Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jménem "všech utlačovaných brouků světa" se vynalézavý mravenec Flik rozhodne najmout "brouky válečníky", aby ochránil své mraveniště před hordou příživnických kobylek, které vede zlý Hopper. Když však vyjde najevo, že Flikova jednotka je jen partou ušmudlaných a neschopných cirkusáků, změní se příběh v komické dobrodružství plné "hrdinů proti své vůli"! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (301)

Adman 

všechny recenze uživatele

Absolutně nadupaná a nabitá rodinná komedie! Vynikající příběh a skvělou hudbu ocení rodiče a vtipné herecké scénky s roztomilostí se zase jistě líbí jejich dětem. Výborně poučný film! Dobro zvítězí nad zlem. Zlo je ztvárněno zlými kobylkami v čele s Hopprem, který je opravdu kus drsného chlapa co umí vzít věci do vlastních rukou! Avšak mravenci se dlouho od kobylek utiskovat nenechají, protože mají odvážného a vynalézavého Flika, který je hlavní hrdina celého malebného příběhu. Hopper se dopouští na Flika skoro šikany, ale právě díky mravencově nebojácnosti ostatní mravenci pochopí že jich je na světě 100krát víc a kobylky si na ně nemůžou vyskakovat a už vůbec ne po nich chtít aby jim každý rok odváděli jídlo jakož tomu bylo doposud. Ve filmu je plno zábavných postav a skvělých vtipů, kterým se zasměje určitě každý divák bezohledu na věk. Film končí jak jinak než šťasntě a za doprovodu opravdu povedené hudby, kterou jsem již zmiňoval. Absurditou všeho, alespoň pro mě je, když na konci filmu kamera odjíždí od onoho kmene stromu kde se většina celého klání odehrávala a kde je právě to mraveniště, které po odjezdu působí miniaturním dojmem. Poté si člověk uvědomí, jak se celý ten příběh odehrál jenom uprosřed louky u jednoho stromu v mraveništi... nikde nic... ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Asi je to na mě už moc dětské nebo okoukané. Nebavilo mě to tolik jako dříve. Spíše jsem se nudila, hlavně začátek je zdlouhavý, bavilo mě to jen chvílemi, když se tam konečně objevily cirkusáci, ale i tak to nebylo ono. Za mě průměrná pohádka, na kterou se stačí podívat jednou za rok, nepustila bych si jí vícekrát. ()

Reklama

JADIM 

všechny recenze uživatele

Animáciou PIXAR roku 1998 rozhodne zažiaril, dnes už však takto podobne vyzerajú niektoré detské seriály, ale nevyzerá to vôbec zle. Príbeh trochu zaostáva a nie je ničím špeciálny, aj keď narážky na druhy hmyzu celkom pobavili. Keď mám porovnať Život chrobáka a Mravca Z, tak to vidím narovnako. V niečom bol lepší ten a v niečom ďalšom bol lepší ten druhý. Život chrobáka bol síce trochu detskejší, ale mal lepšiu animáciu a zase Mravec Z mal iné prednosti. Celkovo je to priemerný film. PIXAR už vyprodukoval oveľa lepšie kúsky, ale niekde to začať muselo a tu sa ešte rozbiehal :) 6/10 ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Pixar (jako obvykle) v plné parádě. Dnes už je animace lehce zastaralá, ale na rok 1998? Neskutečná věc. Krásné detaily minimalistického díla, které by ve výsledku mohla zničit jedna neopatrná bota, jsou dechberoucí a i příběh tradičně nezaostává. Není to sice jeden z klenotů Pixaru, ale 5 * si pořád zaslouží. 90% ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Kdysi to byl snímek, na kterém jsem byl dokonce jako malý v kině. A dodnes si s ním spojuju velmi příjemný zážitek. Příběh jde ze začátku po takových klasických kolejích - hrdina, který se něčím liší a ostatní ho pro jeho odlišnost nedokážou přijmout. Něco se zvrtne a tento stejný hrdina bude muset dokázat, že není jen tím outsiderem, za kterého ho všichni mají. Co velmi uznávám, je záporák - jeho motiv má hlavu a patu. Zbytek je zábavný, povedeně vtipný a hravý, co se prací s miniaturním světem a jeho fungování týče. Samozřejmě, není to geniální dílo z pozdějších let Pixaru, ale na snímek ze sklonku devadesátek nestárnoucí, animovaná klasika, které by měl každý fanoušek hmyzího světa dát šanci. 85% ()

Galerie (72)

Zajímavosti (35)

  • V nepovedených scénách na konci filmu je i narážka na Buzze Rakeťáka z filmu Toy Story: Příběh hraček (1995). Flik prohlásí: „Do nekonečna a ještě dál!“ (griph)
  • V "domácí edici" filmu bylo na výběr z pěti obalů (Hopper, Flick, Dot, Francis a Heimlich). (D3VIL)

Reklama

Reklama