Reklama

Reklama

Projekt Černá Voda

(studentský film)
  • Slovensko Projekt Čierna Voda
Trailer

Obsahy(1)

Dvojice mladých filmařek se vydává do Orlickozáhorského pohraničí s cílem natočit unikátní dokument z území Černé Vody, kde jak zjišťují - v minulosti došlo za velmi podivných okolností k několika vraždám. Jejich pátrání po místním přízraku se tím rázem začne propojovat se zneklidňujícími skutečnostmi. (jiri.cesak)

Videa (2)

Trailer

Recenze (60)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Viděno v rámci Noci filmových nadějí. Herecký výkon byl naprosto otřesný a jen těžko uvěřitelný, kdy zejména u rozhovorů ve vesnici byla vidět nalinkovanost. A samozřejmě, nemluvě o až recitačním projevu hrdinek. Nicméně jedno výborné je a to atmosféra. Jen zase bohužel, inspirace Blair Witch projektem byla tak velká, až se to dá považovat za její kopii. Ale jak říkám, atmosféra hutná, sám jsem se držel opěradel jak šílený a očekával, kdy se leknu. A lekl jsem se. Na studentský kraťas tedy slušné. Jen bohužel, kdyby to nebylo místy jak přes kopírák... I když jaksi děsivější. 64% ()

kolda1990 

všechny recenze uživatele

No takže asi tak, na studentský film, tudíž amatérský (autor promine) zdařilé dílo. Prvních 15 minut bylo uvěřitelných, přirozených, občas jsem se přistihl s dlaní před obličejem:) atmosféra temná, že by se dala krájet...no, ale ten konec odfláknutý a zvláštní. Nic originální v dnešní době, ale tak proč ne. Každopádně nic pro lidi, co se bojí v lese:) ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dve mladé študentky prichádzajú do oblasti nazývanej Čierna Voda, aby natočili dokument o záhadných úmrtiach, ktoré mal mať na svedomí duch rozhnevanej ženy, ktorá údajne v danej časti prišla o svoje dieťa. Napriek tomu, že ide o totálny kopirák iného, známejšieho "Projektu BlairWitch, The" ma tento, v mojich očiach úplne podceňovaný horor kraťas, veľmi milo prekvapil. Bolo naozaj milé zaspomínať si na onen film, po ktorom som sa tri týždne bál chodiť do pivnice. Napriek vykrúcačkám ma v závere celkom slušne vykrútilo, pričom najmä vďaka slušnej atmosfére nemôžem inak, iba šľahnúť "povinné" štyri. O originalite príbehu nemôže byť ani reč, ale o amatarizme taktiež. Odporúčam siahnuť po slúchadlách a počkať na tmu - 70% ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Študentský projekt ,ktorý presne poukazuje na fakt ,že od doby ,čo Blair Witch zažil svoju premiéru uplynuli už dve dlhé desaťročia ,doba sa zmenila a dnes si takúto urban legendu dokáže lacno spraviť kdejaký magor...tu to ale moc neplatí. Je to tým inšpirované ,ale zároveň je to veľmi originálne ,dobre spracované a hlavne je to o kompletne niečom inom. Je iné niečo ukradnúť a je úplné iné sa niečim inspirovať a spraviť to lepšie. Tu platí druhá možnosť. Takýchto študentov filmových škôl tuzemská filmografia potrebuje... ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Krista pána. Totálně okopírovat BlairWitch, přičemž se z předlohy vyberou ještě ty jakože nejvýživnější scény, aby to zkrátka odsejpalo, -(co na tom, že tím zcela zmizí ta zcela zásadní, postupně budovaná atmosféra zmaru, kdy se hrdinově den po dni točí dokola v bludišti hrůzy.)- to dokáže, pane Česáku, každej blb. Akorát by ho to nenapadlo, protože nechce sbírat u diváků takto bodíky z kategorie nejlacinějších. Kdybyste tu "inspiraci" aspoň dopředu přiznal. K čemu je, že tento mustr lesního bubáka točený na kameru dvěma slaboblbými bytostmi, zkrátka funguje, když z hlediska autorského jste nepřinesl ani hovno? Ani náznak nějaké vlastní nápaditosti, jen zmermomocnění dávného vzoru. Jinak doporučuji shlédnout na yt ty debilně oslavné komentáře náctiletejch piček a bohužel i kokůtků, kteří se tam vyznávali z toho, že nemohli ten den zabrat, nebo se ptali, zda je Káťa opravdu po smrti. Jak výstižné. Bohužel, jak vidno, i na CSFD se najdou velice nenároční velebníčci. 20% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (10)

  • Ve scéně, kdy postava Lucie dojde do opuštěného domu, vyjde až na půdu, kde se natáčel dřívější film Jiřího Česáka Čertův mlýn (2014). Z natáčení je tam vidět ještě nůše. (jiri.cesak)
  • Při cestě lesem nedaleko hlavních představitelek schválně schovaní členové štábu strašili herečky praskáním větví a dupotem. Reakce a strach jsou tak v některých nočních scénách  autentické. (jiri.cesak)
  • Postava Wiktorie Orzeszkowé je fiktivní. Přesto se ale jedna záhada o lesním přízraku ženy v Orlickém Záhoří zmiňuje. (jiri.cesak)

Reklama

Reklama