Reklama

Reklama

Bunkr

  • Velká Británie The Bunker (více)
všechny plakáty
Trailer

Ustupující zdecimovaná německá četa nachází úkryt na německo-belgické hranici. Objekt se zdá být ideální i velmi rozsáhlý. Jenomže nic není tak, jak na první pohled vypadá. To, že bunkr není nejen vhodný, ale velmi rychle se z něho může stát past, na sebe nenechá dlouho čekat. Německá jednotka se sice ukryla před nepřáteli, kteří zemi osvobozují, ale skutečný nepřítel se skrývá jinde. (PROCESOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

Blue.Poison 

všechny recenze uživatele

Atmosféra vcelku ucházející, "ponorková nemoc" funguje.. Ale přeci jen, když už je zde naznačeno nějaké nadpřirozené něco a tajemná minulost hrdinů, tak také očekávám rozhřešení a nebo alespoň nějakou pointu. Nápad asi dobrý, ale bez konce - přičemž sem ten otevřený konec opravdu nepatřil, protože pak celý děj zůstane jakoby v mlze a divák si z něj neodnese vůbec nic. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem bohužel sehnal jen s českým dabingem, čímž vzala atmosféra za své hned v prvopočátku, no ale myslím, že ani originální znění by to nezachránilo. Kromě podařené úvodní přestřelky a následného napínavého očekávání, co že se to v katakombách pod bunkrem vlastně skrývá, je celý film vlastně strašně nudný. Po obsahové stránce totiž čpí prázdnotou, mysteriózní prvky jsou nedodělané a vůbec celé to nějak nedává smysl. Za občasné náznaky solidní atmosféry, která snad v originále za něco stála, dávám dvě hvězdy, i když mě osobně to teda ukrutně nebavilo. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tahle pointa má tu výhodu, že se z ní při troše schopností dá vytřískat docela slušná atmosféra a ani k tomu není třeba moc prostředků, jen ta zápletka respektive pointa. Snad proto jí nejvíce sluší válečné prostředí. Jen pár vojáků, temné prostory nevlídných chodeb pod jedním bunkrem, vlastní děsy a pošmourná minulost. Navíc, tahle zápletka občas přinese velmi příjemný bonus v podobě naprostého setření hranice mezi fantastickým a realistickým horrorem. Nebýt zbytečně spoileroidní úvodní scény, asi bych si fakt nebyl doteď jistý, jestli v tom filmu byl nadpřirozený prvek, nebo nebyl a jestli ta pointa je fantastická nebo naprosto realistická. Samozřejmě jsem viděl pár ještě nahuštěnějších a nabušenějších atmosfér v podobných pointách (i když jsou obě stavby, bunkr prostě není sauna), ale i tady mi to docela sedělo a přišlo k chuti (smrt v ostnatém drátu byla vymazlená). Prostě mám podobné příběhy rád, když se povedou. Tady jsem žádných závažných nedostatků neshledal. Za zmínku stojí i dobrá hudba. Jen 55%? Tak to já tu čtvrtou hvězdičku teda přihodím, protože 55 je fakt málo. ()

psy.cho 

všechny recenze uživatele

Spojenie hororu a druhej svetovej vojny vždy veľmi rád vítam, pretože ako labužník oboch žánrov, si to nemôžem nechať újsť. Čakal som viac B-éčkovejší film, ale nakoniec som bol milo prekvapený, kamerou, hereckými výkonmi a celkovým dojmom filmu. Trochu mi tam k dokonalosti chýbali strašideľnejšie scény, a žáner vojnový prevládal nad tým hororovým. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak jako téma chápu - nacisti zblblí svým vlastním sadismem hledají nepřítele na každém kroku, ale sami sobě jsou tím největším, plus do toho pomsta všech těch nevinných mrtvých, asi jako. Plus legenda o moru. Na mě to nefungovalo ani náhodou. V úvodní scéně jsem čekal víc, než jeden povzdech, po kterém Němci utekli, pak trvá hodinu, než se do tunelů dostaneme, a mezi tím je to vlastně těžká nuda o ničem. Ten prďola, co hrál Kreuzmanna, nehrál on náhodou stavitele Titaniku ve stejnojmenném filmu? To je další věc - ti herci se mi sem nehodili. Všichni zaměnitelní kromě starce, mladíka a Kreuzmanna, všichn stejní, nikdo výrazný. Vůbec jsem netušil, který z nich je ten bláznivý velitel, jak se sobě všichni podobali. A nakonec ani strašidelné to vlastně nebylo, protože nějaké zombie, duchy, cokoliv, tady fakt není skoro vůbec vidět. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Protitankové překážky kolem bunkru pocházejí z Československa. Jedná se o rozcocháče, známé též jako „české ježky“. (Matej.Krajci)
  • Natáčelo se ve Velké Británii a v Kanadě. (Terva)

Reklama

Reklama