Reklama

Reklama

Příběh popisuje události na plovoucí vrtné plošině Deepwater Horizon, která se v dubnu 2010 potopila následkem exploze a způsobila největší ropné zamoření v americké historii. (Freeman Ent.)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (597)

whack 

všechny recenze uživatele

Ničím výnimočný katastrofický film, ktorý je zaujímavý iba preto, lebo je natočený podľa skutočných udalostí. Dej začína niekoľko dní pred haváriou a táto časť filmu aspoň ukazuje jej príčiny, a končí niekoľko hodín po havárii, hneď po záchrannej misii. Ako to býva zvykom, je to typicky zdramatizované na americký spôsob, kamera sa neustále točí (doslova) okolo jedného drsňáka, ktorý behá po horiacej plošine medzi vybuchujúcimi nádržami a zachraňuje ľudí, kým ostatní skáču do záchranných člnov. Potom film skončí; Bez zhrnutia dôsledkov, bez pár slov o vinníkoch, bez zmienky o dopadoch na životné prostredie. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Teda Malkovichovi už chyběl jen doutník a cvikr, jinak svého podlého bezskrupulózního kapitalistu, který pro vlastní zisk hazarduje se životy příslušníků pracující třídy, dává bezvadně. Zato Kurt Russel je jako vždy věrný a poctivý ochránce dělníků... No, nechme cynismu, jde o celkem nadprůměrný katastrofický film, jehož největší slabinou je mírná nepřehlednost v akční části (aneb příliš zběsilé stříhání, jak už tu bylo řečeno, takový Greengrass by tohle podal líp). Podstata práce věže je taky podaná trochu moc z rychlíku, filmaři se příliš třesou na první výbuch. Nelituji času, ale znovu to už asi neuvidím. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Představení života na ropné plošině mi připomenul Propast. Hodně se mi líbilo, že to nehraje na vyhrocený akční scény a heroický činy, ale spíše zobrazuje normální dělňase, jak se vypořádavají s krizovou situací. Hraje tam hodně známejch ksichtů a potěšil mě konečně trochu jiný John Malkovich v roli takovýho lehce buranskýho korporáta. Když jsem na konci viděl fotku reálný ženy hlavního hrdiny, tak jsem se musel smát, že tu roli přiklepli Kate Hudson, která navíc hned v úvodu ukazuje vypracovanej zadeček. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejslabší Berg. První hodina je doslova utrpení sledovat, nudou jsem se převaloval ze strany na stranu. Velmi neatraktivní zápletka, která mě vůbec nezajímala. Jakmile se něco začne dít, tak předvede pár slušných záběrů, které však po 20 minutách opět vyšumí do ztracena, protože přichází patos a opět nuda. Bez emocí, málo strhující, za mě hodně nefunkční a chladné. Dokoukáno s problémy. 50% ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Srandičky, srandičky a bezpečnost nulová... Nejvíc mne pobavilo, jak se plošina otřásá a Mark Wahlberg si jako nic sedí u notebooku a baví se s manželkou a starej předák se klidně sprchuje... A to modlení nakonec, to už bylo moc.. Ale jinak efekty dobré, na film jsem se moc těšil, ale z kina bych odešel zklamaný... ()

Galerie (71)

Zajímavosti (17)

  • Posledný deň natáčania bol 8.7.2015. (mivr)
  • Film je založený na skutočnej udalosti. 20.4.2010 došlo k výbuchu ropnej plošiny "Deepwater Horizon," čo bola najväčšia ropná katastrofa v histórii USA. Incident si vyžiadal 11 obetí. Požiar trval dva dni a ropa následne 87 dní naďalej prenikala do Mexického zálivu. (Astonko)
  • Veľké množstvo zamestnancov ropných plošín v Mexickom zálive bolo proti natočeniu filmu, pretože mali pocit, že zneuctí pamiatku mužov, ktorí zahynuli počas skutočnej udalosti. (figliar)

Související novinky

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

21.12.2014

Čtyřka Transformers sice neposbírala moc nadšených reakcí, protože se ale jedná o nejvýdělečnější film roku, pokračování nás nemine. V minulých měsících se hojně spekulovalo o tom, jestli ságu… (více)

Reklama

Reklama