Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou seriálu televize Nova Policie Modrava je zkušená kriminalistka Jana Vinická, která z osobních důvodů přichází z většího města na venkov a přijme uvolněné místo velitele stanice na Šumavě. Musí se však vyrovnávat s počáteční nepřízní místních policistů, kteří se nemohou smířit s tím, že jim velí žena. Jana má optimistickou povahu se smyslem pro humor a společně se svým týmem řeší v každé epizodě nový kriminální případ. V seriálu Policie Modrava se mísí napětí a tajemství s lidskými osudy, a to vše v autentických reálech a exteriérech Národního parku Šumava. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (97)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přestože šumavský seriál Policie Modrava jde s přibývajícími sériemi už dost mimo dráhu mého dávného zalíbení, samotný začátek ještě před klapkou oficiálního seriálu mi na televizní poměry přišel hodně slušný a byl také jednou z mála možností zahlédnout v televizním a filmovém světě tu naši milovanou Šumavu. ()

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Průměrný český kriminállní seriál, který nikoho neurazí. Zajímavý je pohled na policejní sbor, který se nevyhýbá vykreslení mnohdy nepříliš vzorných charakterů jednotlivých policistů. Úspěchu seriálu napomáhá notná dávka romantiky, koncentrace těžkých zločinů na tak malém a klidném místě je však značná. V praxi by služba místního policejního sboru byla zřejmě klidnější. Vadou na kráse je ovšem slabý scénář s mnoha logickými chybami. Prozatím mě nejvíc rozladil 8. díl (vražda podnikatele psychicky nemocnou manželkou). Zde se vyšetřovatelé stereotypně dotazují na alibi v době vraždy. Oni však přesně vědí, že střílela manželka a tak alibi na tuto dobu je nesmyslné zjišťovat. Mají přece v úmyslu vypátrat, kdy došlo k záměně léků a pak má smysl hledat podezřelé, kteří nemají alibi právě na tuto dobu. ()

Reklama

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překrásná šumavská krajina orámovala uvěřitelný a inteligentní příběh z nevelkého policejního oddělení. I díky parádnímu obsazení působí opravdově. Hlavně mě zaujala Soňa Norisová a pánové Helšus, Palusga a Rous. Potěšil i pan Satoranský. Policie Modrava je civilní kriminálka, která mě zaujala už při premiéře a stejně tak i při včerejší repríze. Hudební doprovod je průměrný a nijak výrazný. Neurazí ani nenadchne. Jsem zvědav na navazující díly (seriál). ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako detektivní příběh nic moc, tahle záležitost má ovšem velmi velké plus a to je krásná šumavská příroda kolem Kašperských Hor a velmi sympatická Soňa Norisová. Musím tedy dohromady říct, že to skřípe skoro všude a jako krimi to opravdu není příliš kvalitní, ale na pár nudných večerů to jako kulisa stačí, mně jako milovníka Šumavy, potěší každý záběr z této překrásné části naší republiky a k tomu trocha krimi je pestré zpestření. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriálům ČT to nesahá ani po paty, ale alespoň se Nově podařilo po mnoha letech od Okresního přeboru natočit něco, co má dejme tomu průměrnou úroveň. Pointu sice odhadnete celkem snadno a postava, která říká v každé druhé větě slovo "jasňačka" se hodí spíš do Discopříběhu, ale přežít se to v klidu dá. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • S výběrem lokalit pomáhal šumavský znalec Emil Kintzl. Jeho jméno vyslovil na konci filmu Jaroslav Satoranský. (M.B)
  • V roce 2013 se TV Nova rozhodla pokračovat v natáčení a navázat na události pilotního filmu. V létě 2013 se natočilo 8 epizod, v létě 2014 pak dalších osm. (PayTrack)
  • Ve filmu se na policejní stanici objevil policista s hodností major. Na podobné stanici by však ve skutečnosti mohla být nejvyšší hodností nadporučík. (Indy21)

Reklama

Reklama