Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Serge Buren (Jean Reno) je legendární polda, noční můra všech kriminálníků. On a jeho policejní tým mladých kolegů vyznávají trochu nevšední vyšetřovací postupy. Mezi jejich osvědčené a oblíbené metody patří přepadovky a výslechy zadržených s použitím baseballových pálek. S oblibou ignorují pravidla v průběhu velkolepých zatčení. Jejich práce je více než efektivní a výsledky jsou brilantní. Jenže jejich nadřízení začínají mít dojem, že kovbojové nemají u policie co dělat a jako supi čekají na jakoukoli chybu. Na pařížské scéně se objevuje gang lupičů, kteří neuvěřitelnou rychlostí vykrádají banky a klenotnictví. Bohužel jsou po zuby ozbrojeni automatickými zbraněmi a na jejich konto během loupeží přibývá brutálních vražd. Buren a jeho jednotka musejí použít veškerou vynalézavost a všechny své metody, aby se pokusili šílené zločince zastavit... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (198)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Řeknu to asi takto. Rozhodně se nudíte, ale na druhou stranu jsem se ani kdo ví jak nebavil. Všechno to odsejpá a vám je skoro jedno, kdo z jednotky přijde k úhoně nebo když už to má vypadat, že k tomu dojde, víte , že nedojde. Dobře, čest výjimce/kám. Paradoxně mě nejvíce bavily dialogy v hospůdce a v dodávce, než přestřelky. Připomínalo mě to špičkování v té naší bandě a nebo v té Slyově Postradatelné. Všechno je to tak průměrný, že z toho nemůže být nic jiného než lehce nadprůměrné hodnocení a to jen díky dni dvou Kámošů. 62 procent. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Do dobrého akčního filmu scházelo více rozmanité akce a na dobré krimi snímek postrádal výrazně promakanější děj a alespoň malinko zajímavou zápletku. Divácký dojem zachraňují celkem sympatické postavy a krátká stopáž, která nedovolí divákům, aby byli z filmu nějak výrazně otrávení. Dost jsem se zděsil při pohledu na to, jak chodí Jean Reno. Působí dojmem, že byl krátce před natáčením zprzněn bandou vyvinutých černochů. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka Asia_Power a uživatel AlistairMir. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Někdo to tu srovnal s Nelítostným soubojem :D To fakt ne! Tohle je pouze akčňas a strašlivě debilní. Ve filmu je takřka jen akce. Sice dobře natočená, ale příšerně pitomá. Z každé střílečky o spoustě zúčastněných si musí hlavní hrdinové vytáhnout někoho, s kým se krásně na kameru poperou. Renovi takové fousy nesluší a tak z filmu trochu vyčnívala jen jeho pravá ruka (Alban Lenoir), který má vcelku zábavnou postavu a něco fakt umí. Přitom taková škoda, protože spousta postav se svými vlastnostmi by ve kvalitnějším filmu byla zajímavá. ()

ceskyhonza 

všechny recenze uživatele

Jako mladík jsem byl v kině na velmi povedeném snímku http://www.csfd.cz/film/88479-inspektor-sweeney/filmoteka/ , který se v kino distribuci ČSSR nejmenoval ani Inspektor Sweeny, ani Spiknutí, ale prostě "Sweeny". Kde se zde k těm názvům přišlo by mne zajímalo. Jak říká Felix Holzman ve scénce z mizerné restaurace, když mluví o zpracování zbytků - "My to podáváme pěkně propečené." - tak ten původní film, scénář, jak tak dnes nikdo nic moc nového nevymyslí, přemleli a trochu propekli současnou kamerou, kulisami a efekty a vytvořili z toho "ohřívanou pochoutku" - http://www.csfd.cz/film/314364-inspektor-regan/prehled/ . Pak ale ještě přišli Frantíci, asi si řekli, že mají fajnovější mlýnek na křehčené, staré maso, umí to lépe osmahnout a uděli "remake-remake". No a ani to se moc nepovedlo, to snad může oslovit jen ty, co opravdu původní film neznají. Je to ještě slabší, než ta britská ohřívačka. Možná jsem starý, možná konzervativní, ale origoš byl origoš, na svou dobu výborný a oprašování starých dobrých scénářů jen hovoří o nedostatku invence a originality a ani jedna současná napodobenina mne nikterak neuchvátila. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Líbil se mi Reno, líbil se mi Lenoir, líbila se mi nenáročná odlehčenost filmu, líbilo se mi krásných 90 minut... Prostě Frantíci komediální krimiakčňáky umí natočit parádně, o tom žádná! Možná mě trochu zklamala až taková ta obyčejnost příběhu a možná taky trochu hudba, nevím, každopádně mě to na ty čtyři hvězdy ne a ne vyjít. Ale určitě jde o kvalitní snímek, který si ještě v budoucnu rád zopáknu. A jinak díky Ellmariachi, vše na jedničku! (A upřímná gratulace k prvnímu vítěznému setíku ve sqashi)... 65'% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Při přepadení banky jsou tři lupiči vyzbrojeni puškami FN Scar a čtvrtý HK MP5K. Policie má většinou pistole Sig Sauer SP2022. Serge Buren (Jean Reno) většinou používá pušku HK 416 a v rukou jedné z policistek se objeví i puška SG 550. (JohnSmith)
  • Zásahová jednotka má na zádech nápis GIPN, což znamená Groupes d´intervention de la Police Nationale. Jedná se o regionální zásahovou jednotku. První GIPN byla založena v roce 1972 v Marseille a to po atentátu na Olympijských hrách v Mnichově 1972. (JohnSmith)
  • Alternatívnym názvom snímky je aj názov The Squad. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama