v pôžitok z chytro vykonštruovanej žánrovej jednohubky. Ale emócie zostali. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (22)

  • Obraz Jacksona Pollocka, jež se ve filmu objeví, se jmenuje „Free Form“ a byl vytvořen v roce 1946. (DaUr)
  • Režisérem druhého natáčecího štábu byl Sam Hargrave. Natáčení se také zúčastnil jeho bratr Daniel Hargrave, který na filmu pracoval jako kaskadér. (Rominator)

Související novinky

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

26.01.2024

Osvědčené hvězdné tvůrčí duo kráčí vstříc další filmové spolupráci. Po loňském chváleném dramatu Air: Zrození legendy a pár let starém Posledním souboji vyhlíží oscarová dvojice Ben Affleck s Mattem… (více)

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

Akční thriller Zúčtování dostane sequel

05.09.2021

Thriller Zúčtování v originále zvaný The Accountant z roku 2016 neměl původně kdovíjak velké předpoklady k tomu, aby se z něj stal hit, natož pak chválený. Na papíře se zkrátka jednalo o béčkovou… (více)

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

Sebevražedný oddíl se utká s Rockem?

11.11.2017

Loňská comicsovka Sebevražedný oddíl sice moc lidí nenadchla, 745 vydělaných milionů nicméně znamená dvojku. Té se ujal Gavin O'Connor, režisér Warriora nebo Zúčtování, a měla by se začít točit v… (více)

Sebevražedný oddíl 2 má režiséra

Sebevražedný oddíl 2 má režiséra

07.09.2017

Loňský Sebevražedný oddíl se díky famózní marketingové kampani proměnil v hit. Studio Warner Bros. se tudíž vykašlalo na slabší přijetí a začalo chystat dvojku, k níž se však rozhodl nevrátit David… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno