Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou seriálu televize Nova Policie Modrava je zkušená kriminalistka Jana Vinická, která z osobních důvodů přichází z většího města na venkov a přijme uvolněné místo velitele stanice na Šumavě. Musí se však vyrovnávat s počáteční nepřízní místních policistů, kteří se nemohou smířit s tím, že jim velí žena. Jana má optimistickou povahu se smyslem pro humor a společně se svým týmem řeší v každé epizodě nový kriminální případ. V seriálu Policie Modrava se mísí napětí a tajemství s lidskými osudy, a to vše v autentických reálech a exteriérech Národního parku Šumava. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (97)

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není se divit, že trvalo pár let, než k tomuhle pilotu přiklepli seriál. Herecky ani scenáristicky nic moc. Z herců si kromě hlavní představitelky pořádně nikoho nezapamatujete. Potom je to dost přeplácané. Řešit tři případy na ploše jedné hodiny je prostě moc, navíc se vyřeší více méně náhodou, něž nějakou policejní prací. 40 % ()

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Průměrný český kriminállní seriál, který nikoho neurazí. Zajímavý je pohled na policejní sbor, který se nevyhýbá vykreslení mnohdy nepříliš vzorných charakterů jednotlivých policistů. Úspěchu seriálu napomáhá notná dávka romantiky, koncentrace těžkých zločinů na tak malém a klidném místě je však značná. V praxi by služba místního policejního sboru byla zřejmě klidnější. Vadou na kráse je ovšem slabý scénář s mnoha logickými chybami. Prozatím mě nejvíc rozladil 8. díl (vražda podnikatele psychicky nemocnou manželkou). Zde se vyšetřovatelé stereotypně dotazují na alibi v době vraždy. Oni však přesně vědí, že střílela manželka a tak alibi na tuto dobu je nesmyslné zjišťovat. Mají přece v úmyslu vypátrat, kdy došlo k záměně léků a pak má smysl hledat podezřelé, kteří nemají alibi právě na tuto dobu. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Jarda „tančící drak“ Soukup žije – regulérním bijákům se po ukradených Dagmarách, upírských svatbách a opět zasahujících Majsnerech zatím zaplaťpánbůh úspěšně vyhýbá, ale televizní šumavská kriminálka mu celkem sluší. Sluší, ale…………. Modrava by se ještě lépe vyjímala jako seriál, kterým původně měla být (televizní film Policie Modrava měl být pilotním dílem šestnáctidílného seriálu, který Nova začala natáčet v roce 2008, ale kvůli ekonomické krizi nepokračovala a odvysílána je jeho zkrácená podoba z důvodu nevzbuzení dojmu následovného pokračování). ()

Freza77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Natáčení v opravu úžasné krajině, kterou minuluji a rád se tam vracím. Spousta místních rádi vzpomínají na natáčení. Škoda je, že chata ve které bydlela teta Modravy je zbourané. Nějaky pražák prý koupil pozemek i s chatou, pak si pozval statika, který konstatoval zbourání chaty po tom co ji koupil a že si tam udělá biofarmu, tak uvidíme. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Slabota. Velmi levně vypadající film. Navíc spíchnutý horkou jehlou - na filmu je až bolestně vidět, v jakým fofru byl natočen. Přitom celá ta kriminální historka je celkem ucházející. Teda není to žádná pecka, ale má to hlavu a patu, což stačí. Velký problém ovšem je, že herci prachbídně ochotničej. A to by přitom možná i měli co hrát, ale to by si s tím musel režisér dát víc práce. A na to evidentě nebyly peníze a tím pádem ani čas. Jedině o Soně Norisové se dá říct, že se snaží hrát a docela ji to i jde. Dalším kladem filmu je Šumavská příroda. Díky tomu dávám tak vysoký hodnocení, páč jinak je to opravdu slaboučkej film. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • V roce 2013 se TV Nova rozhodla pokračovat v natáčení a navázat na události pilotního filmu. V létě 2013 se natočilo 8 epizod, v létě 2014 pak dalších osm. (PayTrack)
  • S výběrem lokalit pomáhal šumavský znalec Emil Kintzl. Jeho jméno vyslovil na konci filmu Jaroslav Satoranský. (M.B)
  • Ve filmu se na policejní stanici objevil policista s hodností major. Na podobné stanici by však ve skutečnosti mohla být nejvyšší hodností nadporučík. (Indy21)

Reklama

Reklama