Reklama

Reklama

VOD (1)

Francouzský kreslený film vypráví další smyšlený příběh ze starověkého Říma. Představiteli nepoddajných Gálů jsou tu malý Asterix a velký Obelix, kteří s věrným psíkem Idefixem procházejí řadou střetnutí s horlivými a Césarovi oddanými Římany. V římském táboře zuří Centurio nad opakovanými nezdary v boji s neporazitelnými, hrdými Galy. Posílá do galské vesnice další bojovou hlídku, tentokrát aby unesla kmenového kouzelníka Panoramixe. Ten jediný totiž dokáže připravit zázračný nápoj, po němž je každý bojovník několikanásobně silnější. Ale mága nešťastně zraní Obelix menhirem, takže se stařec pomátne… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Napadli nás takovou přesilou, že jsme takticky ustoupili. - Kolik jich bylo? - Dva." Nepoučitelní Římané se už zase pokusili dobýt galskou vesnici a to je vždy zdrojem dobré zábavy. Já bych tedy dal Římanům větší výhodu než drobnou indispozici Panoramixe, který je po ráně do palice nepoužitelný k čarodějnému vyvařování, ale alespoň něco. Panoramix je správně potrhlý, podvodný konkurenční druid taky není špatný, jenom toho boje by mohlo být trošku víc. Létající Římské legie mne totiž patrně nikdy neomrzí. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Určitě nejtemnější Asterix. Atmosféra zkázy a zmaru je v některých chvílích možná až příliš reálná, když si uvědomím že by to měl být film spíše pro děti. O legraci (která ale patří k tomu nejlepšímu) se tady stará hlavně Panoramix, který po zásahu Obelixovým menhirem trpí amnézií. Pokud si dobře vzpomínám tak VELKÝ BOJ byl vlastně můj první filmový Asterix (jako komiks to pak byl vynikající ASTERIX A ZLATÝ SRP). ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Adaptace mého oblíbeného komiksu Asterix a Věštec dopadla naprosto na výbornou. Z komiksu je ve filmu naprosto všechno a vůbec mi nevadilo, že scény byly úplně totožné, protože já se zase skvěle bavil. Film má i další zápletku s druidem Panoramixem a tá má toho do sebe možná ještě víc. U Římanů, kteří dobyly galskou vesnici, jsem se bavil taky, jinak je to ale nejméně vtipný díl, podle mého názoru je nejlepším filmem 12 úkolů, ale to je vedlejší. Tenhle Asterix se mi líbil jako druhý nejlepší. Všem fandům Asterixe vysoce doporučuji a kdo komiks nečetl, filmem si to vynahradí, protože shodné jsou i repliky. 100%. ()

MCZ 

všechny recenze uživatele

Takovou kombinaci strašidelné atmosféry, infantilního humoru a místy až psychedelicky působících scén jsem u Asterixe ještě neviděl. Na začátku jsem z toho taky byl trochu v rozpacích, jenže pak jsem si uvědomil, že ono to dohromady kupodivu dost dobře funguje a u mnohých fórů a fórků se dokonce chechtám s upřímností malého dítěte, takže i za tohle dávám hodně spokojenou osmičku (a skoro bych chtěl jít výš, uvidíme příště). 8/10 ()

Lefiath 

všechny recenze uživatele

Jestli mě něco zaujalo na kreslených Asterixích, tak je to fakt, že každý z nich je v něčem jiný - a pokud bych měl vybrat toho nejodlišnějšího, tak je to určitě tenhle. Někomu to nesedne, protože si jde výrazně odlišnou cestou od komiksové předlohy (která je podle mě výrazně slabší než tenhle nářez), já se jako menší skvěle bavil a bavím se i dnes. 2 hvězdičky za temno a mystično, 1 za Panoramixe, 1 za římany... ale to není 5, ještě mi tu něco chybí. Je to geniální Michel Colombier, jehož úžasná hudba skvěle podkresluje celý film, a vrcholným kouskem je ďábelské Cacofonixovo vystoupení, které si čas od času musím na youtube pouštět. Nelituji ničeho :) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu scenáristy Reného Goscinnyho a kreslíře Alberta Uderza z roku 1959. (Terva)

Reklama

Reklama