Reklama

Reklama

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa

  • USA Moana (více)
Trailer 1

Walt Disney Animation Studios uvedou struhující počítačově animovaný film Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa o nebojácné dospívající dívce, která se vydává na nebezpečnou cestu, aby zachránila svůj lid. Cestou potkává Vaiana (Auli'i Cravalho) kdysi mocného poloboha Mauiho (Dwayne Johnson), který jí pomůže stát se zkušenou mořeplavkyní. Společně se plaví přes širý oceán a zažívají nebezpečná a úžasná dobrodružství, například setkání s obřími mořskými monstry, ze kterých leckdy uniknou jen o vlásek. Na konci cesty Vaiana splní úkol svých předků a najde to, co vždycky hledala: sama sebe. (Falcon)

(více)

Videa (26)

Trailer 1

Recenze (478)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Je to dobrodruznej animak ve stylu nejaky ostrovni legendy? Je to infantilni komedie, kde je prase, vymasteny kure a poskakujici tetovani? Je to muzikal, kde neuplyne deset minut, aniz by nebylo nejaky hudebni cislo? Myslim, ze sami tvurci nevedeli. Tohle je takova nevyvazena smeska s nijak zvlast sympatickejma postavama, slusnou animaci a rychle odsejpajicim dejem. Misty trochu vtipny, misty napinavy, ale v souhrnu nic extra. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Když tuto animovanou polynéskou pohádky z Tichomoří vidíte ve společnosti nadšeného dětského diváka, dostává hodnocení jinou úroveň. Příběh je příjemný a díky lokacím do jisté míry originální. Ano jisté literární experti by našli zařazení ATO 22/6 a 5 další podobných příběhů ze 4 částí světa. Ale když se zaposloucháte do Mauiho písně You are Welcome/Vždy k službám ať v podaní Dwayna Johnsona nebo Martina Zounara tak se můžete nechat unášet příběhem jako vlnami Tichého oceánu. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na tichomořskou Vaianu od Walta Disneye jsem koukal hned v závěsu po Pixarovském Coco. Nechci hodnocením tvrdit, že by Vaiana byla vysloveně horší, ale Coco mi námětem, prostředím a písničkami sedla prostě víc. Není to podle mě úplně ten druh pohádky, který by dospělý mohl zkousnout aniž by neupadl do inteligentního kómatu. Nicméně nejlepší na celé pohádce byl stejně právě dementní kohoutek. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Ode mne je to za 4*, od dětí bych řekl, že 4,5*. Rozhodně jeden z nejlepších animáků posledních let. Vizuálně je to překrásně udělané a propracované. Na velkém plátně ve 3D se na postavy a hlavně polynéské ostrovy kouká jedna radost. Příběh není nějak složitý, což je pro děti možná i dobře a obešel se i bez nějaké snahy o moralizování nebo snah o nějakou stupidní kritiku současných reálií. Najde se tu dost humoru pro ty menší (mentálně retardovaný kohout) i pro větší a velké, kde zase úřaduje zcyničtělý polobůh Maui a jeho vytetované mini-me. Poznámku si zaslouží i hudební stránka, protože se tu zpívá docela dost a tentokrát i docela dobře. Mauiho "Vždy k službám / You're Welcome" si pobrukuju i po pár dnech. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Moana mě překvapila hned v několika směrech. Vedle překrásné animace má parádní příběh, který v pohodě zabaví i starší diváky. A to i přesto, že celý film stojí z velké části jen na dvou postavách a kohoutovi, který zde posloužil spíš jako vtipná vložka. Nutno však říct, že dvě hlavní postavy by dokázaly zabavit i bez něho. Neméně úžasné jsou i písně, jejichž text tak nádherně sedl k ději. A vůbec, celé mě to pěkně dojalo. Silné 4* ()

Galerie (70)

Zajímavosti (32)

  • Ve snímku se objevil odkaz na dřívější Disney film Aladin (1992), a to konkrétně ve scéně s obřím krabem Tomatoa (Jemaine Clement) coby součást jeho zlatého krunýře. (P. J. D.)
  • Na snímek se objevil odkaz již ve dřívějším Disney filmu Zootropolis: Město zvířat (2016), kde jej však záměrně zvířecím způsobem zkomolili na „Meowana“ (volně přeloženo jako „Mňauana“). (P. J. D.)
  • Aby filmaři vytvořili věrohodnou noční oblohu, oslovili astronomy a ti jim pomohli zjistit, jaké hvězdy mohly být před 2 000 lety vidět na obloze. (CrypzzXD)

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno