Reklama

Reklama

Scream Queens

(seriál)
Trailer 2
Komedie / Horor / Mysteriózní
USA, (2015–2016), 16 h 38 min (Minutáž: 41–46 min)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Emma Roberts, Jamie Lee Curtis, Keke Palmer, Skyler Samuels, Abigail Breslin, Billie Lourd, Diego Boneta, Lea Michele, Glen Powell, John Stamos (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Seriál se zaměřuje na sesterství Kappa na Wallacské univerzitě, které vede Chanel Oberin (Emma Roberts). Sesterství však ohrožuje děkanka Cathy Munsch (Jamie Lee Curtis), která jej chce zrušit. Nastávající události zavedou postavy o 20 let zpět k tajemné vraždě na univerzitě a spolu s odhalením tajemství o vraždě se vrací i Červený ďábel. (hansel97)

(více)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (26)

Scream Queens (2015) 

Seriál je nenáročný a jednoduchý, jasná oddechovka, u níž je možno vypnout a spokojeně se pochechtávat nad vtipnou kritikou současné společnosti. Můžu říct, že jsem si tuhle záležitost docela užil a mohl jsem se často parádně zasmát. Tohle všechno, bohužel, platí jen pro první sezónu. Druhá řada mě už tak nebavila, dočkal jsem se spíše zklamání, ale to už jsem blíže popsal v komentářích k jednotlivým sériím i epizodám. ()

Season 1 (2015) (S01) 

Po první sezóně musím s údivem konstatovat, že jsem se dočkal opravdového překvapení. Ten seriál je totiž tak neuvěřitelně stupidní, až se člověk diví, jaká se v něm skrývá dokonalá satira a kritika současné společnosti. Ne, vážně, myslel jsem si, že se u mě sezóna přes dvě hvězdičky nedostane, ale je vidět, že není dobré soudit podle pár ukázek a řečí ostatních. Je pravdou, že s logikou byli tvůrci častokrát na štíru, ale kdo by ji tady vlastně vyžadoval. Pátrání po vrahovi překvapivě dobře fungovalo, použitý humor mi seděl, časté odkazy na filmy jsem vítal a herecké výkony byly až překvapivě dobré. Potěšila i vtipná vzpomínka na Carrie Fisher, konkrétně mě tvůrci pobavili i názvem spolku, který byl sice vtipný jen v češtině a slovenštině, ale o to je to lepší. ()

Pilot (2015) (S01E01) 

Vůbec jsem netušil, co mám od tohoto seriálu očekávat, ale na takovou dávku tuposti i humoru jsem určitě připravený nebyl. Kdybych byl divákem, který musí při každém pohledu na obrazovku zažívat pocity vášnivého milovníka umění, už bych tady odpadoval, já jsem ale vcelku jednoduchá obluda, která se ráda baví, a u pilotního dílu jsem se bavil. ()

Hell Week (2015) (S01E02) 

Díky druhé epizodě jsem pochopil, proč se seriál jmenuje Scream Queens, po tomhle už nelze pochybovat:-) Taky jsem rád, že už nemusím přemýšlet nad tím, která z Chanelek je největší blbka, Vítězství jim všem hladce vyfoukl Chad Radwell, to je fakt výborná postavička. Zatím platí, že je to záležitost nenáročná na mozkové funkce, o to víc mě překvapuje, jak se u ní bavím. ()

Chainsaw (2015) (S01E03) 

Po třetí epizodě je mi jasné, že bych si dokázal zdůvodnit jakékoli hodnocení od jedné hvězdičky až po čtyři. Děj působil chvílemi krajně nablble, přesto mě ale nějakým zvráceným způsobem bavil. Výrazně kladně musím ohodnotit Claufieldův boj proti Rudému ďáblovi, mám pocit, že tvůrci viděli film Monty Python a Svatý Grál a líbila se jim scéna s Černým rytířem. No a pak spolek Kappa Kappa Tau- název je v pohodě, pokud z něj nepoužijete jen zkratku. Když jsem viděl v průvodu transparent: "I´m not a KKT", morově jsem se bavil. ()

Haunted House (2015) (S01E04) 

Ani tentokrát jsem neměl důvod ke snížení hodnocení. Příběh jede dál, jízda to sice není úplně hladká, hodně to při ní hází a skřípe, ale vždycky se zatím našlo něco, co mě přesvědčilo o tom, že bych rozhodně neměl vystupovat. Zaujala mě více či méně skrytá kritika současného zvláštního/ hloupého lidského chování, ta tady vlastně funguje od prvního dílu, a u takhle jednoduché záležitosti bych ji nečekal. ()

Pumpkin Patch (2015) (S01E05) 

I přes pěkný odkaz na Mlčení jehňátek, jsem tentokrát musel jít s hodnocením dolů, protože se mi pátá epizoda zdála být poněkud mdlá. Je to zvláštní, protože se toho událo poměrně dost, problém byl v tom, že jsem si poprvé u této sezóny všiml, že se až tolik nebavím. ()

Seven Minutes in Hell (2015) (S01E06) 

Předchozí díl mi přišel poněkud slabší, šestá epizoda ale přišla s nápravou, tentokrát u mě zabodovala hlavně Chanel 3, bavil jsem se u každé její věty. Zamrzela mě ale ztráta Caulfielda, jeho jedinečný styl, při němž nezanechával otisky prstů, mi bude chybět. ()

Beware of Young Girls (2015) (S01E07) 

U vyvolávání mrtvých jsem se opět spokojeně pochechtával, Chad je i nadále inteligentní jako houpací kůň a u příběhu Feather McCarthy jsem se taky vcelku bavil, tvůrci navíc přišli se vzpourou v Chanellandu, takže jsem ani tentokrát nemusel být za zlého kritika. ()

Mommie Dearest (2015) (S01E08) 

Krvavý sport v podání Jamie Lee Curtis byl krajně zábavný, ale další děj mě už tak nenadchl. Nevím, možná to byla moje chyba, ale pokračující pátrání se mi zdálo být trochu nudné, kromě zmíněného boje celou záležitost oživila jen smrt on- line, a to bylo dost málo. Navíc už mi leze dost silně na nervy postava Denise Hemphill, tahle stereotypní figurka měla být asi vtipná, jenže... ()

Ghost Stories (2015) (S01E09) 

V deváté epizodě znovu narostl počet mrtvých, ale nic jiného mě už výrazně nezaujalo. Tvůrci tak přesně navázali na předchozí díl, který mě taky příliš nepřesvědčil, zdá se mi, že jim ve druhé polovině sezóny poněkud dochází dech, chtělo by to více humoru. ()

Thanksgiving (2015) (S01E10) 

No prosím, v komentáři k předchozímu dílu jsem si postěžoval na nedostatek humoru, a hned v další epizodě jsem byl pozván (nebo jsem se vetřel?) na Díkůvzdání k Radwellovým. Důvodů k zasmání jsem měl tedy tentokrát více než dost a bavil jsem se jak u Radwellových tak i v sídle KKT (pořád mě to baví). ()

Black Friday (2015) (S01E11) 

A po Díkůvzdání přišel zase útlum. Děj jedenácté epizody neměl na to, abych ho ocenil lepší známkou. Našlo se sice několik světlých momentů, ale větší část dílu byla hodně nevýrazná. Navíc se po velmi krátké pauze vrátila do příběhu Denise Hamphil, a to mě potěšit opravdu nemohlo ()

Dorkus (2015) (S01E12) 

Dvanáctá epizoda patřila rozhodně k těm zábavnějším dílům, pořád se něco dělo, často jsem se mohl zasmát a příběh nabral i vyšší tempo, bylo znát, že se sezóna blíží k závěru. Mě osobně asi nejvíc pobavila návštěva Chanelek u Melanie a Wesovo obětování se pro tým. ()

The Final Girl(s) (2015) (S01E13) 

Ani závěrečná epizoda nezapřela, že jde přece jen o jednodušší seriál, tím spíš bych v něm nečekal jakékoli hlubší myšlenky, a přece je tvůrci sem tam dokázali do některých dílů propašovat. Tady to bylo zřejmě nejvýraznější, Amíci prostě mají své radostné okamžiky (Salem, MeToo...) ()

Season 2 (2016) (S02) 

První sezónu jsem vcelku chválil, o to větším zklamáním byla pro mě ta druhá. Nemocniční prostředí na mě nefungovalo tak dobře jako to středoškolské, tvůrci navíc ani nepřišli s něčím novým, série jen zrecyklovala použité postupy, pokusy o použití stejných vtipných zápletek u mě neuspěly a byla to tentokrát spíše nuda. 3*- ()

Scream Again (2016) (S02E01) 

První epizoda druhé sezóny mě už nepobavila tak dobře jako díly předchozí řady. Prostředí střední školy svědčilo všem postavám mnohem lépe, nemocnice mě na první pokus příliš neoslovila, navíc se trochu obávám, aby největší novinkou nebyla barva vrahova kostýmu. Ale Billie Lourd jako Ch 3 zůstala, a to je pro mě zásadní. ()

Warts and All (2016) (S02E02) 

I po druhé epizodě jsem stále pevně přesvědčený, že jsem se u první řady bavil mnohem lépe. Naplno jsem si to uvědomil po příchodu Chada Redwella na scénu, už mě ten tupoň nerozesmál tak jako minule. Rande Chanel s Dr. Holtem sice vyšlo výborně, ale vzápětí se znovu objevila Denise Hemphill a její hlásek a měl jsem po radosti. ()

Handidates (2016) (S02E03) 

No jo, no, kvalita postupně klesá a ze seriálu, který mě původně bavil, se stává poměrně nezajímavá a nudná záležitost. Tvůrcům se jaksi nedaří ten humor, který jsem si oblíbil v první sezóně, podle mě za to může změna prostředí. Ani mlčení jehňátek nedokázalo zachránit situaci. ()

Halloween Blues (2016) (S02E04) 

A s další epizodou dorazil ruku v ruce i další pokles kvality. Druhý Chaneloween byl jen tupou vykrádačkou původního nápadu z první sezóny, úvod dílu přeplněný skřehotáním Niecy Nash byl téměř k nesnesení a tvůrci už evidentně rezignovali na opravdu vtipné situace. ()

Související novinky

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

15.04.2018

Premiéra šestého Terminátora, jímž Tim Miller (Deadpool) naváže přímo na Terminátora 2, se nedávno odsunula z července 2019 na listopad 2019. Film tak uhnul spin-offu Rychle a zběsile s Rockem a… (více)

Reklama

Reklama