Reklama

Reklama

Ghoul

  • Slovensko Ghoul
Trailer 2

Trojice filmařů se vydává na Ukrajinu s cílem natočit unikátní dokument o kanibalismu. Strašlivý hladomor v letech 1932-1933 tu dohnal spoustu lidí k děsivým činům. Nečekaně se jejich pátrání začíná propojovat s příběhem jednoho z nejzvrácenějších zločinců novodobé historie, kanibala Andreje Čikatila. Během 12 let spáchal přes padesát brutálních vražd, při nichž své oběti částečně snědl. Společně s místní tlumočnicí, průvodcem a senzibilkou se snaží odhalit tajemství domu, kde se vše odehrávalo. V opuštěném stavení uprostřed ukrajinských lesů se z filmařů i jejich doprovodu však brzy stávají nedobrovolní vězni. Stísněný pocit ve zdech domu se mění v děsivá setkání s jiným světem. Ze záměru natočit dokument se stává hrůzyplný boj o život. Nikdo netuší, kdo nebo co je TAM VENKU... (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (721)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ghoul je na české poměry vydařený, ba vlastně nejvydařenější horor z našeho kraje. ( Seznam českých hororů není zrovna 2x velký). Film má hodně blízko k Blair Witch svým pojetím i formou, ovšem Ghoul nepůsobí až tak amatérský, mdle a nezáživně jako film výše uvedený, přesto nemůžu sdílet příliš velké nadšení, tenhle styl hororu mi zkratka není příliš blízký. Ghoul se především snaží vypadat zajímavě i po stránce příběhové, no nejsem přesvědčen, zda to byl dobrý tah na branku, velmi zábavný či informativní film příliš není. Lekačka na mne nezapůsobila ani jedna, což také pokládám za mínus, plusem byly pro mne zatuchlé prostory baráku a působivé atmosférické finále ( Les a ukázání Čikatila na scéně), za které přidávám i 10%, takže pro fanoušky určitě povinnost už jen proto, že film pochází od nás, znova bych si jej však už nepustil. 60% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ukraine Cannibal Project. Hadžime! Jákl získává body za odění do bezútěšného kimona i eskalaci napětí na tatami ve finální fázi zápasu. Rozmáhajícím se nečistým praktikám boje jako jsou zvýšená hlasitost při lekačkách či poněkud násilné zapojení ektoplasmy rostovského gurmána se ani nepokoušel vyhnout a byl za ně napomínán. Samotný zápas pak končí prohrou Jákla s limity found footage na wazari. Soremade! Hledání svatého grálu žánru nadále pokračuje.. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za odvahu natočit vyvařenou found footage historku, ozvláštněnou tedy Američanům asi ne tak známou ruskou historií. O té jsou zde ale asi jen dvě tři věty, jinak sledujeme opět partu dementů, hrajících si na filmaře a držících kameru v kdejaké nepřirozené pozici (chybí snad jen záběry při utírání zadku po velké, jestli jsem neusnul), vzývajících ducha a běhajících jak o život v chajdaloupce sedmkrát pět kroků včetně půdy a sklepa, a v závěrečné třetině plné blikání světla kamery, zatmívaček, úchvatných záběrů zdí a spór na zdi při běhu sem a tam, kdy ničehož víc nevidíme... prostě nic navíc to k FF žáru nepřidává, bere si v podstatě jen to nejhorší a závěrečné vybafnutí se myslím dalo celou dobu čekat. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Byl jednou jeden kanibal a tentokrát to není Hannibal Lecter. A nějací američtí studenti se rozhodli natočit shodou náhod opět ve stylu Blair Witch dokument o kanibalismu na Ukrajině v době hladomoru. A to neměli dělat, protože kanibal má pořád hlad.... Atmosféra 80%, námět a děj 70%, poměrně milé překvapení, tedy aspoň pro mě. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Ve stylu Záhady Blair Witch se pod taktovkou Petra Jákla ml. rozjíždí napínavá hororově laděná podívaná, jejíž největší předností je osvědčený styl vyprávění (dokumentaristické pojetí), atmosferické prostředí a duchařský námět s propojením skutečného případu vraha. Vlastně pořádně nechápu tak nízké hodnocení. Podle mého názoru jde o velmi slušný počin, u kterého by nás mělo těšit, že vznikl z pera českých tvůrců. Ano, Jákl kopíruje jiné horory, nepředstavuje nám nic extra nového a sám jsem se u tohoto hororu nebál (což je co říct), ale domnívám se, že jde o zdařilou podívanou. 4* ()

Galerie (19)

Zajímavosti (20)

  • Téma pověstného ukrajinského kanibala Andreje Čikatila si zvolili také tvůrci snímku Dítě číslo 44 (2015), který se filmoval v České republice, a dokonce v něm nabízeli Petru Jáklovi ml. roli. „Dali mi číst scénář, aniž tušili, že já už mám podobný film hotový," směje se Jákl. Na stejné téma vznikly i filmy Občan X (1995) a Evilenko (2004).
    (oje)
  • Název filmu se objeví až na jeho konci. (Duoscop)
  • Zvlášťní spojení se skutečnou postavou ukrajinského kanibala Čikatila má představitelka jedné z hlavních hrdinek Alina Golovlyova„Zvláštní je, že když jsem byla malá, příběh o masovém vrahovi a kanibalovi Čikatilovi jsem znala, někdo mi ho vyprávěl. Právě on byl mou dětskou noční můrou, bála jsem se ho nejvíc na světě. A teď jsem se s ním znovu setkala, téměř tváři v tváří. Ano, je to děsivé. Jako bych se probudila do noční můry," svěřila se agentuře Herminapress. (Zdroj: blesk.cz) (oje)

Reklama

Reklama